$
המדריך

בדיקת כלכליסט

אייפון 8: שדרוג קטן לעיצוב, שיפור פראי במצלמה

הסמארטפון החדש של אפל אולי נראה בדיוק כמו קודמו, מציג חוויית שימוש כמעט זהה ועדיין לא מצליח להרשים בתחום המציאות המוגברת - אך המצלמה שלו עילאית, ומפיקה תמונות חדות ומדויקות בצילום אוטומטי. האם כדאי לשדרג?

רפאל קאהאן 12:2625.09.17

 


 

 

 

האייפון 8 הגיע השבוע לחנויות בישראל. על פני השטח, הוא נראה כשדרוג מינורי למדי לאייפון 7. אך בקרביו תמצאו שיפורים מהותיים ויכולות שמשתמשי אפל ציפו לקבל מזה זמן רב, ביניהן טעינה אלחוטית.

 

 

בנוסף, זכה המכשיר בכמה יכולות מעניינות בתחום המציאות המוגברת ובמצלמת המובייל שהיא מהטובות ביותר שהותקנו אי פעם בטלפון סלולרי.

 

נעים להכיר: אייפון 8 נעים להכיר: אייפון 8 צילום: רפאל קאהאן

 

 

עיצוב ומבנה: נשארים עם מה שעובד

 

כשמביטים בו מבחוץ, נראה האייפון 8 כאייפון 7 עם גב מזכוכית. הצורה אותה צורה, הגודל כמעט זהה (ה-8 גדל בשני מ"מ לכל כיוון, המשקל עלה ב-10 גרם ל-148 גרם) וזהו. הרעיון של אייפון מזכוכית נראה מגניב וחדשני באייפון 4 של 2010, אך עתה נראה שגרתי מאוד. זכוכית הגב פותחה בשיתוף חברת קורנינג, מפתחת גורילה גלאס. ואולם, הוא אינו עמיד יותר מגב ממתכת ותיקונו יקר מאוד, כך שמומלץ לבחור עבורו כיסוי הגנה. המכשיר עמיד בתקן IP67, כך שישרוד מגע עם נתזי מים ואבק.

 

גב המכשיר גב המכשיר צילום: רפאל קאהאן

 

 

הטלפון נוח לאחיזה, בעיקר בשל גודלו: אפל היא אחת החברות האחרונות בעולם שעדיין משיקות מכשירי דגל עם מסך של 4.7 אינץ' שהם פשוט קטנים יותר. עיצובו אלגנטי למדי, אך בעולם של סמארטפונים עם תצוגה ללא שוליים ומסכים גדולים, מדובר על עמידה במקום. כשהעיצוב לא משתנה המכשיר מתחיל להראות מיושן, איך שלא מסתכלים על זה. לא ברור למה אפל לא ניסתה לעשות משהו שיצעיר במעט את המכשיר החדש. שוליים צרים יותר היו יכולים להיות התחלה נאה.

 

ממשק ומערכת הפעלה: רזולוציה היא רק מספר

 

המסך של האייפון 8 מצוין; הוא מציע את טכנולוגיית ה-True Tone החדשה שמספקת נראות מרהיבה לצבעים וקל לשכוח שמדובר במסך בעל רזולוציה נמוכה של 750 על 1,334 פיקסל בלבד, רזולוציה שאפילו מכשירים מוזלים מסין כבר לא מציעים. ואולם, על תצוגה קטנה של 4.7 אינץ' זה לא מורגש, כל עוד מריצים משחקים ותכנים מתואמים. חבל רק שתוכני Full HD לא יוצגו באיכותם המלאה.

 

 

סורק טביעות האצבע של הטלפון סורק טביעות האצבע של הטלפון צילום: רפאל קאהאן

 

 

למסך יש בעיה אחרת, של בהירות: הוא פחות בהיר משל מכשירים מתחרים מבית סמסונג, HTC או וואן פלוס, שהם יחסית קריאים תחת אור שמש ישיר. הגרסה האחרונה של iOS מציעה מעט מאוד שינויים אורגניים, ועבור משתמשי האייפון המסורתיים כנראה טוב שכך. גם גוגל נמנעה משינויים קוסמטיים גדולים באנדרואיד 8 החדשה ונראה שהסיבה לכך היא שלא מתקנים את מה שעובד.

 

 

מסתנוור יותר משציפינו מסתנוור יותר משציפינו צילום: רפאל קאהאן

 

 

ממשק הטאץ' ID עובד כאן באותה מתכונת כמו קודם, עם זיהוי טביעות האצבעות מהיר ומדויק. את יכולות זיהוי הפנים של האייפון X לא תמצאו באייפון 8, פשוט בגלל שאין מערך מצלמות קדמי שתומך בכך. 

