סלאק ניסתה לחסום גישה מאיראן - וניטרלה גם לקוחות בשאר העולם
מפעילת שירות הצ'ט הארגוני הפופולרי השיקה עדכון שחסם גישה מהמדינה, כדי לציית לסנקציות שהטילה ממשלת ארה"ב. ואולם, החסימה בוצעה על בסיס כתובות רשת - מה שניתק מהאפליקציה משתמשים רבים אחרים, ביניהם גורמים אקדמיים ואנשים שרק ביקרו באיראן
- דיווח: סלאק מתכוונת לצאת להנפקה לפי שווי של 7 מיליארד דולר
- הצ'ט העסקי בצמיחה: Slack שווה כבר 7.1 מיליארד דולר
- משתמשים בסלאק? כך תדעו אם הבוס קורא את הצ'ט האישי שלכם
בשבוע שעבר החלה סלאק לחסום חשבונות משתמש מאיראן, כמענה לחידוש הסנקציות של ארה"ב על המדינה. ואולם, במהרה התברר שהחסימה לא היתה יעילה והרשת שפרסה החברה לכדה חשבונות שלא היו אמורים להימצא בה. בין השאר, נחסמו חשבונות של דוקטורנט מאוניברסיטת בריטיש קולומביה, חוקר ממינכן ומשתמשים שביקרו בשנים האחרונות באיראן.
בתגובה הראשונית שלה טענה החברה שכל שעשתה היה לחסום חשבונות על סמך כתובות IP, נאלצה להודות בטעותה ולהסביר את עצמה כשהזעם המקוון התגבר. "לפני יומיים עדכנו את המערכת שלנו והמטענו מידע מיקום כדי לציית לאמברגו סחר וסנקציות כלכליות", מסרה החברה בפוסט שפרסמה בבלוג הרשמי שלה. "מיד אחרי העדכון, גילינו שביצענו שורה של טעויות שסגרו בשוגג מספר חשבונות שלא היו אמורים להיסגר".
סלאק הבהירה שהחסימה לא התבססה על לאום או מוצא אתני: "סלאק השתמשה במידע מיקום, בעיקר כזה שהגיע מכתובות IP, כדי לבצע את החסימות הדרושות. אנחנו לא אוספים, משתמשים או מחזיקים בשום מידע על הלאום או המוצא האתני של משתמשינו. החזרנו את הגישה לרוב החשבונות שנחסמו בטעות ואנחנו עובדים קה עדי להחזיר את הגישה לשאר המשתמשים. עשינו כמה טעויות כאן, והניסיון שלנו לציית לכללים לא בוצע היטב".