למה רק עכשיו: אפל מקשיחה את המאבק באפליקציות שקריות
יישומי אנטי וירוס צצות באפסטור כפטריות לאחר הגשם, בעוד שביניהן לבין תועלת אבטחתית אין כל קשר. עתה, אפל מוסיפה תקנות שנועדו לאכוף את ה"אמת בפרסום" – צעד כה בסיסי שמגיע כה מאוחר
זה כבר תקופה ארוכה שאפליקציות שמתיימרות לספק שירות אנטי-וירוס לאייפון מציפות את האפסטור, בעוד שאלו חסרות כל תועלת. לאפל נמאס וזו הודיעה שהיא מעדכנת את מדיניות המפתחים שלה כדי למנוע מהם להעלות את האפליקציות האלה לחנות שלה.
קראו עוד בכלכליסט:
- צ'ק פוינט הודיעה על זיהוי 50 אפליקציות זדוניות ב-Google Play
- למשתמשים נמאס מאפליקציות; מה יעשו ענקיות הטכנולוגיה?
- אפל הסירה אפליקציות איראניות פופולריות מהאפסטור
מסמך המדיניות החדש כולל פסקה שאוסרת על העלאה של אפליקציה ש"לא כוללת או מציעה שירות שהיא מתיימרת להציע או מפרסמת". על פניו, זו פסקה הגיונית של "אמת בפרסום" שהייתה וודאי צריכה להיכלל במסמך כבר מזמן, אך מסתבר שלא.
חנות האפליקציות של אפל - אפסטור (לאלו אין קשר לנאמר)
אפל ככל הנראה לא מצאה לנכון למנוע עד היום ממפתחים נכלוליים למכור דרכה אפליקציות שלא מבצעות מה שהן מתיימרות לספק. פרצה שאפשרה לאותן אפליקציות אנטי-וירוס להוליך שולל משתמשים רבים.
הסיבה שאפליקציות הללו לא יכולות להציע את מה שהן מתיימרות קשורה ליוקרה של אפל. האייפון כולל מערכת "ארגז חול" או Sandbox שתפקידה להפעיל את האפליקציות בנפרד ממערכת ההפעלה. שיטה זו שעליה גאוותה של אפל הופכת את האפליקציות שמציעות סריקה לאיתור וירוסים לחסרות שימוש. מכאן גם ההתייחסות אליהן כאל זיוף.
זה לא המהלך הראשון נגד אפליקציות מעין אלה, כבר לפני מספר חודשים החברה סילקה כמה מהן מהאפסטור. אולם, כעת מדובר במהלך נרחב ומהותי יותר. עם זאת, חבל שהחברה מגיבה לטובת הצרכנים רק כשזה נוגע ליוקרה שלה. ייתכן שצעד זה קשור לרצון שלה לחזק את הדימוי המאובטח של האייפון עכשיו כשזו מציעה את שיטת הזיהוי החדשה על בסיס זיהוי פנים.