הענקית היפנית Mitsui ומג'נטה מקימות קרן להשקעה בחברות ישראליות
הקרן, בה שותפים אורי ישראלי ורן לויצקי יוצאי הקרנות גיזה ו-ויולה ונצ'רס, תגיעה להיקף של 100 מיליון דולר. היא צפויה להשקיע בחברות בתחומי הרכב והניידות, ה-AI, התוכנה הארגונית ועוד, בסבבי A ו-B
- דיווח: קרן aMoon של מריוס נכט גייסה עוד 150 מיליון דולר
- חברת LitiGate גייסה 1.5 מיליון דולר כדי לייעל משרדי עו"ד
- פריחה בהייטק: גיוסי ההון בישראל הגיעו ב-2018 לשיא של כל הזמנים
קרן מג'נטה ונצ'ר פרטנרס תתמקד בהשקעות בשלבים מוקדמים, סבבי A ו-B בעיקר, אך בקרן לא שוללים על הסף גם השקעה בסבבי סיד. היקף ההשקעה ינוע בין 2 ל-5 מיליון כהשקעה ראשונה עם צפי להשקעות המשך, כאשר בקרן מקווים להשלים כ-4 השקעות בכל שנה. תחומי ההשקעה המגוונים שלה יכללו טכנולוגיות רכב וניידות, בינה מלאכותית, ערים חכמות, Industry 4.0, פתרונות תוכנה לארגונים ופינטק.
לישראלי (לשעבר מנהל ההשקעות של מוטורולה בישראל ובאירופה ושותף מנהל ב-Giza Venture Capital) וללויצקי (לשעבר מנהל השקעות בקרן Viola Ventures) הצטרפו שני שותפים יפנים: הירושי טקאוצ'י (Hiroshi Takeuchi) מ-Mitsui, בעל ניסיון של 15 שנה בהשקעות הון סיכון ביפן ובארה"ב; ואצושי מיזונו (Atsushi Mizuno) מזרוע ההשקעות של Mitsui, שמתגורר בארץ ב-4 השנים האחרונות ובעל 10 שנות ניסיון בהשקעות בחברות ישראליות.
"חברת Mitsui החליטה שישראל היא מקום שבו היא רוצה להשקיע יותר ובצורה ממוסד יותר", אמר ישראלי לכלכליסט. Mitsui אינה המשקיעה היחידה בקרן מג'נטה: "היתרון שלנו הוא שאנחנו יכולים לסייע לחברות שאנחנו משקיעים בהם למסחר את את הטכנולוגיה שלהן".
יפן עלתה לאחרונה על מפת המשקיעות בעיקר בזכות סופטבנק וקרן ויז'ן של מאסיושי סון, כמה חברות ישראליות פתוחות ומחפשות השקעות יפניות?
"אני רואה שחברות ישראליות מחפשות גישה למזרח ובגלל מלחמות הסחר אפילו יותר גישה ליפן מאשר לסין. פניה לסין הפכה היום לשיקול עבור חברות על אף העובדה שהיא שוק גדול מאוד, בסופו של דבר כולנו צריכים להתחשב בלחצים מסביב. על מעורבות יפנית לעומת זאת אין עוררין. אני יכול לומר גם שכשהיפנים מחליטים לשים את כוחם במקום מסוים הם מצליחים, הם עושים זאת בצורה מסודרת ועם הרבה מחשבה, ותענוג לעבוד איתם ביומיום".
המשקיעים בקרן כוללים את Mitsui & Co. Ltd ואת Koito Manufacturing, שמעוניינים לעבוד איתנו כדי לזהות טכנולוגיות חדשניות בישראל", מסר טקאוצ'י. "מג'נטה תעבוד בכדי להציג את יתרונות שיתוף הפעולה עם משקיעים אלה בכדי למקסם את ההחזר על ההשקעה, לחשוף את המשקיעים לחדשנות שמיוצרת על ידי חברות הפורטפוליו והעסקאות שלנו".