$
המדריך

בדיקת כלכליסט

OnePlus 5: דרקון סיני על סטרואידים

הדור החמישי של מכשירי וואן פלוס מציג שורת יתרונות מרשימה - ביצועים מעולים, טעינה מהירה במיוחד ואת מצלמת המובייל הכי טובה בטווח המחיר שלו. ואולם, גופו קצת חלקלק והשיפור שהוא מציג על פני המתחרים קטן מבעבר

ניצן סדן 15:5721.08.17

 


 

 

וואן פלוס הסינית נהנית כבר שנים ממעמד של מותג-על בישראל; מאז מכשיר ה-One שלה, ששילב בין מפרט של טלפון דגל ומחיר של חצי-טלפון דגל, תוהים משתמשים מתי יגיע הדגם הבא לארץ, כמה יעלה והאם שווה לקנות.

 

 

לידי כלכליסט הגיע ה-OnePlus 5, הדגם החדש שהושק רק בחודש שעבר בעולם. בדיקתנו מצאה אותו מרשים בתחומים רבים - אך לא חף ממגרעות. קוטל מכשירי הדגל, סיבוב חמישי.

 

נעים להכיר: OnePlus 5 נעים להכיר: OnePlus 5 צילום: ניצן סדן

 

 

עיצוב ומבנה: שיק מתכתי

 

ה-5 הוא הטלפון הכי דק שהשיקה וואן פלוס עד כה ועוביו עומד על 7.3 מ"מ בלבד - דק מהאייפון 7 פלוס, מהגלקסי S8 ומכל סמארטפון אחר בקטגוריה (למעט האייפון 7, בעל מסך קטן משמעותית משלו). העיצוב נאה, אלגנטי ופשוט: גוף אלומיניום בעל ברק כחלחל-סגול כהה, בו מוטמעות האנטנות בתצורה אייפונית למדי. למעשה, הוא מאוד מזכיר את האייפון 7 פלוס, בגלל מיקום ותצורת המצלמות.

 

גב המכשיר גב המכשיר צילום: ניצן סדן

 

 

הגוף נוח מאוד לאחיזה, אך הגב שלו חלקלק מאוד - מה שעלול להוביל לנפילה בידיים שלומיאליות. אפשר לפתור זאת בכיסוי סיליקון, אך יש מספיק יצרניות שידעו לבנות את גב המכשיר כך שיחליק פחות, מה שיאפשר למשתמש ליהנות מיופיו גם בלי כיסוי.

 

כמו לדגמים הקודמים, גם ל-OnePlus 5 יש לחצן ייעודי לברירת מצב ההתראות (הכל פתוח, מצב שקט בו יופיעו רק התראות ספציפיות ומצב כבוי). לראייתי, זהו אלמנט מיותר - והיה אפשר להחליפו בלחצן ייעודי להפעלת המצלמה, למשל.

 

כפתור בורר מצבי ההתראות כפתור בורר מצבי ההתראות צילום: ניצן סדן

 

 

בדופן התחתונה של הטלפון תמצאו רמקול בודד, שקע USB-C ועוד משהו, שהולך ונעלם במחוזותינו: שקע אוזניות רגיל. וואן פלוס מוכיחה פה משהו שאפל, שיאומי, אסנשיאל של אנדי רובין ועוד כמה יצרניות חדשניות שכחו - אפשר גם אפשר לבנות מכשיר דקיק להפליא ועדיין לתת לו שקע אוזניות סטנדרטי. ואולם, הוואן פלוס 5 לא נמכר עם אוזניות כלל, מסיבה לא ברורה.

  

העיצוב של הוואן פלוס 5 אינו פורץ דרכים או מושך תשומת לב, אך הוא נאה, נוח וסולידי.

 

ממשק ומערכת הפעלה: זה לא פשוט להיות פשוט

 

לוואן פלוס 5 יש מסך בגודל 5.5 אינץ', ברזולוציה של 1,920 על 1,080 פיקסל, בצפיפות של 401 פיקסלים לאינץ'. כמעט כל מתחריו מציגים מסכים ברזולוציה גבוהה בהרבה של 2K ויותר, אך איכות התצוגה בטלפון הזה עדיין גבוהה, בתוספת משמעותית אחת: בהירות גבוהה מאוד. למעשה, אפשר לקרוא את מסך הסמארטפון גם תחת אור השמש - תכונה נדירה למדי. איכות הצבע טובה, אם כי הגוונים נוטים להיות מעט קרים.

