חברת JFrog צומחת במהירות, מגייסת 165 מיליון דולר
החברה מפתחת כלים לייעול עדכוני תוכנה שמופעלים בידי יותר מ-4,500 לקוחות, ביניהם רוב חברות פורצ'ן 100. את סבב הגיוס הובילה Insight Venture Partners, ובעקבותיו תכפיל ג'ייפרוג את מניין עובדיה ותגייס 150 איש בישראל
חברת עדכוני התוכנה JFrog הודיעה היום (ה') על גיוס של 165 מיליון דולר בסבב גיוס רביעי, אותו הובילה Insight Venture Partners. ג'ף הורנינג, שותף בכיר ומייסד הקרן יצטרף לדירקטוריון החברה. בעקבות הסבב, מצפה ג'ייפרוג להכפיל את כמות העובדים בשנה הקרובה ולגייס 150 עובדים נוספים בארץ.
- חברת Glassbox גייסה 25 מיליון דולר
- חברת הסייבר Hysolate גייסה 18 מיליון דולר
- חברת הקריפטו KZen גייסה 4 מיליון דולר מבנסון אוק, סמסונג ואלרון
למשקיעים הקיימים בחברה – Battery Ventures, Sapphire Ventures, Scale Venture Partners, Dell Technologies Capital Vintage Investment Partners והקרנות הישראליות Gemini Israel Ventures וקומרה קפיטל הצטרפו בסבב זה גם Spark Capital ו-Geodesic Capital.
ג'ייפרוג, שנוסדה ב-2008 על ידי שלומי בן חיים, יואב לנדמן ופרד סימון, גייסה בסבבים קודמים 65 מיליון דולר. החברה מנתניה פיתחה שורה של מוצרים שמאפשרים אוטומציה מלאה של עדכוני תוכנה, מעקב והפצה. אם בעבר היה צריך לעדכן באופן ידני גרסאות של תוכנה חדשות לבקרים, בג'ייפרוג פיתחו כלים שעוזרים להפוך את התהליך לחלק ובלתי מורגש - הן עבור החברה עצמה והן עבור המשתמשים. כיום, הטכנולוגיה של ג'ייפרוג מעורבת ברוב עדכוני התוכנה בעולם.
מהחברה נמסר כי מאז סבב הגיוס השלישי שלה ב-2016, הציגה צמיחה של יותר מ-500% במכירות והרחיבה את מעגל הלקוחות שלה ליותר מ-4,500. לקוחותיה כוללים יותר מ-70% מרשימת חברות ה-Fortune 100. יותר מ-5 מיליון מפתחים ואנשי DevOps משתמשים היום במוצרים של החברה הישראלית, ובין לקוחותיה חברות כמו סנאפצ׳ט, אובר, בנק אוף אמריקה, גוגל, אמזון, נטפליקס ומרצדס. JFrog ממשיכה להוסיף יותר מ-100 מותגים מסחריים חדשים מדי חודש ללקוחותיה.
מתחרים בתאגידים בינלאומיים
"מדובר בגיוס הכי גדול בעולם בתחום ה- DevOps" אמר ל"כלכליסט" שלומי בן חיים, מנכ"ל החברה, "ועשינו אותו לא בשביל לעשות היסטוריה בעולם הגיוסים אלא בשביל לעשות היסטוריה נקודה. עכשיו חובת ההוכחה עלינו".
ג'ייפרוג קיימת כבר עשור והגיוס הנוכחי לא רק גדול פי שלושה מסך ההון שגוייס עד כה אלא מגיע גם שנתיים וחצי אחרי הסבב הקודם, למה הייתם צריכים סכום גדול כל כך?
"אנחנו היום 450 עובדים עם 4,500 לקוחות. מאז הסבב השלישי הכפלנו את החברה, פתחנו חמישה משרדים בעולם, והחברה צומחת מאוד מהר. אבל הסיבה העיקרית שיצאנו לגיוס היא שלפני 4 חודשים הוצאנו לשוק פלטפורמה ראשונה בעולם שמשלבת את כל המוצרים שלנו וכל המשקיעים שפגשנו הבינו שמדובר ב-game changer מהסיבה הפשוטה שהדבר היחידי שהולך ומתגבר זה הצורך בעדכוני תוכנה בכל נקודות הקצה".
בן חיים הוסיף שסיבה נוספת לצורך בסכום משמעותי כעת היא העובדה שהמתחרים הנוכחיים של החברה הישראלית אינם סטארט-אפים בלבד, אלא כמה מהחברות הגדולות בעולם: "בשנתיים שלוש האחרונות כל החברות הגדולות, כמו גוגל, התחילו להיכנס לתחום, הן הבינו שזה שוק אינסופי. היום עדכוני תוכנה הם כל מוצר שאת משתמשת בו, מהבנק ועד המקרר. העולם שלנו מאוד אינסטנט. ואם את שואלת למה אנחנו מגייסים סכום כזה זה בגלל שאלה השחקנים שמולם אנחנו מתמודדים היום".
לדברי בן חיים, כמו הרבה גיוסים מאוחרים בקנה מידה כזה, "הסבב כלל רכיב מינורי מאוד של סקונדרי (מכירת מניות בשוק המשני, ה"ר), הן של עובדים והן של משקיעים קיימים, כשרוב הכסף הולך לחברה. חשוב לי לדאוג לעובדים כי הם שעומדים מאחורי ההצלחה, אבל הדבר היפה בחברה הוא שתמיד כשאנחנו מדברים על סקונדרי אפחד לא רוצה למכור".
מהו השלב הבא?
"הנפקה היא לא יעד, אלא אבן דרך, ברור לי שאם החברה מתכננת להיות חברה גדולה ובינלאומית היא צריכה גם להיות ציבורית, לפני 3 חודשים גייסנו CFO ממלאנוקס ובכירים נוספים מחברות ציבוריות אז ברור שצריך להתכונן. מצד שני, מה שמוביל אותי הוא לא מתי נצא להיות ציבוריים אלא שנהיה מוכנים להכל. קרן אינסייט שהובילה את הסבב היא קרן עצומה של 6 מיליארד דולר, והשותף שמצטרף אלינו הוא הבעלים והמנהל של הקרן שיושב בחברות ציבוריות, זו לא קרן שמשקיעה בשביל אקזיט אלא בשביל ללכת איתך את כל הדרך. זה בהחלט משהו שמחזק אותנו וזה אומר שנוכל לקחת גם צעדים גדולים יותר".