בלעדי לכלכליסט
ספוטינסט הישראלית מגייסת 50 עובדים - מגדילה ב-50% את כוח האדם
החברה שהוקמה ב-2015 ע"י עמירם שחר מאפשרת ללקוחותיה לרכוש שרתי ענן במחיר האופטימלי שנמצא ברשת ברגע נתון. "אקזיט זה לא הכיוון כרגע"
הסטארט-אפ ספוטינסט (spotinst) מגייס בימים אלה 50 עובדים במשרדי המו"פ שלו בתל אביב. מדובר במהלך שיגדיל ב-50% את מספר עובדי החברה שעומד כיום על כמאה. ספוטינסט מאפשר למשתמשי שירותי הענן לרכוש שרת על בסיס משאבי מחשוב פנויים, בהתאם להצעות מחיר בזמן אמת. בצורה זו ניתן לרכוש שרתים במחיר נמוך משמעותי מהאלטרנטיבה הסטנדרטית.
- נייס מעלה תחזיות בעקבות ההצלחה בפלטפורמת הענן שלה
- תיבות דוא"ל של עובדי שורט טרייד נמחקו באישון לילה משרתי הענן
- גוגל קנתה את Velostrata הישראלית ב-100 עד 200 מיליון דולר
החברה הוקמה ב-2015 על ידי עמירם שחר (29), יוצא ממר"ם ובהקמת החברה הצטרפו אליו לירן פולק ואהרון טוויזר. ספוטאינסט מחזיקה משרדים גם בלונדון ובסן פרנסיסקו ועד היום ביצעה שלושה גיוסים: 600 אלף דולר, 2 מיליון דולר ב-2016 בהובלת קרן פיקו ונצ'רס וגיוס של 15 מיליון דולר ביולי האחרון בהובלת אינטל קפיטל וקרן ורטקס. הגיוס נועד להתרחבות לשווקים חדשים.
"עשינו גיוס בגלל שהחברה היא רווחית ולמעשה כל כספי הגיוס האחרון נמצאים עדיין בקופה ולא נעשה בהם שימוש", אמר שחר ל"כלכליסט" בכנס אינטל קפיטל בקליפורניה. "תזרים המזומנים שלנו מצוין אבל אנחנו רוצים לגדול ונעשה את זה באמצעות גיוס עובדים. למדנו שכל גיוס של עובד מביא עמו גידול בהכנסות. כל פעם שגייסנו עובד המכירות שלנו עלו. ככל שהמוצר יהיה מלא יותר בפי'צרים - עוד לקוחות יקנו. אין לנו מחלקת שיווק, אנחנו רק עכשי בונים אותה. הלקוחות פונים אלינו ביוזמתם ומקבלים שירות. הדרך היחידה שבה אנחנו מגיעים ללקוחות היא בכנסים".
ההכנסות של החברה עומדות כבר על עשרות מיליוני שקלים בשנה. איזה סוג עובדים אתם מגייסים?
"מפתחים. מפתח שאנחנו מגייסים 'מחזיר' את השכר שלו כעבור חודשיים בלבד של עבודה. אנחנו מחפשים מפתחים בעלי נסיון של שנה וחצי לפחות".
אמזון עצמה יכולה להפוך למתחרה אם תחליט לפתח את המוצר שלכם בעצמה. אתם לא חוששים?
"על אמזון אנחנו מסתכלים יותר כשותף, שותף ומתחרה. זה שותף גדול שגם עוזר לנו להגיע ללקוחות בתוך אמזון שההוצאות שלהן גדולות. אמזון מפנה אלינו לקוחות. האינטרס שלה זה שהלקוח ישתמש יותר ויישאר אצלה לאורך זמן. אמזון מסתכלת על הלונג טרם גם על חשבון הכנסות. ההבדל בינינו לבין אמזון זה שאנחנו נותנים אחריות ללקוח, שהמערכת שלו תוכל לרוץ עם תקן שיהיה תמיד למעלה. אמזון אולי תעשה את המוצר קל ונוח לשימוש, אבל לא תוכל לתת אחריות, משום שבהגדרה אין אחריות על שרתי ספוט, ממש כמו גוגל, מיקרוסופט ועליבאבא. אנחנו גם חברה שמתחברת למוצרים שהם לאו דווקא של אמזון.
"לא קשה לגייס עובדים, קשה לגייס עובדים איכותיים. ההון האנושי הוא הדבר הכי חשוב שיש. הדבר הכי קשה זה למצוא עובדים שיודעים לעשות scale עם החברה, שיודעים לגדול עם החברה, לזהות חורים שחורים ולתקן אותם. שיידעו לזהות הזדמנויות. קשה לאבחן עובד כזה מראש. רק דרך העבודה מבינים. האינדיקציה הכי טובה היא כשחבר מביא חבר".
שלוש שנים הם פרק זמן מהיר למעבר לרווחיות.
"זה קשור באופי של המוצר שעונה על צורך מיידי של הלקוח ומודל עסקי מאוד מוצלח. כדי שלקוח יקבל החלטה אם להשתמש בנו או לא, לא נדרשת ממנו השקעה כספית או התחייבות. אתה משלם רק כשיש הוכחה שחסכת כסף".
איך בעצם המוצר מוצא את השרת הכי זול בנקודת הזמן ללקוח?
"פיתחנו אלגוריתם שעוקב אחר הזמינות והמחירים של השרתים ומוצא את השרת האופטימלי בכל זמן נתון". יש חברות חדשות שיכולות להתחרות בנו וחברות קיימות שיכולות להיכנס לתחום. היו לני שני מתחרים ושניהם נרכשו, אחד מהם על ידי אמזון לפני שלוש שנים בדיוק כשהקמנו את החברה, וחברה שנייה שנרכשה על ידי סיסקו, כך שאנחנו בפוזיציה נוחה, היחידים בשוק. אם מסתכלים על חברות גדולות שירצו להתחרות בנו, הן יוכלו להציע שירותי ענן ולבנות את הטכנולוגיה שלנו, אבל לזה צריך ידע שנצבר ולא קל להקים כזה דבר בהינף יד ולא בשנה וחצי. סמסונג העולמית הכריזה לפני שנה וחצי על שת"פ איתנו במקום לפתח בעצמה ומציעה את השירות שלנו ללקוחות שלה".
תקימו ממרכז פיתוח בחו"ל?
נקים גוף פיתוח מוצר בסן פרנסיסקו שיהיה קרוב ללקוחות".
על אקזיט מדברים כבר?
"הרבה גופים פונים אלינו להשקעה והשווי כבר מעל מאה מיליון דולר. השאיפה של היא להקים בישראל חברה גדולה שמייצרת הרבה מקומות עבודה, שכיף לעבוד בה, מוכרת בכל העולם. לפני שנה קיבלנו הצעה להימכר וסירבנו. כרגע אנחנו מנסים שהחברה תגדל ותמצה את הפוטנציאל שלה. אקזיט איננו הכיוון כרגע"