כך תהפוך למנהיג טוב יותר: 3 הטריקים של מנכ"ל מיקרוסופט
סאטיה נאדלה הצליח להוציא את ענקית התוכנה מאפרוריותה, בעזרת מספר שיטות מתקדמות למנהיגות יצירתית שמתמקדות הן בתחום התכנון והן בתחום הביצוע. מהן, וכיצד אפשר ליישם אותן גם בחברות וצוותים פה בארץ?
מנכ"ל מיקרוסופט סאטיה נאדלה הוא אחד המנהלים המוערכים בעולם. הוא מבין שהצלחה לא מתרחשת בין לילה, אלא מצריכה תכנון לטווח הארוך, במסגרתו נזרעים הזרעים לעתיד.
- מנכ"ל מיקרוסופט לבעלי אייפד: ידידיי, אתם צריכים לפטופ אמיתי
- Word תשתמש במידע מלינקדאין כדי לעזור לכם לכתוב קורות חיים
- הטרנסג'נדרית הבכירה במיקרוסופט בטוחה שפתיחות לקוויר משנה עולם יותר מטכנולוגיה
באתר Inc פורסמה השיטה שלו, אותה הציג בעבר בהרצאות וכנסים. כך תהפכו למנהיגים טובים יותר, לראייתו:
1. כל יום הוא יום חדש
שנות האלפיים היו במידה מסוימת העשור האבוד של מיקרוסופט, במהלכו איבדה החברה את הקשר ללקוחות שלה ונקלעה למשבר קיומי. מכשירים חדשים והמצאות חדשניות מצד גוגל ואפל בלמו את הצמיחה בחטיבת התוכנה של החברה. נאדלה מונה לתפקיד המנכ"ל ב-2014, ומיד הכריז שהמדיניות החדשה היא להפוך להיות "חברה של היום הראשון".
פירוש הדבר שהחברה מקבלת את ההחלטה שכל יום יהיה יום חדש, ושניסויים, המצאות וחדשנות יהפכו לחלק מהנורמה. מבחינתו של נאדלה הכוונה היא לשאול את שלוש השאלות הבאות לפני כל מהלך נרחב של צוות או חברה:
- עד כמה אנחנו מצליחים ביצירת מוצרים חדשים, שירותים או מודלים עסקיים?
- עד כמה אנחנו יעילים בהתאמת פעילותנו לשינויים או שיבושים מבחוץ?
- האם התרבות שלנו מתגמלת לקיחת סיכונים וסובלת כשלונות?
2. רק תרבות מביאה חדשנות
נאדלה מעודד תרבות ארגונית תחרותית ורודפת ניצחונות. בפועל, הכוונה היא לעבור מהלך רוח של "אנחנו יודעים הכל" לתפיסה של "אנחנו רוצים ללמוד הכל". אחד הצעדים הראשונים שבהם נקט נאדלה לאחר כניסתו לתפקיד היה שינוי הגדרת המשימה מ"מחשב לכל בית" ליעד המכוון יותר ללקוחות של "העצמת כל אדם וארגון בעולם להשיג יותר".
הצוותים בחברה מתבקשים להתמקד בפרויקטים שמלהיבים אותם, ולהתייחס למיקרוסופט לא כחברה בת 42 שנה, אלא כאל ארגון חדשני שמנסה להתפתח בכל יום מחדש.
3. לפעול מהר, לחשוב לאט
נאדלה נוטה לחשוב לטווח הארוך ולאמץ טרנדים חדשים בשלב מוקדם. יתרה מכך, הוא מעריך תהליך קבלות החלטות מהיר, שבו מספיק גם ביטחון של 80% כדי לנקוט בפעולה. לדידו, ההמתנה לוודאות של 100% תתורגם לפעולה איטית מדי.
הביצועים של מיקרוסופט בשנה האחרונה מעידים לטובת הגישה הזו של לפעול במהירות אך לחשוב באיטיות. כך למשל, שירותי הענן מייצגים 32% מכלל ההכנסות, כשהשימוש בהם הוכפל בשנה האחרונה.
לסיכום, בעידן של היום המאופיין בשינויים תדירים, הצלחה נמדדת בין השאר על ידי היכולת להשתנות לפני שמשבר כופה את השינוי. העצות של נאדלה עשויות לסייע לכם לשפר משמעותית את ביצועי הצוות והארגון כולו.