$
אינטרנט

סכנה בארה"ב: מתקפות סייבר מפילות את מוקד החירום 911

פושעי סייבר והאקטיביסטים מפילים מערכות של שירותי חירום בקלות, בשל ההסתמכות של המוקדים על תשתיות ישנות ורגישות. אמנם יש תוכנית לשדרוג התשתיות, אך רק חמש מדינות השלימו את המהלך - בעוד היתר חשופות לפריצה וסיכון חיי הציבור

רפאל קאהאן 16:5504.04.18

מתקפות הסייבר על ארצות הברית נושאות אופי מסוכן מבעבר: לפי דיווח של NBC, זיהו מומחי אבטחה צמיחה מתמשכת במתקפות על מוקדי החירום 911 - דרכם מוזעקים ברחבי ארה"ב צוותי כבאים, משטרה וסיוע רפואי. מבין 184 המקרים בהם השביתו מתקפות סייבר מוסדות וארגונים פדרליים ומקומיים בארה"ב בשנתיים האחרונות, 42 כוונו למוקדי חירום.

 

 

התקיפות הללו כוללות בד"כ דרישות כופר מצד ההאקרים, מה שמחזק הערכות שמדובר בכנופיות פושעים ולאו דווקא במתקפה ממקור מדינתי; בחלק מהמקרים, עמדו מאחורי המתקפות האקטיביסטים - תנועות שפגעו בתשתיות כדי להעלות לתודעה הציבורית סוגיות פוליטיות שונות.

איך פונים למשטרה כשהמוקד חסום? איך פונים למשטרה כשהמוקד חסום? צילום: שאטרסטוק

 

 

ואולם, בכל מקרה ישנה סכנה משמעותית במתקפות אלה: מעבר לנזק הכלכלי, משביתות הנוזקות את שירותי החירום ולא מאפשרות מתן טיפולים ומענה לציבור.

 

כחצי מהמתקפות נשענו על נוזקת כופר שניטרלה את המערכות - נוזקות שהגיעו דרך הפצה במיילים נגועים. שאר התקיפות התבססו על הצפת שרתי מוקדי חירום בעומס מלאכותי של פניות מקוונות (DDoS), מה שחסם את פעולתם. מתקפות נגד מוקדי חירום נרשמו במספר ערים גדולות, ביניהן אטלנטה, בולטימור ועוד.  

   

 

 

הבעיה העיקרית של מוקדי חירום היא ההסתמכות שלהם על טכנולוגיות מיושנות. בארה"ב קמה יוזמה בשנים האחרונות לשדרוג המוקדים והעברתם לתשתיות חדשות שיאפשרו, למשל, שיחות חירום דרך ווטסאפ - וגם יהיו פחות פגיעות למתקפות רשת. ואולם, מדובר בתהליך יקר שמושפע מבירוקרטיה אמריקאית. רק חמש מדינות שדרגו את התשתיות, בעוד היתר נותרו חשופות לפגיעת האקרים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x