$
המדריך

בדיקת כלכליסט

OnePlus 6: לא מהפכני, אך עדיין קפיצת מדרגה

סמארטפון העילית החדש של החברה הסינית מציג עיצוב נאה לצד שיפורים בולטים בביצועים וביכולות הצילום והתצוגה. הוא אמנם לא "קוטל מכשירי דגל" כמו קודמיו, אך עדיין מהווה אלטרנטיבה מצוינת במחיר שפוי לכל אייפון וגלקסי

רפאל קאהאן 13:2503.06.18

 


 

 

וואן פלוס השיקה לא מזמן את מכשיר הדגל החדש שלה, OnePlus 6, כחצי שנה לאחר השקת ה-5T, שהיה בתורו שיפור של ה-5. נראה שוואן פלוס מנסה כעת למצב מחדש את ה-6 כיותר משדרוג גרידא של קודמו, למרות שיש לשני המכשירים הרבה תכונות משותפות. יש לו שורת יתרונות בולטת, וכמה חסרונות קטנים. במה הוא טוב מקודמיו?

 

 

עיצוב ומבנה: כבד וחלקלק, אך עם סקסאפיל

 

הדבר הכי בולט שוואן פלוס שיפרה ב-6 הוא התצוגה: עם גודל של 6.28 אינץ', הוא מהגדולים שתוכלו למצוא כיום על סמארטפון שאינו פאבלט. כדי לשמור על פרופורציות סבירות וואן פלוס הצליחה למתוח אותו על פני חלק ניכר משטח הפנים של המכשיר.

 

נעים להכיר: וואן פלוס 6 נעים להכיר: וואן פלוס 6 צילום: רפאל קאהאן

 

 

הבעיה במסך גדול הוא התוספת למשקל: הוואן פלוס 6 שוקל 177 גרם, מהכבדים שבחבורה. ואולם, גופו מאוזן היטב והכובד שלו אינו מורגש במיוחד. איכות ההרכבה מצוינת, בין השאר הודות לשליטה הטובה של וואן פלוס במערכי הייצור שלה. המכשיר חלקלק למגע והגב סופג בקלות טביעות אצבעות, שתי בעיות שוואן פלוס פותרת באמצעות כיסוי סיליקון שמגיע עם המכשיר.

 

גב הטלפון גב הטלפון צילום: רפאל קאהאן

 

 

המצלמה נמצאת במרכז הגב ומתחתיה נמצא את סורק טביעות האצבעות. שני אלה מופרדים היטב, והעדשות בולטות מעט, מה שמאפשר לזהות אותה במישוש קל ולמנוע בלבול. גוף הטלפון מוגן בזכוכית גורילה גלאס 5 שעמידה בשריטות, אך אין לו עמידות בפני מים ואבק.

 

 

איכות ההרכבה טובה במיוחד איכות ההרכבה טובה במיוחד צילום: רפאל קאהאן

 

 

תצוגה וממשק: גדול ובהיר

 

המסך המרשים של וואן פלוס תמיד היה אחד מנקודות החוזקה של המכשירים שלה. ה-6 אינו יוצא דופן מהבחינה הזו. מעבר לגודלו המרשים הוא מציע יחס של 19:9, שמאפשר להשתמש בו יותר בנוחות. עם זאת אין מדובר במכשיר לשימוש ביד אחת, והוא פחות יתאים לבעלי ידיים קטנות.

 

מסך גדול במיוחד, אך לא נוח לכל יד מסך גדול במיוחד, אך לא נוח לכל יד צילום: רפאל קאהאן

 

 

כמו בכל מכשיר חדש גם וואן פלוס נכנעה והוסיפה את המגרעת בראש המסך; לראייתי, מדובר בהחלטה עיצובית מטופשת, שלא מוסיפה לשימושיות. כנראה שגם מעצבי וואן פלוס מסכימים איתי, שכן אפשר להסתיר את המגרעת עם שני פסים שחורים שיופיעו בצידיה. המסך מציע איכות תמונה מעולה עם צבעוניות מרשימה. מהטובות שתקבלו בכל מכשיר. הבהירות גבוהה מאוד ומאפשרת להשתמש בו באור שמש ישיר בקלות.

