ראיון כלכליסט
יו"ר UST Global: "ישראל תהיה מרכז הסייבר העולמי שלנו"
לדברי פאראס צ'נדאריה, מנהלי חברת הענק האמריקאית מעדיפים פשטות על ראוותנות ולא תמצאו אותם מסתובבים במכוניות ספורט ומטוסים פרטיים. בראיון ל"כלכליסט" סיפר על הייחוד של השוק הישראלי עבור UST ועל תוכניות החברה לאקוסיסטם המקומית
בקומה ה-41 של מגדלי עזריאלי, בה ישבה עד לא מזמן הנהלת איי די בי, ממוקמת ענקית הטכנולוגיה והשירותים האמריקאית UST Global - חברה פרטית שאינה מוכרת היטב, על אף שבבעלותה כ-200 עסקים שונים ב-20 מדינות בעולם. לאחרונה ביקר בישראל פאראס צ'נדאריה, יו"ר החברה, וסיפר ל"כלכליסט" על התוכניות של החברה לשוק הישראלי.
- הווארד אדלסטיין מונה למנכ"ל BioCatch
- חברת הסייבר CyberX גייסה 18 מיליון דולר
- מורפיסק מבאר שבע גייסה 12 מיליון דולר
"יש לנו חברות ציבוריות ויש לנו חברות פרטיות. הכל על פי העניין העסקי. מאוד חשובה לנו הצניעות והפשטות. לא תראה אצלנו בחברה אנשים שנוסעים במכוניות ספורט או במטוסים פרטיים", סיפר. פראס צ'נדאריה הוא איש האמונה הג'יינית, שנולדה במקביל לבודהיזם. כיום מאמיניה של הדת מעטים ועומדים על מיליוני אנשים אבל השפעתם רבה: לא מעט מחבריה עשירים מאוד, וניצבים בעמדות בכירות. "אנחנו רוצים לעשות טוב לעולם ואין אנו מחפשים רק לעשות רווחים", אמר.
כניסת UST Global לישראל התבצעה בשני אפיקים: הראשון היה השקעה במספר חברות סייבר ישראליות, ואילו השני - רכישת חברה שתהפוך בסיס להתרחבות בארץ. "ישראל הולכת להיות מרכז הסייבר שלנו לכל העולם", הכריז צ'נדאריה. "רכשנו את חברת BISEC שתתמזג עם CyberProof, שמרכזת את כל פעילת הסייבר שלנו שתנוהל מישראל".
חברת BISEC, שנוסדה ב-2016, מפתחת פלטפורמה מתקדמת לניהול ואוטומציה של חדרי מצב סייבר ושירותי אבטחה מנוהלים בתחום הסייבר. BISEC פותרת את הקושי התפעולי שנגרם בארגונים רבים כתוצאה מריבוי כלים לא מקושרים ומחסור בכוח אדם מיומן - מה שלא פעם גורר עומס יתר בהתרעות ופגיעה ביעילות הטיפול באירועי סייבר. בעקבות הרכישה, תשולב הטכנולוגיה של BISEC בפלטפורמה של CyberProof ובמערך הפתרונות שהיא מציעה ללקוחותיה ברחבי העולם. יאיר בר-טוב וערן אלשיך, מייסדים ומנכ"לים משותפים של BISEC, מונו לתפקידי סמנכ"ל פיתוח עסקי ו-CTO ב-CyberProof, בהתאמה.
מרכז הפיתוח והשירותים של CyberProof הוקם בישראל לפני מספר חודשים וממוקם במגדלי עזריאלי. החברה מתמחה במתן שירותים ובפיתוח פתרונות מקיפים לאבטחת מידע, שמבוססים על למידת מכונה ובינה מלאכותית. את פעילות החברה בישראל מוביל יובל וולמן, המכהן גם כחבר הנהלה ב-UST Global העולמית.
וולמן כיהן בעברו כמנכ"ל המשרד לענייני מודיעין וכיועץ הכלכלי לשר האוצר יובל שטייניץ, ובתפקידו האחרון היה סמנכ"ל פיתוח עסקי בקבוצת IDB. "אנחנו רוצים להרחיב משמעותית את המרכז שלנו בישראל. נגייס בשנה הקרובה כמה עשרות עובדים בכל תחומי הסייבר כדי לתמוך בפעילות הגלובלית שלנו", אמר ל"כלכליסט". "אנחנו חברה גלובלית עם צוותים באירופה והודו. ישראל היא המוח וטאלנט, ואנחנו ניקח את הידע ונשתמש בו מול לקוחות UST בעולם".
