אמזון חושפת פלטפורמות בינה מלאכותית ואינטרנט הדברים כשירות ענן
שירותי הבינה המלאכותית כוללים ניתוח תמונות וסרטוני וידאו; בנוסף השיקה החברה שלושה שירותי ענן שמיועדים לניהול, אבטחה וניתוח מידע של התקנים מחוברים
23:3129.11.17
חטיבת מחשוב הענן של אמזון,
AWS, השיקה היום (רביעי) במהלך כנס Reinvent 2017 שירותי בינה מלאכותית ואינטרנט הדברים מבוססי ענן. מנכ"ל החטיבה אנדי ג'סי שהציג את השירותים החדשים הדגיש את הקלות בה ניתן בעזרת השירותים החדשים להקים ולנהל מודלים של בינה מלאכותית ולנהל ציי התקני אינטרנט הדברים.
מוצר אחד שזכה לעניין רב היא מצלמת הרשת ליישומי בינה מלאכותית - AWS DeepLense. המצלמה מיועדת להתמודד עם תסריטים כגון זיהוי וידאו או כאמצעי קלט. למשל ניתן להריץ דרכה יכולת זיהוי מספר רישוי כדי לפתוח את השער של החניה או לנתח פרצופים, תמונות ותנועות. המצלמה תושק במהלך השנה הקרובה ותעלה כ-250 דולר. מדובר במחיר נמוך מאוד יחסית ליכולות של המצלמה שגם מסוגלת לנתח תוכן באופן מקומי ולא רק בענן של אמזון.
אינטרנט הדברים לעם
קראו עוד בכלכליסט:
- אמזון מכרה תשתיות ענן לחברה סינית ב-300 מיליון דולר
- המירוץ לענן: מיקרוסופט Azure צומחת מהר יותר מאמזון AWS
- "אמזון היא זו שמאפשרת את החדשנות של הסטארט-אפים"
שירותי הבינה המלאכותית כוללים שירותי ניתוח תמונות וסרטוני וידאו, אלה מאוגדים תחת המותג Amazon Rekognition ומספקים שירותים הקשורים לניתוח של תוכן ויזואלי. השירות מאפשר ללקוחות לבנות תסריטי שימוש בווידאו. את הטכנולוגיה הדגימה החברה דרך ה-NFL, ליגת הפוטבול האמריקאית שמנתחת שידורי משחקים באופן אוטומטי ומספקת את התובנות בזממן אמת במהלך השידור.
שירות ניתוח הווידאו עובד במקביל לשירות חדש שמספק יכולת לאחסן מצבורים שונים של מדיה כגון קול או וידאו. במקביל לתמונות ולסרטונים, אמזון השיקה גם שירותים לניתוח דיבור וכתב. אלה כוללים שירותי תרגום, תמלול וניתוח תוכן. אלה משתלבים בפלטפורמת ניתוח תוכן שמבססת על יכולות למידת מכונה (ML). החשיפות של היום מצטרפות לחשיפת חמישה שירותי ניהול מדיה לחברות הפקת תוכן שנחשפו מוקדם יותר השבוע.
ג'ף בזוס מייסד ויו"ר אמזון צילום: רויטרס
התחום השני בו אמזון תוקפת הוא אינטרנט הדברים. היא הודיעה על השקה של שלושה שירותי ענן שמיועדים לניהול, אבטחה וניתוח מידע של התקנים מחוברים. שלושת השירותים החדשים מצוידים גם ביכולות בינה מלאכותית. הם משתלבים בחבילת אינטרנט הדברים, AWS IoT 1-Click, שנחשפה ושכוללת גם יכולת לפרוש ולפתח יישומי אינטרנט הדברים וכן מערכת הפעלה ייעודית להתקנים מחוברים.
מערכת ניהול ההתקנים מסוגלת לנהל אלפי התקנים, החל מהתקנתם ועד להגדרה ותמיכה טכנית בהם. שירות האבטחה משמש לניטור פעילות ההתקנים ולנסות לזהות שימוש זדוני בהם או ניסיון ל"חטוף" אותם, כפי שקרא לפני כשנה לאחר שהאקרים הצליחו להפוך מיליוני התקנים לכלי תקיפת רשת שהאפיל חלקים גדולים של האינטרנט. השירות השלישי משמש לניתוח פלט המידע שההתקנים האלה מייצרים.
החשיפה המעניינת ביותר בתחום אינטרנט הדברים היא של מערכת הפעלה ייעודית להתקנים. המערכת שמכונה FreeRTOS, מיועדת להפעלה של התקנים קטנים כגון נורות, חיישנים או מצלמות רשת. המערכת כוללת תמיכה מובנית בשירותים של AWS אך ניתן להשתמש בה גם באופן עצמאי. היתרון של המערכת היא שילוב הכוחות והתמיכה שאמזון השיגה משורה של חברות שבבים חשובות בתחום כגון ARM או NXP.
ג'סי הסביר ששירותי החברה מיועדים בראש ובראשונה לספק פתרון טוב, זמין וזול: "אף פעם לא חיפשנו לחדש, הטכנולוגיה לא מעניינת אותנו - מה שמעניין אותנו זה להעמיד אותה לרשות המשתמשים". השירותים החדשים מנסים להביא להוזלה ניכרת של השימוש ביכולות בינה מלאכותית ואינטרנט הדברים.
מהלכים דומים הביאו את AWS להשתלט הלכה למעשה על שוק מחשוב הענן שהיא חולשת על כ-44% ממנו. האם הם יהפכו אותה גם לגורם מהותי בתחום הבינה המלאכותית ואינטרנט הדברים? יכול להיות, אך שלא כמו בעולם הענן, בתחומים האלה היא נכנסת לתחום בו יש כבר לא מעט שחקנים שמסוגלים להתאים את עצמם למציאות החדשה. בנוסף הן למדו היטב את הלקח של תחום הענן וסביר להניח שהן מתכוננות להכות בחזרה ומהר מאוד. לאמזון יש חלון זמן מאוד קצר לדחוף את מוצריה לפני שגוגל ומיקרוסופט יתאימו את עצמן ויגיבו.