$
אינטרנט

דוקטור בזוס: אמזון משיקה קופת חולים וירטואלית

החברה השיקה פלטפורמה שמאפשרת למשתמשים להתייעץ עם רופאים ואחיות בווידאו צ'ט או בהתכתבות, לקבל אבחנות והפניות, להזמין תרופות ועוד; בשלב זה, היא נבחנת על עובדי אמזון עצמם - ותוכל בעתיד להפוך לאפיק הכנסה משמעותי

רפאל קאהאן 11:3725.09.19
אמזון השיקה שירות בשם Amazon Care, שנועד לתפקד כקליניקה וירטואלית למתן מענה ראשוני לחולים - קופת חולים מקוונת; לפי דיווח של CNBC, בשלב זה מייעדת אמזון את השירות לעובדיה ובני משפחותיהם באיזור סיאטל, אך תוכל לפתוח אותו בקלות לקהל הרחב.

 

 

השירות מאפשר לפגוש אחות מומחית בעלת הרשאה לנפק תרופות, אחות סטנדרטית או רופא דרך מערכת וידאו צ'ט. בנוסף, ניתן גם לקבוע תור למפגש פנים אל פנים או לקבל מידע, תשובות, אבחנות ואף הפניות למומחים ישירות דרך המערכת. השירות פועל דרך אתר, אפליקציות ואפילו בהתכתבויות SMS. ניתן גם לתאם דרכו ביקורי בית של אחיות לטיפולי המשך, להזמין תרופות ולאסוף אותן בבית המרקחת המועדף או הקרוב למקום מגורי המשתמש.

 

 

היעד הבא של אמזון: בריאות דיגיטלית היעד הבא של אמזון: בריאות דיגיטלית צילום: שאטרסטוק

 

 

המהלך אינו הראשון שהחברה מבצעת בתחום הבריאות; קדמו לו הקמה של חברת ביטוח רפואי ייעודי לעובדים בשיתוף עם בנק ג'יי פי מורגן וחברת ההשקעות של וורן באפט ברקשייר האת'אווי, וכן פלטפורמת מכירת תרופות מקוונת לקהל הרחב, PillPack, אותה רכשה ב-2018. שוק שירותי הבריאות בארה"ב עומד על כ-3.5 טריליון דולר ונראה שאמזון מעוניינת להיכנס בו במלוא הכוח. ואולם, בניגוד לתחום הקמעונאות, שוק הבריאות האמריקאי דורש התאמה לרגולציה חמורה יותר וכן להתמודד עם כמה שחקנים גדולים שלא ישבו ויחכו שאמזון תגיע ותשתלט להם על העסק.

 

אמזון לא מתפעלת את השירות בעצמה, אלא רק מספקת את הפלטפורמה הטכנולוגית. קבלן התפעול שלה היא חברת שירותי בריאות בשם Oasis Medical ששייכת לה. אמזון אינה היחידה שמעדיפה לספק את שירותי הבריאות לעובדיה במקום לפנות לספקים חיצוניים; גם לאפל יש רשת קליניקות בשם AC Wellness שפועלות בסמוך לקמפוסים שלה ומיועדות לעובדיה. אך עבור ענקית הקמעונאות, מדובר גם בדרך לפתח פלטפורמת רפואה מרחוק ולהתאים את הטכנולוגיה לשימוש שאולי בהמשך גם יאפשר לה לסלול אפיק הכנסות משמעותי חדש.

 

 

 

מדובר באמצעי יעיל כדי לבדוק ולפתח מוצרי בריאות; השימוש בעובדים כ"שפני ניסויים" אינו חדש. לא מעט טכנולוגיות שהושקו על ידי החברה עברו לפני כן מסלול פיתוח שכולל שימוש פנימי לפני שהושקו בחוץ. כך למשל AWS, פלטפורמת הענן שלה פותחה במקור לשימוש פנימי ורק לאחר מכן הושקה ב-2006 ללקוחות חיצוניים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x