$
חדשות טכנולוגיה

היעד של אינטל: 30% משוק השבבים העולמי עד 2023

מנכ''ל ענקית השבבים חשף במהלך כנס כמה יעדים שאינטל מכוונת אליהם בשנים הקרובות. הוא גם הודה שאסטרטגיית השליטה בשוק שבבי ה-PC אינה מתאימה יותר לחברה ושהוא רוצה "להרוס" אותה

שירות כלכליסט 12:0609.12.19

בוב סוואן, מנכ''ל אינטל, חשף במהלך ועידת הטכנולוגיה השנתית של Credit Suisse שנערכה בסוף השבוע האחרון מספר יעדים שאליהם הוא מתכנן לכוון. בין היתר הוא חשף שאינטל הפסיקה להתמקד בניסיון לשלוט על 90% משוק שבבי המחשבים. יותר מזה - סוואן מעוניין "להרוס" את דרך החשיבה הזאת.

אינטל מוצאת את עצמה במקום שאינה רגילה אליו בימים אלו, השוק הפך לתחרותי במיוחד מזה זמן רב (לפחות מעידן השקת מעבדי ה-Athlon 64 של AMD). בנוסף, היא חוותה קשיים בשיווקם של מעבדי ה-10ננומטר ומחסור בשבבי 14 ננומטר כמו גם איבוד נתח שוק ניכר ליריבתה הגדולה AMD. יש לציין שדבריו של סוואן כבר נשמעו בעבר, עם זאת, כמה מהערותיו היו יותר כנות מהצפוי. לזכותו יאמר כי הצליח להסביר היכן הדברים השתבשו בשנים האחרונות עבור החברה.

 

"אנחנו מתכננים לתפוס כ-30% משוק השבבים והמוליכים למחצה העולמי", הצהיר סוואן. שוויו של השוק כיום עומד על 230 מיליארד דולר לדבריו. על פי הערכתו הוא צפוי לצמוח ל-300 מיליארד דולר במהלך ארבע השנים הקרובות. "ההתמקדות בניסיון לשלוט ב-90% משוק שבבי ה-PC הגביל אותנו, וגרם לנו לפספס שינויים טכנולוגיים", אמר סוואן.

בוב סוואן מנכ"ל אינטל בוב סוואן מנכ"ל אינטל צילום: בלומברג

 

סוואן לא מדבר על שליטה בשוק המעבדים (CPU) אלא על כל השבבים לסוגיהם - מעבדים, שבבים גרפיים ותקשורת. במבט על שוק המוליכים למחצה בכללותו, זהו שוק גדול במיוחד, והאפשרות לבעלות על קרוב לשליש היא רווחית מאוד, כך לפי הערכתו.

 

"אנחנו מדברים על חברה עם שליטה בשוק הסיליקון ולא רק המעבדים. אנחנו מסתכלים על ההשקעות שאנחנו עושים בשנים האחרונות בטכנולוגיות מפתח: רכישת חברות דור חמישי כמו אלטרה (Altera), שלהערכתנו נהיית יותר ויותר רלוונטית גם בשירותי ענן, וגם בבינה מלאכותית... הציפיות שלנו הן להרוויח חלק הוגן בשוק הזה על ידי השקעה בטכנולוגיות מפתח", הוסיף סוואן.

 

בנוסף, סוואן דיבר על האתגרים הכרוכים בהבאת מעבדי 10 ננומטר לשוק. "עד עכשיו היו לנו שבבי אינטל  10 ננומטר, עם Ice Lake, למחשבים ניידים, ואנחנו עדיין מחכים להגעתו של הפתרון המתאים גם למחשבים הנייחים. איך זה קרה? קראו לזה סערת האירועים המושלמת", התלוצץ סוואן.

 

סוואן גם הודה שהחברה המעיטה בהערכת הדרישה למעבדים. החברה ציפתה לקצב צמיחה של 10%, אבל למעשה קצב הצמיחה הגיע ל-21%. בנוסף, החליטה אינטל ליצר את כל המודמים המיועדים לטלפונים חכמים במפעליה, מה שחיסל את קיבולת הייצור שלה. לבסוף אינטל "כשלה בייצור שבבים בחריטה של 10 ננומטר. וכשזה קרה אתה מוסיף עוד ועוד ביצועים לדור הקודם שלך", הסביר סוואן.

 

המשמעות עבור אינטל הייתה שבמקום להתמקד בפיתוח שבבי ה-10 ננומטר היא התמקדה בייעול הליכי הייצור של שבבי ה-14 ננומטר שלה. "שלושת אלו - צמיחה מהירה משתוכננה, העברת ייצור המודמים לחברה, ודחיית פיתוח ה-10 ננומטר הביאו את החברה לחוסר גמישות בקיבולת." אמר.

 

בחברה מאמינים שכעת העניינים מסודרים. שבבי 10 ננומטר הגיעו כעת לשוק, ואחריהם מעבדי ה-7 ננומטר הראשונים של אינטל יהיו מוכנים לשיווק ברבעון האחרון של 2021. מה שישאיר את החברה מאחורי היריבה הראשית שלה AMD, וזאת למרות טענתו של סוואן כי שבבי ה-7 ננומטר שלה מקבילים לשבבי ה-3 ננומטר של המתחרה.

x