$
הייטק והון סיכון

תאגיד המזון Tyson משקיע בסטארט-אפ ישראלי לייצור בשר במעבדה

התאגיד הוביל סבב השקעה של 2.2 מיליון דולר בחברת Future Meat, שמפתחת בשר מעבדה ששומר על טעם ותחושה של בשר טבעי. בסבב הגיוס השתתפו נטו הישראלית, 2G Ventures האמריקאית ו-BitsXBites הסינית

אמרל ונקרט והגר רבט 17:1702.05.18
הסטארט-אפ הירושלמי Future Meat Technologies הודיע היום (ד') על השלמת סבב סיד בסך 2.2 מיליון דולר אותו הובילה זרוע ההשקעות האמריקאית של תאגיד המזון Tyson. בסבב השתתפו גם קבוצת נטו הישראלית, 2G Ventures האמריקאית ו-BitsXBites הסינית.

 

 

פיוצ'ר מיט מפתחת פלטפורמת ייצור להפקת מוצרי בשר מתאים מן החי. החברה הוקמה בפברואר השנה בעקבות מחקר שביצע באוניברסיטה העברית פרופ' יעקוב נחמיאס, שמכהן היום כמדען הראשי בחברה.

 

פרופ' יעקב נחמיאס פרופ' יעקב נחמיאס צילום: יח"צ

 

 

פרופ' יעקב נחמיאס אמר ל"כלכליסט" כי פיוצ'ר מיט היא החברה היחידה היום שמסוגלת להפיק בשר-מעבדה נטול GMO המכיל הן רקמת שריר והן רקמת שומן ושומר על הטעם והתחושה המקורית של בשר. נחמיאטס הדגיש גם כי החברה מסוגלת להפיק אלטרנטיבה משתלמת מבחינת עלות ייצור לבשר.

 

נחמיאס הסביר כי מחירו של ההמבורגר הראשון שנוצר במעבדה ב-2013 היה 2.3 מיליון דולר לק"ג ושכדורי הבשר של חברת Memphis Meats מסן פרנסיסקו עולים 39 אלף דולר לק"ג. מחירו של בשר המעבדה הזול ביותר המיוצר כיום עומד על 500 דולר לק"ג, כמו זה של פיוצ'ר מיט. בחברה מקווים להביא את המחיר ל-5 דולר לק"ג עד 2020. בשר המיוצר במעבדות מקטין את הסבל של בעלי החיים ואת החשיפה של אוכלי בשר למחלות, כמו גם מצמצם את זיהום האוויר ואת צריכת המים.

 

עד סוף השנה, אומרים בחברה, תהיה להם מנת בשר תוצרת החברה שתוגש במסעדת השף הירושלמית "מחנה יהודה" ועד 2020 יהיה גם קו מוצרי בשר.

 

"זו ההשקעה הראשונה שלנו בחברה ישראלית" מסר ג'סטין ויטמור, סגן נשיא בכיר ב-Tyson, "אנו נרגשים מההזדמנות שנקרתה בדרכנו להרחיב את החשיפה שלנו לחדשנות ולדרכים חדשות לייצור בשר".

 

 

 

לפיוצ'ר מיט מתחרות בינלאומיות כמו Memphis Meats שהשקיעו בה בין השאר ביל גייטס וריצ'רד ברנסון, והחברה הישראלית SuperMeat שגייסה סבב סיד של 3 מיליון דולר מוקדם יותר השנה. שתי החברות השיראליות מתמקדות בייצור בשר-מעבדה המבוסס על תאים מתרנגולות.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x