WeWork מאשרת: סופטבנק השקיעה רק 2 מיליארד דולר בחברה
השקעה מתוכננת בסך 16 מיליארד דולר נחתכה ל-2 מיליארד דולר בלבד בעקבות התנגדות מצד המשקיעים מערב הסעודית ואבו דאבי; במקביל הודיעה החברה על מיתוג מחדש של השירותים שלה
- סופטבנק חותכת את ההשקעה ב-WeWork ב-14 מיליארד דולר
- פריצת ענק של האקרים סינים, סופטבנק מנסה להשתלט על WeWork
- חללי עבודה משותפים - גם למפעלים: "זה לא שוק אוכל, זה ה־WeWork של המזון"
ההודעה שהוציאה חברת WeWork לתקשורת היום מפרטת שמתוך השקעה כוללת של 6 מיליארד דולר (4 מתוכם כבר בשנה שעברה), מרבית ההשקעה נעשתה לפי הערכת שווי של 47 מיליארד דולר לחברה, אבל מיליארד דולר לפי הערכה טרום-הכסף של 20 מיליארד דולר.
במקביל הודיעה החברה על מיתוג מחדש של השירותים שלה תחת השם The We Company שיכלול מלבד חללי העבודה גם את WeLive ו-WeGrow. הראשון מתייחס לחללי מגורים והשני ליוזמה חינוכית בדמות בתי ספר של החברה.
מייסד ומנכ״ל WeWork, הישראלי אדם נוימן, מסר, "באמצעות הרשת הגדלה של WeWork והקהילה שלה, חברת We Company נוגעת בחייהם של כ-5 מיליון אנשים מסביב לעולם ועם המימון נגיע לעוד מיליונים נוספים. מה שמניע אותנו הוא ההשפעה שאנחנו יודעים שיכולה להיות לנו כשאנחנו עובדים ביחד עם כוונה משותפת. אנחנו אסירי תודה לעובדים שלנו, לחברים שלנו ולשותפה המדהימה שלנו סופטבנק כל המחויבות שלהם למטרה שלנו״.
ההשקעה הראשונה של סופטבנק ב-WeWork נעשתה במרץ 2017 והסתכמה ב-300 מיליון דולר בלבד. באוגוסט אותה שנה התבצעה השקעה של 4.4 מיליארד דולר בחברה שכללה גם השתתפות של קרן ויז׳ן. 3 מיליארד דולר מתוך הסכום הזה הוקדשו לרכישת חלקם של משקיעים קיימים בחברה והשאר להתרחבות שלה ביפן, סין ודרום קוריאה. במהלך 2018 השקיעו סופטבנק וויז׳ן 4 מיליארד דולר נוספים בחברה.
אם הייתה יצאת לפועל ההשקעה של 16 מיליארד דולר בה רצה מאסיושי, רובה (10 מיליארד) היו מוקדשים לקניית משקיעים קיימים ורק 6 היו מוזרמים לחברה עצמה, מה שהיה מקנה לסופטבנק וויז׳ן אחוזי שליטה בחברה.