ארה"ב: ימנים קיצונים פוצצו שידור מהסנאט בנושא צנזורה במדיה החברתית
נציגי פייסבוק, גוגל וטוויטר זומנו לענות לטענות מחוקקים שמרנים בדבר חסימת תוכן ימני בשירותיהן; השימוע שודר ביוטיוב, אך נחסם במהרה בעקבות הצפה של תגובות שנאה ואנטישמיות מצד גולשים ימנים - מה שהסביר את הצורך בחסימה האמורה
שימוע שנערך אתמול בסנאט האמריקאי לנציגי גוגל, פייסבוק וטוויטר הפך לאירוע שנאה ברשת: נציגי החברות הגיעו להעיד בנוגע לחסימה וצנזור תוכן פוגעני, אך שידור העדות ביוטיוב התמלא בתגובות שנאה ואנטישמיות של פעילי ימין קיצוני - עד שיוטיוב נאלצה לנטרל את התגובות בשידור החי אצלה.
- בכירי פייסבוק, טוויטר וגוגל יעידו מול הסנאט בנושא צנזורה
- התוכן הפוגעני ביוטיוב: למה התעלמה ההנהלה מאזהרות העובדים?
- פחות הנחות לסלבים: טוויטר תסמן ציוצי מפורסמים שמנוגדים לכללי השימוש
השימוע התקיים כמעט במקביל לשימוע נוסף שיזם הסנאטור הרפובליקני טד קרוז, במסגרתו עומתו נציגי פייסבוק וטוויטר עם טענות שהן מצנזרות יותר תוכן ימני מאשר ליברלי. השימוע בו השתתפו רק פייסבוק וטוויטר, כלל בעיקר פאנל של סנאטורים רפובליקנים ורק שני דמוקרטים למען האיזון. במידה רבה, הדגימו המגיבים את הצורך בצנזורת תגובות ימנים קיצונים, הסוגייה לשמה זומנו נציגי החברות.
רוב העדויות שהובאו בידי הסנטורים היו אנקדוטליות ברובן, והשימועים לא כללו סטטיסטיקות נרחבות שיבססו טענות לסינון תוכן ימני באופן יזום. סנאטורית בכירה מהצד הדמוקרטי העירה שאם תוכן שמרני מוסר בכמויות גדולות כנראה שהדבר קשור לאיכותו ושכדאי לוודא שאינו מכיל תוכן פוגעני. נציגי החברות מסרו שאינם מעדיפים תוכן על רקע מקורו הפוליטי, אלא רק על פי המסר והשפה שבו - הסברים שהציגו גם בשנה שעברה, עת זומנו להעיד בנושא.
שיח חופשי כמתכון להסתה
הטענות לצנזורה על רקע עמדה פוליטית ברשתות החברתיות אינן חדשות; מדובר בנושא שהשמרנים האמריקאים מאמינים בו, אך מתקשים להצביע על מגמה של צנזורה יזומה מצד חברות האינטרנט. האחרונות לא יכולות לאפשר הצגת תוכן פוליטי ללא הגבלה, שכן במקרה זה יהפכו מהר מאוד לסוג של מערב פרוע כמו באתרים כ-8chan שאינם מצנזרים שום תוכן ועמוסים לעייפה בחומרי הסתה ושנאה.
חברות הטכנולוגיה נאבקות מזה זמן רב בפרסומי שנאה שונים ונאלצות לא פעם להתמודד עם התקפות על הצנזורה שהן מפעילות. הבעיה היא שאין כיום פתרון יעיל וגורף למעט שימוש במנגנוני סינון אוטומטיים שאינם אמינים או בבדיקה ידנית של דיווחים - מה שמצריך כוח אדם שהחברות לא מעוניינות לגייס.
השימועים התקיימו מספר שבועות לאחר שידור הטבח בקרייסטצ'רץ', במהלכו צילם הרוצח את מעשיו בשידור ישיר בפייסבוק. לרשת החברתית לקח כחצי שעה עד שהצליחה לבודד את השידור ולהשביתו. אך זה היה מאוחר מדי ואלפי העתקים שלו הופצו לכל עבר תוך שהמפיצים דואגים לשנותו כדי לעקוף את מערכות הצנזורה של פייסבוק ויוטיוב.