 

מצלמה: השנייה הטובה בעולם

 

האייפון 8 מצויד במצלמה השנייה הכי טובה בעולם לפי בדיקת מומחי הצילום של אתר DXO. את המקום הראשון הם העניקו לאחיו הגדול, ה-8 פלוס ומערך החיישנים הכפול שלו. המצלמה והמסך הם שניים מהשיקולים העיקריים של רוכשי הסמארטפונים, ומהבחינה הזו אפל עשתה זאת ובגדול: בדיקת "כלכליסט" מצאה שהמצלמה מפיקה תמונות חדות, מדויקות, בהירות וססגוניות במצב צילום אוטומטי.

 

 

מצלמת האייפון 8 מצלמת האייפון 8 צילום: רפאל קאהאן

 

 

הסוד טמון בשני רכיבים: שבב צילום ייעודי שהוטמע במכשיר ועדשות שלפי מקורות בתעשיית האופטרוניקה הישראלית הן מהאיכותיות ביותר שקיימות בשוק. מצלמת הסלפי גם היא מצוינת, וזוכה לשיפור ניכר באיכות הצילום אם כי בצילום לילה היא עדיין מוגבלת, ולא מספקת תמונות מוארות דיין. שהשבב החדש מספק לאייפון יכולת צילום וידאו ב-4K, של 60 פריימים לשנייה.

 

מצלמת האייפון זכתה לציון גבוה במיוחד מצלמת האייפון זכתה לציון גבוה במיוחד צילום: רפאל קאהאן

 

 

אפליקציית המצלמה לא מציעה חידושים או רעש וצלצולים. לא תמצאו כאן את תכונת הדיוקן שסורקת את פני המשתמש, משום שהיא דורשת שני חיישנים לתפעול ולכן תהיה זמינה רק לבעלי האייפון 8 פלוס והאייפון 10. גם אפליקציית Live Photos לא מציעה חידושים מרעישים. יש לאייפון 8 את תכונת זיכרונות, יכולת העריכה הרגילה וכמובן יכולת העריכה של תכונת לייב, שמאפשרת לקבל מקטע של כמה שניות על מנת לבחור את הפריים המוצלח ביותר.

 

 

איכות טובה במצב אוטומטי איכות טובה במצב אוטומטי צילום: רפאל קאהאן

 

 

מולטימדיה ואפליקציות: זה לא ה-AR שהבטחתם

 

התוספת המשמעותית היחידה למערכת ההפעלה היא התמיכה ביישומי מציאות מוגברת. אפל הדגימה את היכולת הזו במהלך משחק שהוצג באירוע החשיפה של האייפון ונראה נהדר. ואולם, המשחקים הראשונים שמבוססים על ערכת הפיתוח ARkit של אפל מראים שהמפתחים עדיין לא מימשו את מלוא הפוטנציאל. זה נחמד שאפשר להזיז את הטלפון ולירות בעצמים וירטואליים שהוזרקו לחלל האמיתי, אך האיכות פשוט נמוכה ומוגבלת, בין היתר בשל רזולוציית התצוגה.

 

כדורסל במגרש כדורסל במגרש צילום: רפאל קאהאן

 

 

כפי שמעיד המסך המעט קטן, הייעוד של ה-8 הבסיסי הוא לא להקרין לכם סרטי FHD במלוא הכוח. זאת אומרת הוא מסוגל לכך, אבל לא זו המטרה. המעבד הגרפי החדש של אפל מספק ביצועים שמאפשרים להתמודד בקלות עם כל תכני התלת ממד והמשחקים. שמתי לב עם זאת שיש התחממות קלה במהלך משחקים עתירי ביצועים. לא משהו שהופך את האייפון לפלטת שבת, אבל זה בהחלט מורגש.

 

 

חיסול ממוקד במשרד חיסול ממוקד במשרד צילום: רפאל קאהאן

 

 

מעבר ליכולות המציאות המוגברת החידוש העיקרי הנוסף היא אפליקציית ניהול קבצים שסוף סוף תאפשר למצוא קבצים שחשובים לנו. לא מדובר באפליקציה יוצאת דופן והיא אפילו קצת מוגבלת, אבל היא עושה את העבודה. חוץ ממנה כל החשודות המידיות מותקנות מראש ומספקות בגדול את אותן יכולות שראינו בגרסאות הקודמות.

 

איכויות הסאונד של האייפון טובות, אבל הן לא מתקרבות לשל מתחרים כ-V30 של LG או ה-U11 של HTC שמצוידים בשבבי סאונד יעודיים. זאת ועוד, איך שלא מסתכלים על זה, חיבור אזניות אלחוטי לא יכול להשתוות לחיבור חוטי. עבור רוב האנשים איכות הצליל תספק תמורה לאגרה, אבל אם אתם אודיופילים שאוהבים לנטפק, האייפון לא בשבילכם. הרמקולים של ה-8 מציעים סטריאו אמיתי ואפל טוענת שהיא הגבירה את עוצמת הצליל בכ-25% ביחס לדור הקודם. לא ברור אם זה המספר המדויק, אבל הם בהחלט נשמעים חזקים יותר.

