בכיר פייסבוק: "אנחנו סוגרים מיליון חשבונות מזויפים בכל יום"
אלכס סטיימוס, סמנכ"ל האבטחה של הרשת החברתית, הודיע שהיא מתקשה לזהות ולחסום גורמים בעייתיים - מה שמוביל לא אחת גם להסרה של תוכן לגיטימי. לדבריו, הקושי נובע גם מההגדרות ההסתה שמשתנות ממדינה למדינה
- טכנו-קולוניאליזם: ענקיות ההייטק פולשות לעולם השלישי
- הרגע דיברתי על אוכל; איך זה שישר הופיעה לי פרסומת לפיצה?
- צוקרברג: נמחוק מפייסבוק פוסטים שמאיימים באלימות
לדברי סטיימוס, המספר העצום של משתמשים בפייסבוק – יותר מ-2 מיליארד איש – מקשה עליה לזהות ולחסום את כל הגורמים הבעיתיים, ובמקביל מוביל להסרה של תכנים שמאוחר יותר התברר שלא הפרו את תנאי השימוש. "כשאתה עוסק במיליונים על גבי מיליונים של אינטראקציות, אי אפשר ליצור כללים ואז לאכוף אותם בלי לעשות טעויות", הוא צוטט ב-CNBC.
סטיימוס אמר שהאשם בכך שלעתים יש בפייסבוק תכנים מאיימים או בעייתיים נעוץ בקשיים טכניים - שנובעים מאכיפת הכללים שקבעה החברה, ולא מהכללים עצמם. ואולם, מבקרי פייסבוק טוענים שלא מדובר רק בבעיה טכנית. "העבודה של צוותי הסרת התכנים של פייסבוק לא שקופה. הכללים לא נאכפים בצורה אחידה. יש אפליה", אמרה מנהלת תחום הסייבר בארגון זכויות הגולשים EFF, אווה גלפרין, שהשתתפה גם היא באירוע.
סטיימוס אמר בתגובה: "לא מדובר בחבורה של גברים לבנים שמחליטים אילו פוסטים להסיר. כשמגבירים את המיקוד בהסתה ובגזענות, יש יותר טעויות ותופסים גם אנשים שרק מדברים על הנושא". הוא ציין שפייסבוק פועלת ביותר מ-100 מדינות, שבחלקן יש חוקים שמגבילים את חופש הביטוי במטרה להשתיק גורמי אופוזיציה לשלטון. "ההגדרה של הסתה במדינות מסוימות בעייתית", הוסיף.
במסגרת מאמציה בתחום מרחיבה פייסבוק משעותית את הצוות שמנטר גורמי טרור. "אבל אי אפשר לעשות הכול עם בני אדם. לכן פייסבוק מסתמכת גם על בינה מלאכותית כדי לשפוט האם מישהו שמנסה להתחבר הוא משתמש לגיטימי".