דיווח: סוני מתכננת לצמצם מהותית את ייצור הטלוויזיות, המצלמות והסמארטפונים שלה
הענקית היפנית הוותיקה ממשיכה להפסיד בתחומי המובייל, הצילום והקולנוע הביתי; המהלך צפוי להיחשף רשמית מחר - ובמסגרתו, תתמקד סוני בגיימינג ובשירותי תוכן מקוונים כסרטים ומוזיקה. השירותים צפויים להתנקז לגרסה הבאה של הפלייסטיישן
- לאחר שהיפנים התאהבו: סוני רוכשת 39% ממותג סנופי ב-185 מיליון דולר
- חדש מסוני: Xperia XZ2 פרימיום, בעל מצלמה שלא מפחדת מהחושך
- חגיגה בסוני, מיקרוסופט ונינטנדו: שוק הקונסולות ממריא
המהלך, שייפרס על פני כשלוש שנים, נבחר כתגובה לביצועי חטיבות החומרה של ענקית הטכנולוגיה היפנית. למעט עסקי הפלייסטיישן ובמידה מסוימת מסכי הטלוויזיה, גם חטיבת המצלמות וגם עסקי הסמארטפונים ראו ירידה חדה במכירות. חטיבת הצילום מתפרנסת כיום בעיקר מייצור חיישנים ליצרני סמארטפונים, וגם אלה אכזבו בשווקים בשל הירידה העולמית בביקוש לטלפונים.
לעומת זאת, עסקי התוכן והשירותים של סוני צומחים: פלייסטיישן נטוורק, למשל, הצליחה להכפיל את הכנסותיה בשנתיים האחרונות ל-2 מיליארד דולר בשנה. למעט שירות הטלוויזיה המקוון החלש של פלייסטיישן נטוורק, רוב הגידול המסיבי שרשמה סוני בשנה האחרונה מקורו בעסקי תוכנה, שירותים ותוכן. הצפי הוא שהפלייסטיישן 5 תהפוך לקונסולה הראשונה שתציע הזרמת משחקים כחלק עיקרי מהמודל העסקי שלה.
הבעיה בעסקי החומרה כבר נצפתה ב-1999 על ידי המנכ"ל דאז נובויוקי אידאי, שאמר עם תחילת עידן האינטרנט ש"עסקי החומרה יהפכו לבוטנים (Peanuts)". דבריו נאמרו בתקופה בה סוני הייתה מלכת החומרה הבלתי מעורערת עם עסקי מחשבים, ציוד אודיו, טלפונים סלולריים והמצלמות; כיום נראה שנבואתו התגשמה.
האם סוני תוכל להפוך את עורה כל כך מהר? החברה עדיין מבססת כמעט מחצית מעסקיה על חומרה כאשר בראש מובילים עסקי הפלייסטיישן והחיישנים. גם לעולם הרובוטיקה הביתית יש לסוני הרבה מה להציע, עם טכנולוגיות, פטנטים ופיתוחים יצירתיים. המנכ"ל יושידה מעוניין להגדיל את ההכנסות מקניין רוחני, ולאחרונה קידם רכישה של כ-39% מעסקי Peanuts Holdings, מחזיקת הזכויות של סנופי, ב-185 מיליון דולר.
העתיד טמון בפלייסטיישן
הדאגה העיקרית של המשקיעים היא האם ישתלם חזון יושידה וכיתד תיראה מפת הדרכים שתוביל את סוני למחוזות התוכן והתוכנה. בשנים האחרונות איבדה את דרכה בזירת המובייל, על רקע התחרות הגוברת מצד יצרניות סיניות. בניגוד לאפל וסמסונג, לא הצליחה סוני למנף את המותג הוותיק שלה ולהציג שולי רווח גבוהים ממכשירי פרימיום - על אף שהיו בעלי יתרונות טכניים רבים על פני המתחרות.
לסוני יש יתרון גדול בתחום התוכן; היא הבעלים של אחד מאולפניה הגדולים של הוליווד ומחזיקה גם בחברת הפקות לטלוויזיה, חברת מוזיקה ושירותים רבים שניתן לשלב בקלות בפלייסטיישן נטוורק לצד יישומי גיימינג.
ישנם דיווחים על פיתוח פלייסטיישן 5 כפלטפורמת סטרימינג - מה שאם יתאמת, יאפשר לחברה להפוך את הקונסולה למרכז בידור ביתי עיקרי, שניזון משלל שירותי סוני. כדי להפוך את הפיתוח להצלחה, יהיה על סוני להפוך את התכנים שלה לזמינים בכל העולם, ובמקביל להגדיל בהתמדה את היצע התוכן.