שר האוצר הגרמני: גוגל, פייסבוק ואמזון לא משלמות מסים בשום מקום
לטענתו, החברות נוטות להימנע ממסי אמת, תוך שלא מעט מפעילויותיהן כלל אינן ממוסות. השר סבור שיש צורך בפיתרון עולמי לבעייה הזו, בעוד ארה"ב מתנגדת למיסוי שכזה משום שרוב חברות האינטרנט האמורות הן אמריקאיות
- לראשונה בעולם: האיחוד האירופי קבע עקרונות אתיים לשימוש בבינה מלאכותית
- האיחוד האירופי קנס את גוגל ב-1.5 מיליארד יורו
- ספוטיפיי התלוננה על אפל מיוזיק בפני האיחוד האירופי
ענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות סופגות ביקורת קשה מצד פוליטיקאים רבים באירופה על כך שאינן משלמות מספיק מסים. הטענה העיקרית היא שחלק ניכר מפעילות החברות, כמו פרסום מקוון, כלל לא ממוסות. כיום צרפת מובילה את המאמצים באיחוד האירופי, והטילה מס של 3% על הכנסות חברות הטכנולוגיה שמרוויחות בכל שנה יותר מ-750 מיליון יורו (843 מיליון דולר) ברחבי העולם.
ארה"ב הביעה התנגדות למהלך, בשל החשש שהוא פוגע בעיקר בחברות אמריקאיות. במקביל, הציעו מחוקקים בבריטניה להטיל מס של 2% על שירותים דיגיטליים שמציעות חברות המרוויחות יותר מ-500 מיליון פאונד (653 מיליון דולר) בשנה.
עם זאת, מדינות האיחוד האירופי חלוקות בשאלה כיצד להוציא לפועל מס דיגיטלי כלל אירופי. מרגרטה וסטאגר, נציבת התחרות באיחוד האירופי טענה לאחרונה כי אירופה צריכה "להוביל" בנושא. אולם לפי שולץ הגעה להסכמה על רפורמת מס שתתאים לעידן הדיגיטלי נותר בעיה "עולמית".
"אני חושב שעלינו להגיע להסכמה עולמית בשאלה הזו, זה יהיה יעיל ביותר", הסביר. הוא המשיך וציין כי בארה"ב נוקטים ב"גישה הרווחת", כלומר, פועלים להשית שיעור מס מינימלי על חברות בינלאומיות שפועלות במדינות עם שיעורי מס נמוכים.