פורצי הדרך
דגדוג במקום סווייפ: חוקרים נתנו לסמארטפון "עור אנושי"
חוקרים מבריטניה וצרפת פיתחו עור לטלפונים, כזה שיכול לזהות בדיוק את התנועה והמגע - כדי לתמוך בממשקים טבעיים במיוחד; למשל, לדגדג את הסלולרי כדי להוציא אמוג'י צוחק. בעתיד, יוכל גם לחוש כמונו את טמפרטורת הסביבה
חוקרים מאוניברסיטת בריסטול הבריטית וסורבון הצרפתית פיתחו סוג חדש של עור מלאכותי, שהוא בעל חיישנים מובנים שהופכים אותו רגיש למגע. הפיתוח הודגם דווקא על טלפונים חכמים ומחשבים, ונבחן כאמצעי ממשק ייחודי; בעזרתו, יוכל הטלפון להרגיש ליטוף, דגדוג, צביטה, מעיכה חזקה וכל מגע אחר.
- הכירו את נמל התעופה הראשון שנבנה ללא מגדל פיקוח
- ספינה אוטונומית של IBM תצא למשלחת מחקר ללא ספנים
- חוקרי MIT פיתחו תוכנה שתנבא אם ומתי תמות ממחלת לב
הרעיון הוא להרחיב את ממשק המשתמש מהתמקדות בעצם הנגיעה לאופן הנגיעה עצמו: למשל, לשים אמוג'י שמח בשורת צ'ט כשמדגדגים את דופן הטלפון, להביע כעס שינתק ויחסום שיחה כשמועכים את המכשיר בכוח ועוד.
אפשר למצוא שימושים רבים לטלפון בעל עור משלו; למשל, סוגים ספציפיים של מגע יוכלו לשמש לפתיחת הנעילה, הרצת אפליקציות והפעלת תכונות שלהן. הדורות הבאים של הפיתוח ידעו לחוש גם הבדלי טמפרטורה ולחות, כך שהמכשיר ידע מתי מתקרר מבלי לשאול מסד נתונים של גורמי חיזוי מזג אוויר ולהזכיר לנו למשל, לקחת מטריה כשיוצאים.
העור עצמו נראה כמו מעין ממברנה שמזכירה סיליקון או גומי, ומתחתה מורכבים חיישנים ואלקטרודות שמתחברים לחלק החיצוני - "האפידרמיס" המלאכותי. האלקטרודות כחוטים השזורים שתי וערב ומזהים את המגע, עוצמתו, משכו ומיקומו. החוקרים סבורים שהפיתוח יבשיל לכדי מוצר כבר בשנים הקרובות, ויוכל להשתלב גם ככלי ממשק במכשירים וגם כעור מלאכותי ברובוטים דמויי אדם.
ואולם, קשה להתעלם מהאלמנט הקריפי שבעיצוב הנוכחי של הפיתוח, שיגרום לרתיעה מובנת בשוק המובייל אם יופיע כפי שהוא. יתכן שכשיושק הפיתוח, יצבע בצורה פחות מטרידה לעין.