אפל ופוקסקון מודות: האייפון X מיוצר בידי תלמידי תיכון בסין
יצרנית מכשירי אפל העסיקה 3,000 תיכוניסטים, במשמרות בנות 11 שעות. זאת, לאור הביקוש העצום לסמארטפון העילית האחרון של החברה, שמחייב ייצור של 20 אלף אייפונים ביום
- פוקסקון הסינית סופגת הפסדים כבדים בגלל האייפון X
- דיווח: אפל תעניק לאייפון של 2019 מצלמת 3D למציאות מוגברת
- הישראלי הבכיר ביותר באפל: "ישראל תרמה מהותית לזיהוי הפנים באייפון"
שישה תלמידי תיכון מגֶ'נְגְג'וֹאוּ, שעובדים במפעל פוקסקון, הספקית המרכזית של אפל, אמרו לעיתון שכדרך קבע הם אולצו לעבוד משמרות הארוכות – מעבר למותר לעובדים בגילם לפי החוק בסין. השישה, בני 17 עד 19, הם חלק מקבוצה של 3,000 תלמידים מתיכון מקומי, שנשלחו בספטמבר לעבוד במפעל על תקן מתמתחים.
לדבריהם, נאמר להם שהעבודה במפעל, לתקופה של שלושה חודשים, היא חלק מ"ניסיון עבודה" שהכרחי כדי שיוכלו לסיים את לימודיהם. "בית הספר שלנו מכריח אותנו לעבוד שם", אמרה תלמידה בת 18 שהזדהתה רק בשם משפחתה, יאנג. "העבודה לא קשורה כלל ללימודים שלנו". היא הוסיפה שמדי יום היא מרכיבה 1,200 מצלמות אייפון X.
הלחץ הרב נובע כנראה מהביקוש האדיר שמייצר האייפון X בקרב צרכנים, שייצורו סבל מבעיות ועיכובים משמעותיים. עובד ותיק של פוקסקון אמר לפייננשל טיימס שהמפעל בג'נגג'ואו שוכר מדי שנה תלמידים כדי לתגבר את צוות העובדים בתקופת העומס שבין אוגוסט לדצמבר. לדבריו, בתקופה זו גדל מספר המועסקים במפעל מ-100 אלף ל-300 אלף איש שמייצרים 20 אלף אייפונים ביום. השנה, הוא הוסיף, הביקוש לעובדים עונתיים היה גדול אף יותר.
משרד החינוך תומך בהעסקת תלמידים
העסקת תלמידי תיכון על חשבון לימודיהם גם מתבצעת, כנראה, במודעות ובשיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות. לדברי מקור, משרד החינוך של מחוז חֶנְאָן, שג'נגג'ואו היא בירתו, שלח לכל בתי הספר המקצועיים הודעה שמורה להם לשלוח תלמידים לקבלת "ניסיון עבודה" במפעלי פוקסקון. עובד החברה אמר שלמפעל שמייצר את האייפון X הגיעו גם תלמידים מקָאיְפֶנְג, נָאן-יָאנְג ושִׂינְשְׂיָאנְג. "מחוז חנאן עושה כל שביכולתו כדי לוודא שפוקסקון תשגשג כאן", אמר גורם מקומי לעיתון.
בית הספר ומשרד החינוך של חנאן סירבו להגיב לדיווח. מאפל נמסר בתגובה לפייננשל טיימס: "בדיקה העלתה מקרים שבהם תלמידים עובדים שעות נוספות במפעל של ספק בסין. וידאנו שהתלמידים עובדים שם מבחירה, וזכו לתשלום ולהטבות, אבל אסור היה להם לעבוד שעות נוספות". מפוקסקון נמסר: "כל העבודה היתה וולנטרית וזכתה לתשלום, אבל המתמחים עבודה שעות נוספות בניגוד למדיניות שלנו שאוסרת על תלמידים לעבוד יותר מ-40 שעות בשבוע".