תחזית טכנולוגית
משקפי ה-VR סוף סוף יפרצו למיינסטרים
לאחר שנים רבות של ניסיונות כושלים, הבשילה הטכנולוגיה וגם התוכן המתאים נמצא בדרכו לשוק; מוצרי המציאות המוגברת והמדומה יוכלו להגיע לתפוצה רחבה
- תחזית ל-2018: צפי למפגש קשוח בין הטכנולוגיה לרגולציה
- תחזית ל-2018: האסייתים ימשיכו לקנות את אמריקה
- סיכום 2017 בהייטק: זינוק של 110% בסכום האקזיטים
ב-30 השנים שחלפו מאז השתפרו עשרות מונים היכולות הגרפיות ומהירויות העיבוד של המחשבים, מכשירי ה-VR עצמם התכווצו וגם היצע התוכן השתפר. בשלוש השנים האחרונות תחום המציאות המדומה זינק קדימה משמעותית עם הגעתן לשוק של קסדות VR מודניות ראשונות מבית היוצר של אוקולוס, סוני ו-HTC. אבל גם אלו הם עדיין מכשירים יקרים מדי שחייבים חיבור למחשבים חדישים ומשוכללים. קרוב למיינסטרים, אבל עדיין לא שם.
בחודשים האחרונים של 2017 נשברו המחסומים האחרונים. בקיץ הציגה אינטל דור חדש של מעבדים שמאפשר להריץ יישומי VR גם על מחשבי אמצע הדרך לא יקרים במיוחד. מספר שבועות לאחר מכן חשפו כמעט כל יצרניות המחשוב הגדולות קסדות VR במחירים של החל מ-299 דולר, שמבוססות על פלטפורמת תוכנה מבית מיקרוסופט. ובשבוע שעבר החברה הכי מסקרנת בתחום, מג'יק ליפ, חשפה את קסדת המציאות המעורבת שלה (MR), שעשויה להוות פריצת דרך משמעותית בתחום. לכל אלה מצטרפות השקעות מהותיות ביצירת תוכן VR ובפיתוח פלטפורמות שיאפשרו יצירת תכנים נוספים בקלות.
מחיר סביר, פלטפורמה נגישה ותוכן עשיר הם השילוש הקדוש שנחוץ לכל מכשיר חדש. כעת, לאחר מאמצים ארוכי שנים להפוך את המציאות הווירטואלית למוצר מיינסטרים, 2018 היא השנה שבה לקסדות ה-VR יש את כל הדרוש כדי להצליח. השאלה היחידה היא עם הציבור בכלל מעוניין בהן.