עד כה השקיעה UST Global בשלוש חברות סייבר ישראליות: דיפ אינסטינטקט,פורטסקייל והמימד החמישי. שלושת ההשקעות האלו מאפשרות לחברה גישה למספר רב של טכנולוגיות סייבר אותן היא מציעה ללקוחותיה. סכום ההשקעה הכולל בחברות על כ-10 מיליון דולר.
האם אתם מחפשים כאן את האקזיט?
"אנחנו לא משקיעים פיננסים ולא מחפשים אקזיט. כאשר אנחנו משקיעים בחברה, זה אומר שאנחנו מאמינים בטכנולוגיה של החברה ורוצים למכור אותה ולהפוך את החברה לשותפה. יש לנו מאות לקוחות אשר אליהם אנחנו רוצים למכור את הפתרונות האלו כחלק מהפתרון הכולל שלנו. אנחנו תמיד מעדיפים להשקיע בשלב מוקדם בחברות וככה להגיע לטכנולוגיות בשלב הכי מוקדם שאפשר".
למה בחרתם בישראל כמרכז הסייבר שלכם?
"יש לנו ארבעה תחומי התמחות מרכזיים שהם אנליטיקס, בינה מלאכותית, מוביליטי וסייבר. בכל תחום חיפשנו יכולות הן בתוך עצמנו והן דרך השקעות ושותפויות שונות שעשינו. גם בסייבר היה אותו מצב וראינו שגם יש לנו יכולות בתחום ויש דרישה לכך מלקוחותינו. חיפשנו את הפתרונות הטובים ביותר והבנו שהמקום הכי טוב לחפש בו זה ישראל. כבר מ-2015 מגיעים לכאן אנשים שלי ואני הייתי כאן לראשונה ב-2016. ראינו שיש כאן איכות של אנשים בתחום הסייבר שלא רואים בכל מקום. יש כאן אנשים שכבר בגיל 18 נאלצים להתמחות בסייבר. סייברפרוף תשב בארץ וכל לקוח שירצה לקבל פעילות סייבר, יקבל אותה דרך כאן".
מדוע רכשתם את BISEC?
"אנחנו לא חברה של הייפ ורעש אלא חברה שמחפשת ליצור תוכן משמעותי. הרכישה של החברה הישראלית משתלבת ברצון שלנו לספק שירותי סייבר משמעותיים בכל העולם. דרך הרכישה הזו נשלב בעתיד עוד הרבה טכנולוגיות שנרכוש או שנשתף איתם פעולה. אנחנו לא מספקים פתרון בודד ללקוחות שלנו אלא מסתכלים על כל המערכת והצרכים שלה".
מה רמת החרדה של מנהלי חברות כיום בנושאי הסייבר?
עד לפני מספר שנים היתה שאננות רבה בקרב מנהלים, אבל כיום המצב שונה לגמרי ובחברות רבות מנהל האבטחה הארגוני מדווח ישירות לדירקטוריון החברה. בעבר היו הרבה מנהלי אבטחה שלא האמינו לאזהרות שלנו ולהתראות מפני פגיעות החברה ולאחר שחטפו מכה, הם כבר לא היו שם. כיום אנחנו רואים הרבה עניין והרבה רצון מצד ארגונים לקבל פתרון כולל ככל שניתן ולא פתרונות קטנים"
האם יש תחומי פעילות נוספת שמעניינים אותכם בישראל?
"חלק חשוב בפעילות שלנו בארצות הברית הוא הבריאות הדיגיטלית, וראינו שיש בישראל פעילות רבה בתחום. זהו נושא שנפנה אליו משאבים בעתיד ואני מאמין שישראל תזכה לתשומת לב רבה מאיתנו גם בתחום זה. חלק מהפעילות של המשרד שלנו בישראל יהיה לאתר עבורנו הזדמנויות גם בתחום זה וגם בתחומים אחרים".