גוגל מנקה אורוות: מחקה 700 אלף אפליקציות מחנות פליי
לדברי החברה, היישומים נמחקו בשל הונאת גולשים, פרסום כוזב, אי עמידה בתנאי השימוש ומעורבות בפשעי סייבר; גוגל מנסה להחמיר את נהלי החנות, אך עבריינים רבים עדיין מצליחים לחמוק מכלי הסינון שלה
גוגל הודיעה היום (ד') שמחקה ב-2017 כ-700 אלף אפליקציות מובייל מחנות Play שלה - בשל הונאות גולשים, מעורבות בפשעי סייבר, אי עמידה בתנאי החנות ופרסום כוזב. מדובר בזינוק של כ-70% ביחס למספר האפליקציות שהוסרו ב-2016.
- אפליקציית הצ'ט שמתחילה לעבוד רק כשהטלפון שלך עומד למות
- אופס: באג באפליקציה למניעת הריון גרר הריונות לא רצויים
- סיכום 2017 בחנויות האפליקציות: נטפליקס וטינדר שועטות קדימה
לפי הערכות, בחנות Play ישנן כ-3.5 מיליון אפליקציות מובייל; הניטור שלהן פחות קפדני מבחנות אפל, מה שגורם לפושעי סייבר ורמאים לתת לה מקום מרכזי בפעילותם.
בין 2016 ו-2017, נחשפו מספר פעמים נוזקות ואפליקציות זדוניות שהצליחו להסתנן דרך מנגנוני הפיקוח של גוגל לחנות. אחת הביקורות שהוטחו בה הייתה שהיא סומכת יותר מדי על המפתחים ושהיא לא בודקת את עמידתם בתנאי השימוש שלה. מאז החלה הקשחה של מדיניות פרסום האפליקציות וכעת גוגל מנסה להחזיר את אמון המשתמשים.
שלא כמו אצל אפל, למשתמשי אנדרואיד יש אפשרות להתקין אפליקציות בקלות מחוץ לחנות הרשמית של גוגל. הסיבה העיקרית לשימוש בפליי היא ההבטחה של החברה לסביבה מפוקחת ונטולת סיכונים כמו באפסטור. אם היא לא תעמוד בציפיה הזו - המשתמשים יכולים בקלות לעבור לחנות צד שלישי או פשוט להימנע משימוש באפליקציות שהם לא מכירים, מה שייצר ירידה בהכנסות.
האפסטור של אפל מכילה הרבה פחות אפליקציות, אך מייצרת הרבה יותר הכנסות; משתמשי אנדרואיד נוטים לשלם עד כ-90% פחות ממשתמשי אפל על אפליקציות. זה מקשה מאוד על מפתחים לייצר הכנסות מהאפליקציות שלהם ועלול לגרום להם להתפתות להשתמש באמצעים לא כל כך כשרים כדי להגדיל את תזרים הכסף. אם גוגל רוצה למנוע זאת, יהיה עליה למצוא דרך לספק למפתחים כלי היוון טובים יותר, ולא מנגנוני פיקוח - שכבר התגלו כבלתי יעילים דיים.