פייסבוק חושפת את עמודי הפייק ניוז של פוטין
חקירת הקונגרס בדבר המעורבות הרוסית בבחירות 2016 בארה"ב נושאת פרי: הנהלת הרשת החברתית מפעילה כלי שמאפשר לגולשים לגלות האם נחשפו לתוכני דיסאינפורמציה של סוכנים רוסים
פייסבוק חושפת עמודים וחשבונות בה המקושרים לקמפיין הדיסאינפורמציה הרוסית שנערך במהלך בחירות 2016 בארצות הברית.
- גוגל נלחמת בפייק ניוז עם טריק פשוט בשירות החדשות שלה
- פייסבוק ופייק ניוז: חתול רעב מאוד ושמנת איכותית במיוחד
- באידו מציגה: המלחמה בפייק ניוז, גרסת סין
על פי הערכות החברה, כ-140 מיליון משתמשים נחשפו לתעמולה רוסית בפיד שלהם או באינסטגרם, שנועדה ברובה להתסיס חברתית ופוליטית את הציבור האמריקאי ע"ב סוגיות טעונות כגזע, דת וזכויות אדם. כלי חדש במרכז העזרה של הרשת החברתית יציג למשתמשים ישירות את העמודים והחשבונות שהציפו אותם בתעמולה, כדי שיוכלו להגיב, להתייחס או לחסום אותם.
הכלי הופעל בחודש שעבר בצורה שקטה, והוא זמין רק עבור גולשים שעקבו אחר התכנים הרעילים. לעומתם, משתמשים שנחשפו לתכנים בפיד בגלל לייקים שעשו חבריהם, לא יוכלו לדעת על כך. בנוסף, לא מגלה פייסבוק למשתמשים האם נחשפו לאחת מ-3,000 הפרסומות שקנו גורמים המקושרים לקרמלין ב-100 אלף דולר במהלך קמפיין הבחירות. זאת, על אף שהפרסומות נחשפו בפני ועדת חקירה של הקונגרס האמריקאי, ולפי פייסבוק כ-10 מיליון גולשים צפו במודעות. לטענתה, יהיה "מאתגר" לדווח לכל משתמש על כל פרסומת לה נחשף.
מאמצים אלה מהווים נקודת ציון בשינוי הגישה של ענקית הרשת ומגיעים על רקע חקירות שניהלה ארה"ב בחודשים האחרונים. גוגל, טוויטר ופייסבוק נדרשו לתת את הדין על כך שלא סיכלו את הפצת התעמולה דרכן. פייסבוק התחייבה לקדם את הפורטל למשתמשיה, לפי דיווח של Recode, אם כי לא ברור באילו דרכים תפעל.
לעומתה, גוגל הודיעה בתחילת החודש כשלא תוכל להציע סיוע דומה למשתמשי יוטיוב שצפו בסרטונים הקשורים למקורות רוסיים מפוקפקים. לטענתה, הסיבה לכך היא ש"התוכן נגיש, ללא קשר לשאלה אם המשתמש מחובר או לא", ולכן לא ניתן לזהות את כל מי שצפה בסרטון מסוים. גוגל לא חשפה נתונים לגבי המשתמשים שהיו מחוברים והאם מולם תפעל באופן דומה לשל שפייסבוק.