פרשנות
גאון בודד: מדוע כשל עיצוב סנאפצ'ט?
הליך קבלת ההחלטות בחברה הוביל להשקת עיצוב שהמשתמשים שנאו - מה שגרם לעזיבה נרחבת ולפגיעה במותג. על הכישלון הזה חתום אוון שפיגל, מנכ"ל החברה, ששכח שסנאפ היא כבר לא סטארט-אפ של עשרה אנשים
- הכישלון של שפיגל: מאחורי הקלעים של משבר העיצוב בסנאפצ'ט
- סנאפ ממשיכה לדשדש, אך יש עוד תקווה
- דו"חות מאכזבים: סנאפ נופלת ב-16% במסחר המאוחר לאחר נתוני הכנסות חלשים
שפיגל ידוע כמי שמוצא עניין רב במתרחש בשוק האפליקציות והרשתות החברתיות בסין. לפי עדויות שפרסם אתר the Information, ככששפיגל חזר מוקסם מאחד מביקוריו במדינה קדח במוחו הרעיון לשנות את האופן שבו המשתמשים במערב מכירים, מפעילים ונושמים רשתות חברתיות. רעיון שעליו לא ויתר גם כשכל הסגל המקצועי, תחושות הבטן של צוותי הביצוע והיועצים ואפילו כשקבוצות המיקוד הביעו חשש עד כדי סלידה מהשינוי היסודי שהוביל.
המשבר בסנאפ הוא מקרה מבחן מעניין לא רק עבור חברות ההייטק, אלא לבתי ספר למנהל עסקים וקורסי יזמות באופן כללי. במיוחד בחברות צעירות וחדשניות כסנאפ, יש למנהל את החופש, ואולי אף מצופה ממנו, ללכת נגד כל הסיכויים, ולהוכיח שהוא יודע להביא את מה שאיש לא ביצע ולעתים גם לא חשב עד אז.
אך הפעם הדבר לא צלח. המנכ”ל דחק הצדה את אנשי המקצוע והיועצים שהוא עצמו מעסיק, וגרוע מכך את התובנות שהעלו המשתמשים בפיילוט. שפיגל שכח במידת מה שסנאפ היא כבר לא סטארט-אפ חתרני שנהנה מחירות פיננסית יחסית, ושעתה הוא מחויב לבעלי מניות שיש להם פחות אורך רוח ורוצים לראות שיפור מהיר בתוצאות.