מצב הגלישה בסתר בכרום: מה הוא באמת מסתיר?
בכיר בגוגל הסביר מדוע פיתחה החברה את מצב הגלישה בסתר (Incognito Mode) לדפדפן הפופולרי שלה - ואמר שעדיין אפשר לעקוב אחריכם כשאתם משתמשים בו
מה מסתיר מצב הגלישה בסתר (Incognito Mode) של גוגל כרום? לא את מה שאתם חושבים. סגן נשיא לכרום בגוגל, דארין פישר, סיפר לאתר Thrillist מה עמד מאחורי פיתוח התכונה הזו בדפדפן הפופולרי של החברה.
- חדש ממוזילה: פיירפוקס קוונטום, דפדפן מהיר במיוחד
- בקרוב בדפדפן כרום: חסימת לינקים שמעבירים אתכם לאתרי זבל
- פאדיחה למיקרוסופט: הדפדפן שלה קרס באמצע מצגת - והוחלף בכרום
לדבריו, מצב זה לא נועד להסתיר את פעילותו של המשתמש מאתרים שונים, אלא ממשתמשים אחרים באותו המחשב. פישר אמר שהגלישה אמנם נסתרת למנוע החיפוש של גוגל, אך לא לגורמים אחרים, ביניהם כלי ניטור שקיימים בארגונים מסוימים - כך שלא חכם להשתמש במצב זה כדי לגלוש לאתרים מפוקפקים מהמחשב של העבודה.
"כאשר אתה מפעיל את כרטיסיית הגלישה בסתר ישנו כתב ויתור בו אנחנו באמת מנסים לעזור להבהיר לאנשים שהפעילות שלהם בהחלט עדיין גלויה לאתרים בהם הם מבקרים ויכולה להיות גלויה גם למעסיק שלהם, לבית הספר שלהם, ולספקית האינטרנט", פרט פישר. גוגל מסבירה כי החשיפה של הפעילות המשתמש בפני האתרים כולל בתוכו גם את המודעות והמשאבים שמלווים בשימוש בהם.
על פי פישר, מצב הגלישה בסתר שהושק ב-2008 נועד בראש ובראשונה להקל על שימוש במחשב על ידי משתמשים שונים. כך, תימנע צבירתם של קובצי קוקיז על ידי משתמשים מזדמנים במחשב.
כמו כן, הוסיף פישר, נועד מצב האינקוגניטו לעזור לאנשים להסתיר חיפושים או גלישה מיקיריהם - באופן קצת יותר רומנטי משיש להניח. "התרחיש שחזתה גוגל כרוך בבחור המחפש טבעות אירוסין, שאינו רוצה שבת זוגתו, תקבל חלילה מידע מקדים על ההצעה וההפתעה תהרס".