 

ממשק פשוט ותכליתי ממשק פשוט ותכליתי צילום: ניצן סדן

 

 

המכשיר מריץ את אנדרואיד 7.1.1, עליה ממשק אוקסיג'ן של החברה במהדורה האחרונה שלו. מדובר בממשק שכמעט זהה לאנדרואיד נקייה, בצירוף כמה תוספות שימושיות כמו היכולת להגדיר מחוות כקיצורי דרך לאפליקציות שונות (למשל, ציור C על המסך להפעלת המצלמה), היכולת לבחור את צבע נורית ההתראה הפיזית ואיזה צבע תציג באיזה מצב ועוד.

מימין: יכולת בחירת מחוות קיצורי הדרך, תצוגת הפעולות האחרונות מימין: יכולת בחירת מחוות קיצורי הדרך, תצוגת הפעולות האחרונות צילום: ניצן סדן

 

 

בנוסף, יש לאוקסיג'ן מסך שמציג פעולות אחרונות (יישומים, שיחות, אנשי קשר) ומצב מרחב האחסון והסוללה. יותר ויותר חברות עוברות לאנדרואיד מינימלית, מה שמשפר את ביצועי הממשקים ומספק חוויית שימוש פשוטה ואינטואיטיבית.

 

סורק טביעות האצבע מוקם בכפתור הבית שמתחת למסך - תצורה שגרתית אם כי פחות נוחה לטעמי; הסורק יכל בכיף להגר לגב הטלפון או לכפתור בצד, כמו במכשירי סוני - תצורות נוחות יותר שמאפשרות בניית גוף קטן יותר. הסורק מזהה טביעות אצבע במהירות, גם כשנגעתי בו רק עם קצה האצבע או עם צידה.

 

 

סורק טביעות האצבע של הטלפון סורק טביעות האצבע של הטלפון צילום: ניצן סדן

 

 

מצלמה: מחייכת לשמש

 

בניגוד לדגמים הקודמים בסדרה, הפעם שמה וואן פלוס דגש על תחום הצילום בטלפון גם ברמת החומרה. יש לו שני חיישנים בגבו, אחד ברזולוציה של 20 מגה-פיקסל ואחד של 16 מגה-פיקסל.

 

מצלמות הטלפון העיקריות מצלמות הטלפון העיקריות צילום: ניצן סדן

 

 

המצלמה הכפולה מספקת איכות תמונה מעולה, בצירוף שני יתרונות שמעטים המתחרים שיכולים להתהדר בהם: הפעלה מהירה במיוחד - המצלמה מופעלת בשבריר שניה מרגע הלחיצה על אייקון ההפעלה, וטווח דינמי רחב מאוד.

 

זהו נתון שמתייחס ליכולת החיישן לזהות מקורות תאורה שונים בתמונה ולתת לכל אחד מהם ביטוי בתצלום, כך שאלמנטים בהירים לא "יצרבו" את הפריים ויעלימו פרטים ואלמנטים כהים ועמומים לא יהפכו לגושים שחורים. הודות ליכולת זו, אפשר לצלם תמונות אפילו אם השמש בפריים.

 

 

ממשק המצלמה ממשק המצלמה צילום: ניצן סדן

 

מצלמת הסלפי היא יתרון נוסף: יש לה חיישן רגיש ואלגוריתם זיהוי פנים שמתמקד היטב במה שחשוב. יש לה גם יישומים כהחלקת פנים ומה שנקרא Beuty Shot, אך בפועל גורם למצולם להיראות כאילו עבר תחת ידיו של פוטושופיסט שלא יודע מתי להפסיק. בקיצור, הסתפקו בצילום סלפי סטנדרטי.