 

מגרעת המסך במצב מוסתר מגרעת המסך במצב מוסתר צילום: רפאל קאהאן

 

 

כמו בכל מכשיר שלה עד כה, וואן פלוס כללה את הגרסה האחרונה של מערכת ההפעלה אנדרואיד, זו מותקנת כמעט ללא תוספות קוסמטיות, והממשק של וואן פלוס, אוקסיג'ן, הוא הדבר הכי קרוב לפיקסל שתמצאו. כמו בכל המכשירים כיום, גם כאן יש זיהוי פנים לפתיחת המכשיר, תכונה שעובדת היטב ומסוגלת להבדיל בין תמונה לבין הדבר האמיתי. הפתיחה מהירה מאוד. גם סורק טביעות האצבעות עושה עבודה טובה ופותח את המכשיר במהירות מרשימה וברמת דיוק גבוהה מאוד. גם כפתור ההשתקה הייעודי חוזר למקומו ומאפשר לקבל גישה מהירה למצב שקט או בהתאם להגדרה שלכם.

 

מצלמה: שיפור ניכר וראוי

 

לטלפון יש מצלמה עיקרית בעלת שני חיישנים, של 20 ו-16 מגה-פיקסל, כמו של ה-5T. אך בניגוד לדגם הקודם, כאן המצלמות זכו בחיישנים גדולים יותר ומנגנון ייצוב תמונה אופטי. התוצאה היא מצלמה שעובדת היטב גם בחושך או בתנאי תאורה קשים - שיפור ניכר לעומת הדורות הקודמים. עדיין לא מדובר במצלמה הטובה ביותר שתוכלו למצוא, אך היא ככל הנראה הטובה ביותר בקטגוריית המחיר של הוואן פלוס. מצלמת הסלפי בת ה-16 מגה פיקסל לעומת זאת שומרת על תכונותיה, אבל היא מספקת ביצועים טובים כמו גם את תכונת היופי שמשפרת ומחליקה את התמונה, לפעמים באופן קצת מוגזם.

 

מצלמת הטלפון מצלמת הטלפון צילום: רפאל קאהאן

 

 

אפליקציית המצלמה נוחה מאוד לשימוש ואינה דורשת יותר מדי מיומנות כדי להשתמש בה. אם אתם מעוניינים בשליטה יותר מדויקת ישנו גם מצב Pro שמספק גישה לכיוונונים ידניים. אפליקציית הגלריה בסיסית ביותר ומציעה יכולות עריכה בסיסיות כמו גם מגוון של פילטרים. השימוש בה פשוט וקל וכאן יתרונה הגדול. אבל אם אתם מחפשים יכולות מתקדמות, יתכן שתעדיפו להוריד אפליקציה ייעודית.

 

 

הממשק פשוט ונוח, הביצועים טובים גם בתנאי תאורה קשים הממשק פשוט ונוח, הביצועים טובים גם בתנאי תאורה קשים צילום: רפאל קאהאן

 

 

מולטימדיה ואפליקציות: צליל חזק, איכות חלשה

 

כמכשיר עם מסך גדול ומרשים, התצוגה מאפשרת ניגון סרטים וסדרות באיכות גבוהה מאוד. למעשה, מי שנוהג לצפות בתוכן בטאבלט קטן, יוכל לוותר עליו ולהסתמך על ה-6 בנסיעות וטיסות. למעשה אם עד היום הייתם נסחבים עם טאבלט בשביל לראות סרטים בנסיעות, ה-6 יאפשר לכם לוותר על כך. איכות הצלילים באזניות מעולה אבל כפי שציינתי לעיל, הרמקול מתחת לכל ביקורת. הוא בקושי ראוי לשמש כדיבורית ברכב נוסע.

 

מסך הטלפון, תחת תאורה ישירה מסך הטלפון, תחת תאורה ישירה צילום: רפאל קאהאן

 

 

החברה לא ויתרה על שקע האזניות המסורתי, מה שמקל על שימוש באוזניות רגילות, אך איכות האודיו של הטלפון בעייתית. העוצמה אמנם גבוהה, הודות למגבר ייעודי שמחובר לרמקול הבודד של הסמארטפון, אך איכות השמע היא מתחת לכל לביקורת; הוואן פלוס בקושי שמיש בתור דיבורית ברכב.

 

כמכשיר שנשען על ממשק אנדרואיד נקי במיוחד, לא תמצאו בוואן פלוס 6 אפליקציות מיותרות, ואולם, החברה כללה בטלפון חלונית שימושית בה תוכלו למצוא כרטיסיות שמאפשרים לכם לקבל גישה מהירה לכל מיני תכונות כמו אנשי קשר, יישומים אחרונים, רישום תזכיר או אפשרות לצלם כרטיס מגנטי ולשמור את פרטיו באופן דיגיטלי.

