ממשלת סין: הביטקוין גורם לאי סדר פיננסי
הממשלה המקומית הודיעה שתחריף את המגבלות על השימוש במטבעות וירטואליים בשטחה, על אף היותה שוק ער ופעיל בתחום. תשתיות מבוססות בלוקצ'יין משפיעות על שליטת הממשלה במידע ובמסחר - דבר שסין מנסה לעצור
סין תאסור שימוש בבורסות ביטקוין בשטחה בהמשך השנה - כך דיווח אמש (ב') הוול סטריט ג'ורנל. האיסור מצטרף לתקנה שאוסרת את השימוש בביטקוין בבנקים ומוסדות פיננסיים, שפורסמה עוד ב-2013. על פי המקורות שצוטטו בדיווח לא ברור מתי האיסור ייכנס לתוקף, אך רגולטור אחד כבר מסר לאחת מהבורסות שההחלטה כבר אושרה.
- רוברט שילר: "הביטקוין הוא דוגמה חיה אופטימלית לבועה"
- סין אסרה על הנפקת מטבעות וירטואליים והביטקוין צנח ב־7%
- אפילו הפושעים חושבים שהביטקוין לא בטוח דיו
החדשות גרמו לירידה בערך הביטקוין שנסחר הבוקר (ג') בכ-4,350 דולר ונמצא במגמת עלייה, לאחר שהיה בשפל של 4,100 דולר אתמול. בתחילת החודש נסחר הביטקוין בשיא של כ-4,950 דולר, כך על פי אתר CoinDesk.
הפעילות של המטבעות הווירטואלים ערה מאוד בסין; שלוש בורסות מקומיות היוו כ-45% מסך הפעילות במטבעות הללו בחודש האחרון והמדינה היא בית לכמה מיוזמות הכרייה המכניסות ביותר כיום. יכול להיות שהפופולריות הזו היא שגרמה לממשלה הסינית להתעניין במטבע הווירטואלי ולהקשיח את הפיקוח.
השלטון הסיני אינו מעוניין בתחרות שתיווצר מול היואן הרשמי, בעיקר לאחר שמשקיעים מקומיים החלו לסחור בשורט נגד המטבע המקומי לטובת הביטקוין בשנה שעברה. הממשלה רואה בפעילות הזו "מקור לאי סדר", לדברי גורם המקורב לנושא. גם פעילות ICO הוגבלה על ידי הבנק הסיני המרכזי, שרואה בהנפקות אלה כהפרת הסדר הפיננסי במדינה.
זאת ועוד, מחקר חדש מתאר קשר בין האופי הייחודי של מטבעות מבוזרים מבוססי בלוקצ'יין ובין הצנזורה הממשלתית. היכולת להשתמש מידע מבוזר מהווה איום על שיטת ניהול המידע הציבורי בסין, בין אם הממשלה המקומית מודה בכך או לא. היכולת של גורמים להעביר בלוקים של מידע מאושר באופן מוצפן יהווה עקב אכילס בניסיונות להגביל את הגישה למידע שאינו תואם את המדיניות הרשמית של בייג'ינג.