 

החיסרון היחיד של המצלמה הוא בצילום בחושך. אמנם התצלום יציג אלמנטים רבים - מה שיספק תמונות טובות, אך לוואן פלוס יש אלגוריתם שמזהה נקודות מוארות בתמונות חשוכות ופשוט מגביר אותן, מה גורם לתמונה להיראות קצת פחות טבעית ויוצר טשטוש ומריחות סביב החלקים המוארים. צילום הווידאו מציג איכות סבירה, בצירוף יכולות כמו וידאו מואץ. בשורה התחתונה, מדובר במכשיר בעל יכולות הצילום הטובות ביותר שראיתי בטווח המחירים שלו, שמתעלה על מכשירים מבית חברות גדולות בהרבה ועם משאבי פיתוח משמעותיים.

 

מולטימדיה ואפליקציות: תנו לי מוזיקה

 

ה-OnePlus 5 אמנם נועד ליישומי מדיה, אך כאן בולטת הרזולוציה שלו, שנמוכה משל המתחרים: סרטוני HD מוצגים פחות טוב, מה שיפריע לווידאופילים שבחבורה. ואולם, עבור המשתמש הסביר האיכות טובה, אם כי לא עילאית. הוא מפצה על כך, במידת מה, ביכולות אודיו נהדרות: לסמארטפון יש מגבר פנימי חזק במיוחד, שמאפשר להעלות את הווליום לעוצמות כמעט מזיקות - תענוג לחובבי המוזיקה. האודיו החיצוני מתבסס על רמקול יחיד, מאחוריו אלגוריתם שאמור לייצר אפקט של סטריאו. זה לא כל כך עובד, אבל עוצמת הצליל גבוהה מאוד; זה טלפון שלבטח יעיר אתכם בבוקר. ושוב, מוזר שדווקא טלפון עם יכולות אודיו שכאלה לא מגיע עם אוזניות.

 

OnePlus 5 OnePlus 5 צילום: ניצן סדן

 

 

בכל הנוגע ליישומים, לא תמצאו בוואן פלוס 5 אף תוספת: יש רשמקול פשוט, יישום מזג אוויר ואפליקציה אחת של וואן פלוס בשם Community. מוצג בה פיד עם ציוצים בנושא פעילות החברה, בתוספת חלוקה נושאית למכשירים, תחרויות ופעילות שיווקית אחרת. אבל למעט הנ"ל, אין אף אפליקציה מותקנת מראש בטלפון הזה - לא פייסבוק, לא ווטסאפ, לא ווייז. לדעתי, זה יתרון; יצרניות רבות ממלאות את הטלפונים שלהן ביישומים מיותרים, כאלה שאנשים גם כך מורידים בעצמם או אפלקציות שפשוט לא רלוונטיות לקהל בישראל.

 

ביצועים וזמן סוללה: חזק מאוד, אך כבר לא יוצא דופן

 

כדי להבטיח ביצועים עילאיים, בחרה וואן פלוס בשילוב של רכיבי חומרה שמאפשרים פעולה מהירה מאוד: את מעבד הסנאפדרגון 835 שלו, בעל שמונה ליבות (ארבע במהירות 2.45 גיגה-הרץ, ארבע במהירות 1.9 גיגה-הרץ), מריצים כבר כל מכשירי העילית בשוק. ואולם, לוואן פלוס יש מסך ברזולוציה נמוכה יותר משל המתחרים, מה שמצריך פחות משאבי מערכת ומאפשר לו להריץ יישומים מהר יותר. הוא לא מהיר יותר מהאקספריה XZ של סוני, אך כן מפעיל יישומים מהר יותר מה-S8 של סמסונג.

 

חלון ההתראות של הטלפון חלון ההתראות של הטלפון צילום: ניצן סדן

 

 

ואולם, מכשירי העילית הגיעו למצב בו ההבדלים במהירות הפעולה הם זניחים מאוד; רק המפונקים ביותר ישימו לב להשתהות חולפת במכשיר אחד שלא הופיעה באחר. לפיכך, אני סבור שבכל הנוגע לביצועים, גם אם על הנייר הוואן פלוס מתניע אפליקציות קצת יותר מהר מרוב מתחריו - המשתמש הממוצע לא ישים לב לכך.

