$
אפליקציות

טלגרם תסווה את מספרי הטלפון של משתתפי המחאות בהונג קונג

המהלך של החברה מגיע לאחר שהתברר שהרשויות בסין מצאו שיטה לזיהוי ומעקב אחר משתמשים באפליקציה שחברים בקבוצות שמשמשות לארגון והפעלת המחאות בהונג קונג, שבהן מתפרסמים בין היתר מועדי הפגנות וטיפים להתמודדות עם המשטרה

רפאל קאהאן 12:0431.08.19

טלגרם תאפשר בימים הקרובים למשתמשיה להסוות את מספרי הטלפון שלהם כדי להגביר את הפרטיות שלהם. המהלך מתבצע כחלק מהקשחת האנונימיזציה של המשתמשים לאחר שהתברר שסין מפעילה ניטור של קבוצות הטלגרם שמשמשות להפעלה של המחאות בהונג קונג.

 

 

על פי דיווח של סוכנות רויטרס הרשויות הסיניות מצאו שיטה לזיהוי של משתתפי המחאות. כאשר מצטרפים לקבוצה באפליקציה ניתן לבצע חיפוש אחרי אנשי הקשר של המשתמש החדש במסגרת הקבוצה. במקור התכונה שימשה לזהות חברים של המשתמשים בקבוצה אליה הצטרפו. הזיהוי בטלגרם יכול להתבסס על שם מומצא כך שמספר הטלפון משמש כמזהה החד-ערכי היחיד שזמין בה.

 

עם זאת, התכונה הזו גם מאפשרת לרשויות הסיניות למצוא מי מהמשתמשים גם חבר בקבוצות המחאה ולעקוב אחריהם. הקבוצות משמשות להפצה של מועדי הפגנות, טיפים להתמודדות עם המשטרה או אפילו כיצד למנוע את הפגיעות מהאמצעים לפיזור הפגנות שמפעילות הרשויות.

מפגינים בשדה התעופה בהונג קונג מפגינים בשדה התעופה בהונג קונג צילום: רויטרס

 

 

קבוצות הטלגרם הינן ציבוריות ואין שום מניעה או סינון עבור מי שמבקש להצטרף אליהן. כל מה שנותר לרשויות לאחר מכן זה לקבל את רישומי המספרים שנאספו מהאפליקציה מספקיות הסלולר המקומיות (הונג-קונג נחשבת לטריטוריה נפרדת מסין, אך החברות הפעילות בה מחויבות לפעול תחת החוקים של סין שמאפשרים לקבל מידע במקרה של הפרת חוק).

עימותים עם המשטרה בהפגנה בהונג קונג עימותים עם המשטרה בהפגנה בהונג קונג צילום: רויטרס

 

 

בנוסף טלגרם עצמה כבר מזמן לא נחשבת כאמצעי תקשורת מאובטח וזאת למרות האנונימיות היחסית של המשתמשים וההצפנה מקצה לקצה שבה היא מתגאה. דוגמה לכך ניתן למצוא בהפלה של רשת מכירות הסמים טלגראס על ידי משטרת ישראל בעזרת החדרה של סוכנים סמויים לקבוצות הסחר ועצירת הבכירים שלה.

 

ה"תיקון" שטלגרם צפויה להפיץ תאפשר לבטל את העלאת המספרים והשוואתם לאנשי הקשר של המשתמש. מדובר בפתרון שיאפשר למנוע את הזיהוי של מי שאינו מעוניין בחשיפת אנשי הקשר שלו. לטלגרם יש כיום כ-200 מיליון משתמשים ברחבי העולם. היא פופולרית למדי במדינות עם משטרים קשוחים ואף רודניים כגון סין, איראן או טורקיה. באיראן היא אף משמשת כתחליף למדיה חברתית עם קבוצות בנושאים רבים ומגוונים ולאו דווקא כאמצעי לתיאום התנגדות לשלטונות.

 

ביוני האחרון, חשף פאבל דורוב, מייסד האפליקציה ודיסידנט בעצמו, ששרתי החברה ספגו מתקפת סייבר והפנה אצבע מאשימה לעבר סין. הוא לא נקב בשמות אך ציין שהמתקפה בוצעה במקביל לתחילת המחאות בהונג קונג. המהלכים של טלגרם להגנת המשתמשים בוצעו לאחר שהשלטונות עצרו שלושה מחוקקים מקומיים ומספר גדול של מובילי המחאה. עד כה נעצרו כ-900 איש מאז החלו המחאות לפני כשלושה חודשים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x