$
חדשות טכנולוגיה

"סטוריז של פייסבוק הגיעה ל-150 מיליון משתמשים - הפרסומות מגיעות"

כך לפי דיווח של טקראנץ'; הפרסומות הראשונות צפויות להופיע החל מהיום למשתמשים בברזיל וארה"ב - הרשת החברתית תאפשר לדלג עליהן

רפאל קאהאן 13:4818.05.18

פייסבוק מרוצה מתכונת סטוריז שלה. על פי דיווח של טקראנץ' היום (שישי), כ-150 מיליון משתמשים מעלים עדכוני סטטוס דרכה. אבן הדרך הזו מציינת גם את תחילת החדרת הפרסומות שיופיעו בשלב ראשון כסרטונים של 5 עד 15 שניות. אם אתם לא אוהבים פרסומות אל תדאגו, פייסבוק הוסיפה בשלב הנוכחי את האפשרות לפסוח עליהן. הפרסומות הראשונות צפויות להופיע החל מהיום למשתמשים בברזיל וארה"ב, כאשר ההערכה היא שהרשת החברתית תחל להפיץ אותן במיקומים נוספים בהמשך.

 

עבור המפרסמים פייסבוק תאפשר כעת להוסיף פרסומות שתואמות לקמפיינים שלהם בפיד, וגם מתכננת לפרט יותר את הרייטינג של הפרסומות כדי לשכנע את העסקים להשקיע בפלטפורמה. בחברה בונים על כך שתכונת סטוריז תהפוך לפופולרית יותר מפרסום סטטוסים בפיד. כריס קוקס, סמנכ"ל המוצרים של פייסבוק, אמר שלדעת החברה זו תהיה השיטה המועדפת לשתף תכנים כבר בשנה הבאה.

 

הידיעה על הצלחת סטוריז בפייסבוק על כל נגזרותיה, ווטסאפ, אינסטגרם ומסנג'ר, היא חדשות רעות מאוד לסנאפצ'ט. האחרונה עדיין לא הצליחה לעבור את 200 מיליון המשתמשים, כאשר בפייסבוק מדברים על כמעט מיליארד משתמשי סטוריז יומיים על כל הפלטפורמות. הסטטוסים של ווטסאפ היו בשימוש של כ-450 מיליון משתמשים מתוך 1.5 מיליארד; באינסטגרם כ-300 מיליון השתמשו בסטוריז מתוך 800 מיליון; פייסבוק כעת עם 150 מיליון ובמסנג'ר יש כ-70 מיליון משתמשים שמעלים סטטוסי סטוריז ביום מתוך 1.3 מיליארד.

 

מארק צוקרברג מארק צוקרברג צילום: בלומברג

 

הצמיחה בשימוש של סטוריז בווטסאפ ואינסטגרם הייתה הרבה יותר מהירה. לפייסבוק לקח כ-14 חודשים להגיע להיקף משתמשים שבאינסטגרם למשל כבר הגיעו אליו לאחר מספר חודשים. זאת ועוד, כעת המטרה היא לספק שירותי סטוריז מקומיים למדינות כגון הודו למשל. זאת ועוד, פייסבוק גם החלה להוסיף אפשרויות שיתוף נוספות מעבר לתמונות כגון סטטוסים קוליים. בנוסף ניתן יהיה לארכב את הסטוריז בענן של פייסבוק כדי לשמר מקום על הסמארטפון - דרך טובה לשכנע משתמשים ממדינות מתפתחות להעלות סיפורים. בונוס לחובבי הצילום הוא כלי חדש שמאפשר לצלם ב-360 מעלות ללא צורך במצלמה ייעודית.

 

פייסבוק בונה על הסטוריז כפלטפורמה להגיע לקהל הצעיר יותר שנאמר שהוא מעדיף את סנאפצ'ט. אבל זו גם דרך להוסיף נדל''ן פרסומי, כעת שהחברה מצמצמת את הפרסומים בעמודות הצדדיות של הפיד. במקביל, פייסבוק גם החלה לעבוד ביחד עם המועצה האטלנטית, צוות חשיבה אמריקאי בתחום היחסים הבינלאומיים. שיתוף הפעולה מיועד למצוא דרכים לצמצם מעורבות זרה בבחירות. במשאל העם הקרוב שייערך באירלנד בנושא זכות ההפלה לנשים,פייסבוק חסמה לחלוטין את האפשרות למפרסמים זרים להציג פרסומות לאזרחי המדינה. התוצאה: מאות קמפיינים של ארגוני אנטי-הפלות בארה"ב בוטלו - הפסד נקי לכיס של פייסבוק, אך רווח גדול לדמוקרטיה.

 

יש לציין שכ-87% ממשתמשי פייסבוק אינם אמריקאים, כך שהדרך לחסום התערבויות זרות במערכות בחירות ברחבי העולם אינה קלה. מדובר בפעולה מורכבת ובפייסבוק רוצים להראות שהם לוקחים את הנושא ברצינות, במיוחד לאור העובדה שהאיחוד האירופי רוצה לראות את מארק צוקרברג מעיד בפניו בקרוב. השיטה צפויה לכלול מומחים ממעבדת הזיהוי הדיגיטלי של פייסבוק עצמה (יש דבר כזה, מסתבר - ר"ק) שיעבדו עם מומחים מהמועצה האטלנטית. המטרה שלהם תהיה לבנות כלי ניטור מקומיים וכן ליידע את המשתמשים על כיצד לזהות פרסומים לא אמינים. מערכות הבחירות הבאות צפויות להיערך במקסיקו בתחילת יולי, בפקיסטן שבועיים לאחר מכן, בברזיל באוקטובר ובארה"ב בנובמבר. אלה ככל הנראה ישמשו כשדה ניסוי לשיטות שפייסבוק תפתח.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x