למונייד גייסה 120 מיליון דולר בהובלת סופטבנק
חברת הפינטק מפעילה שירות ביטוח מקוון, והגיעה השנה לכמעט 100 אלף מבוטחים בארה"ב. בעקבות הגיוס, בו השתתפו קרנות בולטות כסקויה, גוגל ונצ'רס, ג'נרל קטליסט ו-Thrive, תחל למונייד בהתרחבות גלובלית
חברת הפינטק הישראלית למונייד הודיעה היום (ג') על סבב גיוס שלישי של 120 מיליון דולר אותו הובילה סופטבנק היפנית. בעקבות ההשקעה הודיעה החברה על התרחבות גלובלית במהלך השנה הקרובה.
- למונייד נכנסת לקליפורניה, חושפת השקעה מאשטון קוצ'ר
- למונייד משיקה את הפלטפורמה שלה באילינוי ומתכוונת להגיע השנה לרוב השוק האמריקאי
- למונייד מתרחבת: ביקשה רשיונות לפעול ב-46 מדינות בארה"ב
בסבב השתתפו משקיעי למונייד הקיימים, ביניהם גוגל ונצ'רס, קרן הון הסיכון האמריקאית ג'נרל קטליסט, Thrive Capital (ששייכת לג'וש קושנר, מבעלי חברות הביטוח הדיגיטליות הגדולות בארה"ב ואחיו של ג'ראד קושנר), טאסק קפיטל המתמחה בנושאים רגולטורים, סקויה קפיטל, קרן אלף ו-XL Innovate, קרן ההשקעות של חברת הביטוח XL .
למונייד הוקמה ב-2015 בידי שי וינינגר ודניאל שרייבר המכהנים כנשיא ומנכ"ל החברה בהתאמה. החברה מציעה ביטוח רכוש לבעלי בתים ולשוכרי דירות, בשיטה המזכירה את "הלוואות העמיתים", שבה המשתמשים עצמם יערבו לתוכנית הביטוחית של חבריהם. היא גייסה עד היום יותר מ-60 מיליון דולר, לא כולל הסבב הנוכחי.
היא השיקה את הפעילות שלה בניו יורק בשלהי 2016, ובשנה האחרונה התרחבה למדינות נוספות - ניו ג'רזי, רוד איילנד, טקסס, אילינוי, נוואדה וקליפורניה. "2017 הייתה השנה הקלנדרית הראשונה שבה הייתה לנו פעילות בשוק" אמר וינינגר ל"כלכליסט". "התחלנו אותה עם ציפיות למכור כ-13 אלף פוליסות ואנחנו הולכים לסיים אותה עם קרוב ל-100 אלף מבוטחים בארה"ב".
נמצאים מעבר לשלב הג'ונגל
למונייד מצטרפת בכך לכמה חברות ישראליות שסופטבנק השקיעה בהן סכומי ענק בשנים האחרונות; מוקדם יותר החודש השקיע התאגיד היפני 450 מיליון דולר בסטארט-אפ הנדל"ן קומפאס של אורי אלון, ביוני השקיעה 100 מיליון דולר בחברת הסייבר הישראלית סייבריזן ובאוקטובר הצטרפה לסבב גיוס של 73 מיליון דולר בחברת אינוויז שמפתחת מערכת לידאר לכלי רכב. זאת, בנוסף להשקעת ענק של 4.4 מיליארד דולר ב-WeWork של היזם הישראלי אדם נוימן.
"סופטבנק לא מתעניינים בחברות שרוצות לבנות את עצמן בקצב איטי", אמר וינינגר. "הם מאוד מאמינים בצעדים אגרסיביים, בריצה מהירה ובשימוש ב-AI כדי לשנות תעשיות שלמות וזה בדיוק מה שאנחנו עושים. חברה בשלבים מתקדמים כמו למונייד כבר לא צריכה את המשקיעים שיעזרו לה לנווט בג'ונגל של התעשייה ויעזרו לה לבנות חברה. עבורנו מעורבות של חברה כמו סופטבנק מהווה יתרון כי היא נותנת לנו חשיפה לשותפויות חדשות".
כשנשאל האם סופטבנק התנתה את ההשקעה שלה בהתרחבות במזרח אסיה ענה וינינגר: "לא היינו נכנסים להסכם שכובל את החברה. אנחנו עושים מה שנכון לגדילה שלה".
"סופטבנק היא השותף האידאלי עבורנו", מסר. "אנו שותפים לחזון שלה שביג דאטה ולמידת מכונה עתידים לשנות משמעותית את כל התעשייה שלנו, ולסופטבנק יש את האמצעים והחזון לגרום לחזון הזה להפוך למציאות".
"למונייד עושה מהפכה בעולם הביטוח באמצעות שילוב בין ביג דאטה ל-AI עם ממשק משתמש נוח", מסר דויד ת'בנון, משקיע בכיר בסופטבנק. "התרשמנו מהגישה היצירתית של הצוות לשיבוש של מודל הביטוח המסורתי בשילוב עם פיתוחים של סוגי מדיניות חדשים".