פרשנות
וולמארט: רוצים לקנות בזול? צאו מהמחשב ובואו לחנות
האסטרטגיה החדשה של וולמארט נגד אמזון: להעלות מחירים בחנותה המקוונת, במטרה לדחוף את הקונים המקוונים חזרה לסניפים הפיזיים - שם יש לה יתרון על קמעונאיות רשת
- וולמארט מוכרת ביוקר באתר כדי למשוך לקוחות לסניפים
- המוכרים זועמים על אמזון, לאחר שפרסמה הנחות על המוצרים שלהם
- אמזון מיישרת קו עם וול מארט, משיקה שופינג במציאות מוגברת
2. ניהול כפול. קמעונאיות רבות מנסות זה שנים להדביק את הפער הטכנולוגי שפתחה מולן אמזון. אך למעשה, האתגר המרכזי שלהן הוא פיתוח מערך הפצה נפרד ועצמאי מזה שמטפל בחנויות הפיזיות. עלויות האחסון והשילוח של מערך המכירות המקוונות והצורך לתאם בינו לבין החנויות הפיזיות דורשים בסופו של יום ניהול של שני עסקים במקביל, זה הפיזי לצד זה המקוון.
3. זול יותר. בשנתיים האחרונות סגרה וולמארט עשרות סניפים בארה"ב ואשתקד השקיעה 3.3 מיליארד דולר ברכישת אתר המכירות Jet.com. אך המהלך החדש מראה כי בחברה בחרו להתמקד מחדש בחוויית הרכישה בחנויות הפיזיות, תחום שבו יש לה יתרון מוכח על פני אמזון. "זה פשוט זול יותר למכור מוצרים מסוימים בחנויות", אמר דובר הרשת לוול סטריט ג'ורנל.
4. גורילה בזינוק. המסחר המקוון תופס נתח גדל והולך מתוך שוק הקמעונאות מדי שנה, וחלקה של אמזון בתוכו ממשיך וצומח במהירות. בשנה שעברה החזיקה אמזון ב-38% ממכירות המסחר המקוון לעומת נתח שוק של 2.8% בלבד עבור וולמארט. השנה אמזון צפויה לעבור את ה-40% תוך שהיא רומסת רשתות מתמחות כמו טויז אר אס בתחום הצעצועים או רשת האלקטרוניקה רדיושאק. חברה מתחרה ששואפת לסגור את הפער צריכה לא רק אסטרטגיה אלא גם הרבה מזל.
5. קנייה ליד הקופה. גם באמזון הבינו שיש תחומים שבהם כנראה אין תחליף לרכישה פיזית או לכל הפחות להתנסות במוצר, כפי שמלמדות רכישת הענק של הול פודס מחד והחתימה על חוזים עם חברות ענק כמו נייקי מאידך. אבל עד שהנוכחות הפיזית של אמזון תהיה דומיננטית יותר, בוולמארט ימשיכו ליהנות מכך שקל יותר לפתות את הצרכן לרכוש מוצרים נוספים אחרי שהוא כבר נכנס לחנות. החברה הצליחה לשפר ברבעונים האחרונים את מכירותיה בחנויות הפיזיות. כעת היא צריכה לקוות שהעלאת המחירים באתר הרשת תוציא את הלקוחות מהבית, ולא פשוט תשלח אותם לאתר אחר.