 

חומרה וסוללה: אפילו יום וחצי 

 

אפל ציידה את האייפון 8 במעבד ה-A11 ביוניק החדש, בעל 6 ליבות, שמטיס כל יישום במהירות שמאפיינת את מכשירי הסדרה. הרעיון הוא לאפשר לערכה להציע קצת יותר גמישות בביצועים בשביל לשמור על חיי הסוללה. ולא בכדי. אפל שנמכה את עוצמת הסוללה בכ-100 מיליאמפר-שעה. עם זאת, המכשיר צלח בסדר גמור יום שימוש מלא ולדעתי ניתן לסחוט ממנו גם יום וחצי אם מקפידים.

 

 

האייפון 8 ואחיו הגדול, האייפון 8 פלוס האייפון 8 ואחיו הגדול, האייפון 8 פלוס

 

 

אפל מאפשרת לראשונה טעינה מהירה במכשיריה, אבל רק בחיבור USB C. החיבור הרגיל וכן המטען המסופקים לא מאפשרים זאת מהקופסא בניגוד לשאר העולם. רוצים לטעון 50% סוללה בחצי שעה? תשלמו, והפרמיה על הכבלים והמטען מוסיפה בקלות כמה מאות שקלים לחשבון היקר ממילא. האופציה השנייה של טעינה אלחוטית היא נהדרת, אבל אפל נצמדה לתקן אחד Qi למרות שישנם עוד בשוק. בקיצור, קחו איתכם מטען וסוללה חיצונית למקרי חירום.

 

הגישה הזו חוזרת על עצמה גם בשבב ה-NFC, שסגור לכל שימוש למעט האפל פיי שבארץ עדיין לא ממש נפוץ וכך לא ממש שימושי. זאת אומרת שלא תוכלו להטעין את הרב קו שלכם מהאייפון למשל. הגישה הקלוקלת הזו חוזרת על עצמה גם במודם של האייפון, שתומך במהירויות הורדה של 1 גיגה-ביט לשנייה, אבל נחשו מה? אפל חסמה את היכולת הזו. כנראה שהיא תאפשר אותה בגרסה הבאה של המכשיר, ה-8S וכמובן בתוספת תשלום.

 

סיכום ואטרנטיבות: לבעלי אייפון 5

 

האייפון 8 הבסיסי ביותר עם מרחב אחסון של 64 גיגה-בייט יעלה לכם בסביבות ה-3,400 שקל, המחיר מטפס לאחר מכן לכ-4,150 שקל ויותר לגרסה בעלת 256 גיגה-בייט אחסון. מדובר במחיר גבוה ביחס ליכולות של המכשיר גם אם המצלמה שלו היא הטובה בעולם. קשה להמליץ לבעלי אייפון 7 או אפילו 6S לשדרג אם לא ממש חייבים מכשיר חדש. בסך הכל ההבדלים בין המכשירים מינוריים למדי ביחס למחיר. מסך קטן הוא עדיין מגבלה בעיקר בתכנים בעלי רזולוציה גבוהה שנפוצים יותר ויותר כיום וגם ברשת. לעומתו, ה-8 פלוס מציע מסך גדול יותר, רזולוציה טובה יותר ומצלמה כפולה עילאית - כך שאם טיב הצילום הוא שיקול מוביל עבורכם, זהו טלפון מומלץ.

 

הבעיה היא, כרגיל, התמורה למחיר: בארץ קיימים הרבה מאוד סמארטפונים שנותנים יותר בפחות כסף (פער המחיר עומד על כאלף שקל): השיאומי Mi6 מציג מנמשק וחוויית שימוש דומה לשל האייפון עם מסך טוב יותר, הוואן פלוס 5 מציג יכולות דומות עם מסך בהיר יותר ומי שאוהב מסכים קטנים יוכל לבחור באקספריה ZX1 של סוני, שיגיע בקרוב לישראל וגם לו יש מסך של פחות מ-5 אינץ'. עבור בעלי אייפון 5 או 5S, נראה שהאייפון 8 הוא בחירה טבעית ונכונה. בעלי אייפונים מאוחרים יותר יוכלו לוותר על התענוג - ולשקול לשדרג בסדרות הבאות.

 

 

 

ציון כלכליסט: 9

 

מערכת הפעלה: iOS 11 || גודל מסך: 4.7 אינץ' || רזולוציה: 1,334 על 750 || מצלמה ראשית: 12 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 7 מגה-פיקסל || מעבד: 6 ליבות, 4 במהירות 1.3 גיגה-הרץ ו-2 במהירות 2.5 גיגה-הרץ (נתון מוערך) || זיכרון פעולה: 2 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 64 גיגה-בייט || עובי: 7.3 מ"מ || 3,400 שקל || משקל: 148 גרם

 

האייפון 8 הגיע לידי "כלכליסט" באדיבות iStore, שהחלה במכירה מוקדמת של המכשיר באתרה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x