מייסד וויקיליקס: עשינו הון בביטקוין - בזכות ממשלת ארה"ב
ג'וליאן אסנג' טען שארגון ההדלפות נאלץ לפנות למטבעות וירטואליים לאחר שדרשה הממשלה מחברות אשראי לחדול מלספק לו שירות. עם נסיקת ערך הביטקוין, הרוויח הארגון תשואה שמוערכת במיליוני אחוזים
מייסד וויקיליקס, ג'וליאן אסנג', טוען שהארגון שלו הרוויח תשואה של 50,000% על הביטקוין בזכות ממשלת ארה"ב. אסנג' הסביר שהחל מ-2010 הממשל הפדרלי מנע מארגון ההדלפות לקבל תרומות או תשלומים דרך הצינורות המקובלים כגון חברות כרטיסי האשראי, מה שהכריח את הארגון לקבל ביטקוין בלבד.
- הביטקוין לא שווה בלי האנונימיות
- מבלוקצ'יין ועד לקריפטוגרפיה: מדריך המושגים למשתמש המתחיל בביטקוין
- הנפקות מטבע וירטואלי: עתיד הכלכלה או הונאה
במהלך השנים ערכו של הביטקוין נסק מכ-0.06 דולר ב-2010 לכ-5,814 דולר ב-2014; לפי דיווח של CNBC, מדובר בתשואה של 9,689,900%. עם זאת, אסנג' הסתפק בלציין שהתשואה שהרוויח על ההשקעה בביטקוין עומדת על כ-50,000% "בלבד".
ממשלת ארה"ב שכנעה ב-2010 חברות כגון ויזה ומאסטרקארד להפסיק לספק שירותי תשלום לוויקיליקס. בהמשך הצטרפה אליהם גם פייפאל שהסבירה שהארגון אינו עומד בתנאי השימוש שלה. אסנג' קרא למהלך בזמנו "מצור בנקאי בלתי חוקי", אך מסתבר שהעניין הסתדר לטובתו.
אסנג' הוסיף שהוא בחר בביטקוין בגלל האנונימיות שהפלטפורמה מספקת והקלות בה ניתן להעביר את המטבעות ממקום למקום. ארגון ההדלפות וויקליקס עלה על הכוונת של הממשלה האמריקאית לאחר שסיפק פלטפורמה לפרסום מסמכים מסווגים וביניהם מסמכי סנודן שנגנבו מה-NSA. אסנג' עצמו כלוא מרצונו בשגרירות אקוודור בלונדון מאז 2012, אליה נמלט לאחר ששלטונות שבדיה האשימו אותו באונס, חקירה שנזנחה בשנה שעברה.
לא ברור אם לאסנג' יש אפשרות להוון את האוצר שהצליח לצבור; מצבו המשפטי המעורפל והעובדה שהוא שוהה בשגרירות תחת מקלט מדיני לא מאפשרת לו לממש את הביטקוין שנצברו. עם זאת, כנראה שלפחות בחלקו משמש הכסף למימון מחיית מר אסנג', הפעילות שלו ושל וויקיליקס כיום.