חברת Duality Technologies גייסה 4 מיליון דולר בהובלת Team8
החברה מפתחת טכנולוגיות לניתוח נתונים מתקדם של תוכן מוצפן, שנועדו לעבוד עם מסדי נתונים גדולים במיוחד. דואליטי מפעילה קבוצת מדענים המתמחים בהצפנה ומחשוב, ביניהם זוכת פרס טיורינג פרופ' שפי גולדווסר
- חברת SuperUp מאשדוד גייסה 15 מיליון דולר
- חברת Samange גייסה 30 מיליון דולר בהובלת מורגן סטנלי
- חברת TripActions שמייסדיה ישראלים גייסה 154 מיליון דולר
דואליטי נוסדה על ידי ד"ר אלון קאופמן (מנכ"ל) ורינה שאינסקי (לשעבר שותפה בכרמל ונצ'רס), אליהם הצטרפה קבוצת מדענים מובילים, ביניהם זוכת פרס טיורינג פרופ' שפי גולדווסר; פרופ' וינוד וויקונטנתן מ-MIT, אחד ממציאי סכימת ההצפנה ההומומורפית BGV; וד"ר קורט רוהלוף, מייסד ספריית הקוד הפתוח PALISADE.
הצמיחה המהירה בתחום הביג דאטה והמידע הדיגיטלי מכתיבה שיתוף נתונים בהיקף נרחב מאוד, אך שיתוף שכזה מחייב ארגונים לחשוף מידע רגיש ורב ערך לגורמים חיצוניים ולא פעם יוצר בעיות בתחום אבטחת המידע, מה שמוביל לרגולציה עולמית מחמירה בתחום פרטיות הנתונים. דואליטי פיתחה טכנולוגיה שמאפשרת ניתוח נתונים מתקדם מבלי לבטל את הצפנתם, כדי שחברות וארגונים לא ייאלצו לחשוף את הנתונים הגולמיים באף אחד משלבי ניתוחם ואף להעלות אותם לענן בצורה בטוחה.
"נוצר היום מצב שבעלי המידע משתמשים ביכולות צד שלישי למינוף הנתונים שאספו, בין אם זה יכולות AI או שירותי ענן או אנליזה", אמר קאופמן ל"כלכליסט". "לדוגמה, בית חולים שנעזר בשירותי ניתוח נתונים או חברות קמעונאות שאוספות נתוני משתמשים. אבל לעיתים קרובות גם אם בעלי המידע יודעים לשלוט על המידע שאצלם, כשפותחים אותו לצד שלישי נוצרות בעיית פרטיות ואבטחה. פייסבוק זו דוגמה טובה לחברה שפתאום לא נושאת באחריות למידע שלך; אנחנו מאפשרים לאוספי הנתונים שליטה מלאה על מי רואה את הנתונים ומה הוא עושה איתם, כשמי שעושה את האנליזות לא רואים לעולם את המידע המקורי ולא יכולים לעשות שום שימוש ללא הסכמה של בעל המידע. זו תוצאה של שנים של עבודה מחקרית מצד השותפים שלנו".
שאינסקי, יו"ר החברה, אמרה: "זו טכנולוגיה שנחשבה לבלתי אפשרית עד לא מזמן. משום שמדובר באלגוריתמים שדורשים הרבה משאבי מחשוב, הקושי הגדול הוא לא בצד העקרוני אלא בצד היישומי - איך להפעיל את זה על כמויות דאטה עצומות. הפתרון שלנו עושה זאת בצורה מתקדמת פי כמה וכמה מהמתחרים הקיימים בשוק. הייחוד הוא החיבור של מדע נתונים ברמה מאוד גבוהה עם הבנה מעמיקה של האלגוריתמים, שמייצר שיפור בביצועים. אם יש לך את הטכנולוגיה אבל לוקח לך שעות לחבר שני מספרים יש כאן עניין מדעי בלבד, אבל אם ניתן להפעיל אותה על מאגר מידע אמיתי יש כאן מוצר מסחרי".
שאינסקי הוסיפה שגם חברות ענק כמו גוגל ואמזון מפתחות היום פתרונות לבעיות שיתוף המידע, אבל אף אחת מהשיטות הקיימות היום אינה מאפשרת עדיין יישום בקנה מידה רחב כמו של דואליטי. החברה הישראלית מקיימת היום כמה פיילוטים עם חברות ממגוון תחומים, ביניהם בריאות ופיננסים ועוד.