האקרים ורמאים גנבו אשתקד 1.7 מיליארד דולר במטבעות קריפטו
לפי נתוני חברת האבטחה CipherTrace, פושעי הרשת גנבו סחורה וירטואלית בשווי גדול פי שלושה מאשר ב-2017; יותר ממחצית מהקורבנות הם מיפן ודרום קוריאה, וההאקרים מתמקדים בשירותי המרה מקוונים ובתשתיות ה-IT שלהם
הירידה במחירי הביטקוין ומטבעות קריפטו אחרים לא הרחיקה את פושעי הסייבר: לפי נתוני חברת הסייבר CipherTrace, גנבו האקרים מטבעות וירטואליים בשווי 1.7 מיליארד דולר במהלך 2018, והמגמה צפויה להתחזק השנה.
- משה חוגג מודה ומזהיר: נעקצתי בהונאת קריפטו
- "מטבעות הקריפטו ילכו לעולמם וייזכרו כאוסף של שטויות"
- הופ הופ טרללה: הביטקוין חוגג יום הולדת 10
מדובר בצמיחה של יותר מפי שלושה מסך גניבות הקריפטו ב-2017; יתכן שהמספר אף גבוה יותר, וכולל גניבות שלא זוהו בידי CipherTrace והוסתרו בידי קורבנותיהם.
לפי החברה, לצד פריצות, הטכניקות הפופולריות לגניבת מטבעות קריפטו הן הונאות ICO, הונאות אמרה ותרגילי פונזי למיניהם. כמו כן, חלה צמיחה במספרם של מקרי הגניבות בהם השתמשו ההאקרים בתשתיות IT המקושרות לשירותי המרה, בורסות קריפטו ועוד. דפוסי המתקפות השתנו: בשלושת הרבעונים הראשונים של 2018 ניסו הפושעים לפרוץ בעיקר לשירותי המרת מטבעות עצמם, בעוד ברבעון האחרון התמקדו בפריצה לתשתיות IT תומכות, לפעמים בסיוע גורמים מתוך היעד.
"בין אם מדובר בגניבה ע"י האקרים או עבודות מבפנים, הפושעים צריכים גם להלבין את כל רווחיהם שהושגו במרמה לפני שהם יכולים להוציא את הכספים האלה בכלכלה הרגילה", נכתב בדו"ח השנתי של החברה. "בנוסף, כנופיות בין לאומיות ופושעי סייבר צריכים לטשטש את עקבות הכסף שלהם. העבריינים האלה ללא ספק נמשכים לאזורים בהם הפיקוח והענישה חלשים".
להערכת החברה, הרבה מההון שגייסו נוכלי קריפטו עדיין נמצא בידיהם, אם בתוך חברות קש ואם בתוך פרויקטים אחרים בתחום המטבעות הווירטואליים - והשנה ינסו לבצע הונאות נוספות, יתכן שבדמות אקזיטים למיזמים שלהם.