 

חומרה וסוללה: מנוע חזק וטווח ארוך

 

בדומה לכמעט כל יצרניות מכשירי הדגל, גם וואן פלוס ציידה את הטלפון שלה במעבד הסנאפדרגון 845 החזק של קוואלקום. השילוב שלו עם מערכת הפעלה נקייה, זיכרון פעולה של 6 גיגה-בייט (ו-8, בדגמים היקרים יותר) ומרחב אחסון אולטרה-מהיר בתקן UFS 2.1 שמתחיל ב-64 גיגה-בייט ומגיע עד ל-256 גיגה-בייט הופך את ה-6 למפלצת ביצועים. המכשיר מהיר מאוד ואין כאן גמגומים א-לה-סמסונג או שיהוי בהפעלת אפליקציות, מכשיר לחסרי סבלנות שרוצים הכל עכשיו. מעבר לכך, הוא גם מציע תמיכה טובה במשחקים וכבונוס הוא לא מתחמם מעבר לסביר.

 

וואן פלוס 6, דגם לבן וואן פלוס 6, דגם לבן צילום: GSMARENA

 

 

הסוללה, בעוצמת 3,300 מיליאמפר-שעה, מספקת באופן מפתיע מספיק חשמל לשימוש שוטף של יום שלם ואם אתם יחסית מתונים בגישה לווטסאפ או לפייסבוק אפילו יותר מכך. אבל גם אם תיתקעו, המטען הייעודי של החברה מספק יכולת טעינה מהירה מאוד, מהמהירות בשוק ותקבלו שעות שימוש רבות גם מטעינה קצרה של עד חצי שעה. 

 

סיכום ואלטרנטיבות

 

במבט ראשון, הוואן פלוס 6 נראה כחבילה מנצחת, שתמשיך לנצח גם בעתיד; עם המעבד המהיר וזיכרון הפעולה, וואן פלוס דאגה שהמכשיר ימשיך לעבוד היטב גם בעוד שנתיים (ובעלי וואן פלוס ישנים יעידו שהמכשירים שלהם עובדים היטב גם היום). עם זאת במחיר שמתחיל ב-2,500 שקל ומטפס לכ-3,150 שקל לגרסאות הבכירות, לא בטוח שהוואן פלוס 6 מצליח לתת את אותה תמורה למחיר שסיפקו קודמיו. המתחרים מבית שיאומי או אפילו סמסונג מתחילים להציע אלטרנטיבות נאותות במחירים מקבילים ואפילו זולים יותר. כך למשל תמצאו את המי 8 בקרוב, שלו כמה יתרונות כמצלמה מתקדמת יותר; למרות שמחירו בארץ טרם פורסם, צפוי ה-Mi8 להימכר במחיר דומה לשל הוואן פלוס החדש.

 

 

 

מבית סמסונג תוכלו למצוא את ה-A8 שאמנם אינו מספק מעבד מהיר או מסך ענק, אבל מציע מצלמה יותר טובה, עמידות במים ואבק ומחיר הרבה יותר נמוך. גם מכשירי LG, עם ה-G7 שמציץ מעבר לפינה מספקים מענה מעניין, בעיקר בתחום האודיו. מצד וואווי, ה-P20 יקר יותר אך גם מציע יכולות קצת יותר מתקדמות, הוואווי מייט 10 פרו קרוב יותר לתמחור של ה-6 ומציע מצלמה הרבה יותר טובה ועמידות במים ואבק, אבל ממשק פחות נעים. במחיר שלו, הוואן פלוס 6 עדיין מציע תמורה למחיר מהטובות שתמצאו - אבל ביחס לפשרות שלו - שווה לבדוק גם את המתחרים במיוחד בהתחשב בכך שמחירי הסמארטפונים נמוכים היום הרבה יותר ממה שהיה מקובל בעבר.

 

ציון כלכליסט: 8

 

מערכת הפעלה: אנדרואיד 8.1.1 || גודל מסך: 6.28 אינץ' || רזולוציה: 2,220 על 1,080 פיקסלים || מצלמה ראשית: 16+20 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 16 מגה-פיקסל || מעבד: 8 ליבות, ארבע במהירות 2.8 גיגה-הרץ וארבע במהירות 1.7 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 6 או 8 גיגה-בייט || נפח אחסון: החל מ-64 גיגה-בייט || עובי: 7.8 מ"מ || החל מ-2,500 שקל || משקל: 177 גרם

 

מכשיר הסקירה סופק באדיבות סל-נאו (Cell Now)

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x