 

הסמארטפון נמכר בגרסאות 64 ו-128 גיגה-בייט, שנבדלות בזיכרון הפעולה שלהן, 6 ו-8 גיגה-בייט בהתאמה. בפועל, אין ערך אמיתי לסאמרטפון עם זיכרון פעולה שכזה, שכן אנדרואיד היא מערכת הפעלה שמנטרלת יישומים שפועלים ברקע אם לא נעשה בהם שימוש. בכך היא נבדלת ממערכות הפעלה למחשבים, שמריצות יישומים ברקע באופן מלא ולכן צריכות זיכרון פעולה נרחב כדי להבטיח שכל יישום שהפעלתם יקבל מקסימום משאבי מערכת כדי לעבוד במהירות. ועדיין, שמונה גיגה-בייט RAM פשוט נשמע טוב; זהו אלמנט שיווקי מבחינת וואן פלוס, לא יותר. לטלפון יש בלוטות' 5, פרוטוקול תקשורת שמאפשר חיבור של שני מכשירים בו זמנית, ותקשורת יציבה לטווח ארוך יותר מפרוטוקול בלוטות' 4, הנפוץ בשוק.

 

לוואן פלוס 5 יש סוללה בעוצמה של 3,300 מיליאמפר-שעה, חזקה מהממוצע. ואולם, אין לו אין יישומים מיוחדים לחיסכון בסוללה או ניהול אנרגיה מתקדם. התוצאה היא טלפון בעל זמן סוללה ממוצע לקטגוריה, שעומד על יום אחד בשימוש סביר. 

  

סיכום ואלטרנטיבות

 

ה-OnePlus 5 הוא סמארטפון שממשיך להוכיח לתעשייה שאפשר לבנות מכשיר עילית ולמכור אותו יותר בזול מהמתחרים. הוא מהיר, נוח, אסתטי ויכולות הצילום שלו הן מהטובות ביותר שבנמצא. הוא מיובא לישראל בידי סי דאטה ומחירו מתחיל ב-2,000 שקל, כ-500 שקל פחות מרוב המתחרים. וואן פלוס רצתה להשיק עוד "קוטל מכשירי דגל", ובמובן מסוים הצליחה. אבל מכשירי הדגל של 2017 שונים מאלה שהתחרו בסדרות 3T ו-3 של היצרנית הסינית. למשל, תצורת התצוגה 18:9 איפשרה לבנות טלפונים עם מסכים גדולים יותר שמכסים יותר משטח הפנים של המכשיר, עיצוב חדשני ופרקטי יותר מהתצורה של וואן פלוס.

 

מבחינה טכנית נטו, הוואן פלוס 5 הוא עדיין לא "עוד אחד לאוסף", אבל הוא לא רחוק משם; ה-s8 של סמסונג זכה לעיצוב ייחודי בהרבה, ה-xz של סוני וה-u11 של HTC עולים עליו בזמן הסוללה, לכל הטלפונים מהירות כמעט זהה והמסך של ה-5 עדיין נחות משל כל מתחרה. ואולם, לוואן פלוס צמח קהל מעריצים נאמן בישראל, שבטח ימקם את ה-5 בראש רשימת ההעדפות שלו. עבור משתמשים אחרים, היתרון המרכזי הוא המחיר - ובו אפשר למצוא גם סמארטפונים מבית שיאומי, למשל. בשורה התחתונה, מי שרוצה טלפון בסטייל משלו, עם חוויית אנדרואיד נקייה ויכולות צילום טובות, ימצא ב-5 את מה שהוא מחפש.

 

ציון כלכליסט: 9

 

מערכת הפעלה: אנדרואיד 7.1.1 || גודל מסך: 5.5 אינץ' || רזולוציה: 1,920 על 1,080 || מצלמה ראשית: 20+16 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 16 מגה-פיקסל || מעבד: 8 ליבות, ארבע במהירות 2.45 גיגה-הרץ וארבע במהירות 1.9 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 6 גיגה-בייט || נפח אחסון: 64 גיגה-בייט || עובי: 7.3 מ"מ || 2,899 שקל || משקל: 153 גרם

בטל שלח
    לכל התגובות
    x