האקר גנב מידע אישי של כ-1,000 עריקים צפון קוריאנים
כך נמסר אתמול מטעם ממשלת דרום קוריאה שדיווחה על פריצה למאגר מידע של סוכנות המסייעת לעריקים; זאת באמצעות תוכנה זדונית שהושתלה באמצעות מיילים שנשלחו מכתובת פנימית של הארגון
- מחיר הפייק: מה יעשה לאיש שטען כי מנהיג קוריאה השפויה חלה בדמנציה?
- לדרום קוריאה נמאס שסין גונבת ממנה את כל תוכניות הטלוויזיה
- סדר היה שם: כך צפון קוריאה חגגה 70 שנה לעצמאותה
לפי ההודעה, בשבוע שעבר נודע כי השמות, תאריכי הלידה והכתובות של 997 עריקים נגנבו מתוך מחשב של סוכנות האנה סנטר מהעיר גומי בדרום המדינה, שהוחדרה לתוכו תוכנה זדונית. "הנוזקה הושתלה באמצעות מיילים שנשלחו מכתובת פנימית של הארגון", כך מסר בכיר במשרד לענייני איחוד בדרום קוריאה. עוד נמסר כי העריקים עודכנו ובינתיים לא דווח על השלכות שליליות כתוצאה מהדלפת הפרטים. "אנחנו מתנצלים שזה קרה ונעשה כל מאמץ למנוע מזה לקרות שוב", אמר הבכיר.
לפי CNBC, האנה סנטר הוא אחד מ-25 המוסדות שהממשלה מפעילה שנועדו לסייע לסביבות 32 אלף העריקים להתאים את עצמם לחייהם החדשים בשכנה הדרומית לאחר שנמלטו מאימי הדיקטטורה בצפון קוריאה. הסוכנויות עוזרות להם למצוא עבודה ולקבל סיוע רפואי ומשפטי.
העריקים, מרביתם סיכנו את חייהם כדי לברוח מהמדינה הרודנית והענייה, נחשבים למקור לבושה בצפון קוריאה. בתקשורת המקומית מתייחסים אליהם לרוב כאל "חלאת המין האנושי". עם זאת, חלקם נעלמו באופן מסתורי והופיעו מחדש בצפון קוריאה, שם מתחו ביקורת על המשטר בדרום.
בהודעה הרשמית שפרסמה דרום קוריאה, לא צוין האם סבורים שם שצפון קוריאה עומדת מאחורי הפריצה, או מה המניע למעשה. נמסר רק כי נפתחה חקירה משטרתית בעניין.
האקרים מצפון קוריאה נחשבים לאחראים לכמה התקפות סייבר על סוכנויות ממשלתיות וחברות בדרום קוריאה. כך למשל, בשנה שעברה גנבו האקרים מהצפון מסמכים חסויים ממשרד הביטחון בדרום קוריאה. עם זאת, הפריצה הנוכחית מגיעה בשעה שחל שיפור ביחסים בין שתי המדינות.