צוברת גובה: Airobotics גייסה 32.5 מיליון דולר
החברה הישראלית פיתחה פלטפורמת רחפנים אוטומטית לחלוטין שמסוגלת לאסוף נתונים מן האוויר עבור חברות תעשייה. איירובוטיקס תחל לפעול גם בתחום הביטחון הלאומי ותפנה להכנסת רחפנים למרחב העירוני
חברת הרחפנים איירובוטיקס (Airobotics) הודיעה היום (ה') על סבב גיוס שלישי של 32.5 מיליון דולר. את הסבב הובילו מיקרוסופט ונצ'רס, BlueRun Ventures China ,OurCrowd.com ומשקיע אסטרטגי נוסף
- אתר EatWith נרכש בידי VizEat
- TalkSpace גייסה 31 מיליון דולר להענקת טיפול פסיכולוגי בצ'ט
- Elastifile גייסה 16 מיליון דולר בהובלת ווסטרן דיגיטל
איירובוטיקס קיבלה מימון גם ממשקיעים קיימים: CRV ,BRV, נועם ברדין (מנכ״ל waze), ריצ׳רד וולדריג׳ (מנהל התפעול הראשי בדימוס של Facebook ומנהל התפעול הראשי בדימוס של Google ATAP) ודייויד רו (מייסדה השותף ויו״ר בדימוס של Silver Lake Partner). הגיוס הנוכחי מביא את סך ההון שהושקע בחברה ל-61 מיליון דולר.
איירובוטיקס, שהוקמה ב-2014, פיתחה פלטפורמת רחפנים אוטומטית לחלוטין המספקת פתרון מקיף ראשון מסוגו לאיסוף נתונים מן האוויר עבור חברות תעשייה, וכעת היא מקימה גם חטיבה חדשה להגנה ובטחון המולדת. החטיבה החדשה תתמקד בפעילות כמו הגנת גבולות ומתקנים רגישים, ולא תכלול רחפנים לשימוש התקפי.
רן קראוס, מייסד שותף ומנכ"ל החברה, אמר ל"כלכליסט" "ישראל היא מובילה בתחום התעופה בגלל חברות כמו התעשייה האווירית, אין מדינה אחרת בעולם שיש לה היצע כזה של מהנדסים בתחום. כשאתה רוצה להקים חטיבה בתחום ביטחון המולדת עדיף להביא מישהו שעבד קודם על כיפת ברזל ולא בייצור צעצועים".
החברה הישראלית היא הראשונה בעולם שקיבלה אישור של רשות תעופה אזרחית להטיס רחפן אוטומטי לחלוטין ללא מטיס. "אנחנו בשלבים סופיים לקבלת אישור כזה גם באוסטרליה ומתחילים בתהליך גם בארה"ב", אומר קראוס. "את המערכת פיתחנו יד ביד עם מנהל התעופה האזרחי כדי לוודא שאנחנו עומדים בסטנדרטים הדרושים וקבלת אישור כזה במדינה מערבית אחת, הופך את התהליך לפשוט יותר במדינות נוספות".
מלבד החטיבה החדשה, המטרה הבאה של איירובוטיקס היא שימוש ברחפנים אוטונומיים גם במרחב העירוני. "תוך שנה וחצי אנחנו מקווים להיכנס לערים, אבל לא בפורמט של העברת חבילות, אלא לצורך מענה בשעת חירום", מסביר קראוס. במקרים כמו תאונת דרכים או אירוע ביטחוני, למשל, היכולת לשלוח רחפן כדי לצלם וידאו ולהעביר מידע לכוחות הביטחון וההצלה יכול להציל חיים. לא מדובר כאן על מאות רחפנים שיגדשו את שמי העיר, אלא על כמה מערכות בודדות".
לדברי Jiajie Wu, מנהל הקרן הסינית BlueRun Ventures China, ״אנחנו נרגשים להוביל את סבב הגיוס הנוכחי. Airobotics משנה את חוקי המשחק ומשלבת טכנולוגיית רחפנים יוצאת דופן עם מענה לצרכים תעשייתיים. בנוסף לקהל לקוחותיה הנוכחי במדינות מערביות, אנו מאמינים ש-Airobotics תגלה הזדמנויות ממשיות באסיה, אחד משווקי המסחר הגדולים בעולם״.
מוני חסיד, מנכ"ל ומנהל דירקטור ב-Microsoft Ventures, אמר: ״הפוטנציאל הטמון ברחפנים הוא עצום וכך גם השפעתם על חיינו, החל מהפיכת הערים שלנו לבטוחות יותר, שיפור זמני התגובה למצבי חירום באופן משמעותי ועד יצירת מתקנים תעשייתיים יעילים יותר. רחפנים אוטומטיים לחלוטין יהוו צעד פורץ דרך לתעשייה, ועל כן אנחנו נרגשים לתמוך בשאפתנות של Airobotics ובחזון אותו היא מובילה״.
איירובוטיקס מעסיקה היום כ-150 עובדים, רובם בישראל אבל יש לה נציגות גם באוסטרליה, והיא מקווה לגייס 50 עובדים חדשים בתקופה הקרובה.