האקרים סינים הצליחו לפרוץ למערכות הצי האמריקאי ולגנוב תוכניות טילים
חוליית סייבר מתקדמת חדרה למחשבי הצי, כמו גם לחברות קבלן ומוסדות אקדמיים, ולגנוב תוכניות תחזוקה של ספינות קרב, עיצובי טילים נגד אוניות ופיתוחים סודיים אחרים. החולייה זוהתה ב-2013, חדלה את פעילותה ב-2015 בעקבות הסכם בין סין וארה"ב, וחזרה לסורה עם עליית טראמפ
האקרים סינים הצליחו לפרוץ למערכות של הצי האמריקאי. לפי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל, נמשך קמפיין התקיפה כשנה וחצי, ובמהלכו גנבו התוקפים תוכניות תחזוקה של ספינות קרב ומידע מסווג אחר שנוגע לטכנולוגיה צבאית. בין השאר, נגנבו תוכניות לפיתוח טיל על קולי נגד ספינות, לשיגור מצוללות.
- ענקית בהתהוות: רוכשת אימפרבה, Thoma Bravo, מנהלת מו"מ לקניית מקאפי
- בכיר ב-NSA: סין מבשלת מתקפת סייבר גדולה על ארה"ב
- 2018 בסייבר: פריצות ענק, כשלים באבטחת מובייל וקללת הקריפטו
לפי הערכות, חלק ניכר מהגניבות בוצע דרך חברות קבלן שעובדות עם הצי. מערך הסייבר הסיני שם דגש על חברות קבלן קטנות, כאלה שאין להן את המשאבים למערכות הגנה מתקדמות. ההאקרים תקפו גם מוסדות אקדמיים שונים שלקחו חלק במיזמי הצי. ריצ'רד ספנסר, מזכיר הימייה האמריקאי הורה על פתיחת חקירה לאיתור פרצות בהן השתמשו התוקפים. "הם מכוונים ישירות לבטן הרכה שלנו", הסביר גורם בכיר בפנטגון, "הם משתמשים בשיטה א-סימטרית שמאפשרת להם לפגוע בנו מבלי לירות ירייה אחת".
לפי הערכת חברת הסייבר פייראיי, מאחורי התקיפות עומדת חוליית האקרים שמכונה Temp.Periscope, והתגלתה ב-2013. פעילותה הואטה ב-2015, בחפיפה עם חתימת הסכמי צמצום פעילות הסייבר בין ארה"ב וסין. גורמים סינים הכחישו כל מעורבות בתקיפות שנחשפו.
הקבוצה חזרה לפעילות בשנה שעברה בצמוד לכניסת טראמפ לבית הלבן ושינוי המדיניות הכלכלית מול סין. על פי בכירים בממשל האמריקאי, הסינים אינם פועלים יותר בהתאם להבנות שהושגו בהסכם. עיקר הפעילות של Temp.Periscope מתמקדת במודיעין ותשתיות ימיות. חוקר בכיר בפייראיי הסביר שהקבוצה מנסה כעת לפעול כנגד מטרות שעשויות לייצג אינטרס אסטרטגי מהותי עבור סין בניסיונות שליטתה בים סין הדרומי.