מחוקקים בארה"ב לצוקרברג: מדוע פייסבוק חשפה מידע רפואי רגיש?
נציבות הסחר הפדרלית חוקרת פרשה במסגרתה איפשרה פייסבוק למפרסמים וחברות ביטוח לקבל מידע אישי של חולים בתסמונת גנטית. בית הנבחרים פנה למנכ"ל החברה אישית בדרישה להסברים
- הפרלמנט הבריטי: "פייסבוק מתנהגת כמו גנגסטר דיגיטלי; צוקרברג נכשל"
- דו"ח של ממשלת ארה"ב ממליץ על חוק להגנת פרטיות מקוונת
לפי דיווח של the Verge, בשנה שעברה גילו חברי קבוצת פייסבוק בנושא מחלה גנטית שהודעות ופרטים שפורסמו בה הגיעו לידי מפרסמים; אלה פנו אל חברי הקבוצה בשמותיהם דרך כתובות המייל האישיות שלהם - מידע שנכרה דרך פייסבוק עצמה.
הרשת החברתית איפשרה בעבר לגורמי צד שלישי לשלוף מידע מקבוצות סגורות, ומאז הגבילה יכולת זו. לאחר שהוגשה תלונה רשמית בידי גורמי הגנת פרטיות, טענה פייסבוק שלא ארע כל ליקוי בהגנה על הפרטיות - שכן הקבוצות הסגורות הן אולי חשאיות וקשה למשתמשים לאתר אותן, אך חשופות לחלוטין למפרסמים כמו כל תוכן אחר שמוזן לרשת החברתית. בתגובה, טענו המתלוננים שמידע רפואי הוא רגיש מדי, ודורש הגנה מתאימה.
נציבות הסחר הפדרלית קיבלה את הטענה לפני חודש, ואמש הודיעה שתחקור את הנושא. במקביל, העבירו מחוקקים מכתב לפייסבוק הממוען למארק צוקרברג, ובו התבקש המנכ"ל להסביר את מעשי החברה הנידון. בין היתר, נשאל בו מייסד פייסבוק מדוע החברה לא עדכנה את חברי הקבוצה על העברת המידע שלהם לחברות ביטוח, או על חשיפת זהותם לגורמים לא מורשים אחרים.
לפי דיווחים שונים, כבר מספר חודשים שפייסבוק מנהלת מו"מ עם הרשויות בארה"ב לקראת הטלת קנס על כשלונותיה הקודמים בתחום הפרטיות, בראשם מחדל קיימברידג' אנליטיקה. עדיין לא ברור היכן עומד המו"מ והאם יכלול ערבויות למניעה של פגיעה עתידית בפרטיות הציבור.