חברת הסייבר sentinelone גייסה 120 מיליון דולר, לפי שווי של קרוב למיליארד
החברה פיתחה טכנולוגיית אבטחה שמשלבת יכולות זיהוי ועצירת איומים עם ניהול תגובה ומתמחה באבטחת יחידות קצה ברשת. בשנה האחרונה צמחו מכירותיה ב-300%, והמנכ"ל תומר וינגרטן מסר לכלכליסט שאינו שולל הנפקה. את סבב הגיוס הובילה קרן אינסייט פרטנרס האמריקאית
- עודד קובו מגייס קרן של חצי מיליארד דולר; איך והאם היא קשורה לממשלת ישראל?
- חברת הסייבר לרכב GuardKnox גייסה 21 מיליון דולר
- חברת שירותי המיקום Hoopo גייסה 3.5 מיליון דולר
החברה הוקמה בידי וינגרטן ואלמוג כהן ב-2013, ופיתחה טכנולוגיה לזיהוי התנהגויות חשודות ברשתות ארגוניות באמצעות בינה מלאכותית. הסבב הנוכחי ישמש את סנטינל להאצת הצמיחה העסקית שלה, והמשך פיתוח ושיפור מוצרי אבטחה כאנטי וירוס מיחידות קצה, מחשוב ענן, מכונות וירטואליות וכלי אינטרנט הדברים. כיום יש לסנטינל יותר מ-2,500 לקוחות.
"אנחנו שונים מכל חברות הסייבר המסורתיות ובמרבית המקומות שאנחנו מוטמעים, אנחנו מחליפים חברות ותיקות כמקאפי, סימנטק ואחרות", סיפר וינגרטן. "הפיתרון שלנו הוא פיתרון כולל לנקודות הקצה בארגון. אנחנו רואים את הרכישות הרבות שעושות חברות בתחום הסייבר דוגמת פאלו אלטו ורואים את עצמנו בצד הרוכש ולא הנרכש. אנחנו מחפשים כיום באופן פעיל חברות שיכולות להרחיב את היכולות הטכנולוגיות שלנו. חברות סייבר ותיקות מתקשות לעמוד בקצב השינויים בעולם הטכנולוגי ולכן הן צריכות לרכוש הרבה חברות כדי להשלים את החוסרים שיש להן; אנחנו נולדנו לעולם החדש הזה ומבינים אותו ואין לנו צורך ברכישות מסיביות להיות מחוברים".
לדבריו, בשנה האחרונה חוותה סנטינל צמיחה בולטת: "השגנו צמיחה של 300% במכירות. אנחנו נסכם את השנה עם 100 מיליון דולר מכירות ורואים את השנה הקרובה עם צמיחה דומה", אמר וינגרטן והוסיף שעד סוף השנה, צפויה החברה לצמוח מ-350 ל-400 עובדים. וינגרטן אינו פוסל הנפקה, ולדבריו מדובר בצעד טבעי לחברה שמתפתחת בכזו מהירות.
שינויים במבנה הרשתות
וינגרטן הסביר שביחד עם מבנה הרשתות של ימינו, משתנה התפיסה של מהי יחידת קצה ובהתאם - גם הצורך לאבטח אותה. ״מחשבי הקצה נמצאים בכל מקום בימינו, החל ממחשבים ניידים, נייחים, דרך מחשוב ענן, מרכזי נתונים ועד לכל מכשיר IoT, כך שלמעשה הם הופכים להיות חלק מהרשת שלנו ולכן דורשים הגנה היקפית. היינו הראשונים לאחד את תחום מניעת ההתקפות (EPP) עם תחום ניהול התגובה למתקפות על יחידות קצה (EDR). היום אנחנו מספקים מוצר אחד שלם הנותן מענה למניעת התקפות, גילוי התקפות סייבר, תגובה אוטומטית וציד איומים, והיכולת לראות ולחקור כל פעילות ברשת. כמו כן, היינו הראשונים להציע ביטוח מפני התקפות סייבר ועכשיו אנחנו גם הראשונים לספק מענה טכנולוגי הכולל בינה מלאכותית למכשירי הקצה המחוברים וגם למחשוב הענן".
״תחום ההגנה על מחשבי הקצה הגיע לנקודת בגרות, מה שיוצר הזדמנות אדירה לטכנולוגיה ולצוות של SentinelOne״, אמר טדי ווארדי, הדירקטור המנהל של קרן אינסייט. ״שיטות ההתקפה מתפתחות מדי יום, ואירגונים גדולים דורשים חדשנות טכנולוגית שתאפשר להם להיות צעד אחד קדימה. אנו מכירים ביכולת החזקה של צוות ההנהלה של SentinelOne ובחזון הטכנולוגי שלה כייחודי בשוק, כפי שרואים היטב בצמיחה המרשימה שהשיגה. גם המודל העסקי שSentinelOne מציבה מבדל אותה מחברות אחרות בתחום". אינסייט היא אחת המשקיעות הפעילות בארץ בתחום החברות הצומחות; בין היתר השקיעה במאנדיי, ריסקיפייד, צ'קמרקס, אופטיבס וכמו כן רכשה את מרבית הפורטפוליו של קרן הון הסיכון הישראלית ג'נסיס 4.