$
הייטק והון סיכון

נחשף בכלכליסט

קרן אינסייט היא הרוכשת של ארמיס בכמיליארד דולר

הקרן שהקימה לאחרונה משרדים בת''א תרכוש חלק גדול מהאחזקות של המייסדים ושאר בעלי המניות. קרן ההשקעות של גוגל, G קפיטל, תישאר בחברה כבעלת מניות ואף צפויה להרחיב את השקעתה

מאיר אורבך 10:5006.01.20
קרן אינסייט, שפתחה לאחרונה משרדים בישראל, היא הרוכשת של חברת ארמיס סקיוריטי, כך נודע לכלכליסט שחשף הבוקר לראשונה את דבר המגעים למכירת ארמיס. במסגרת העסקה, שמוערכת בכמיליארד דולר, תרכוש הקרן חלק גדול מהאחזקות של המייסדים ושאר בעלי המניות בחברה. על פי הערכה קרן ההשקעות של גוגל G קפיטל תישאר בחברה כבעלת מניות ואף תרחיב השקעתה. אינסייט השקיעה בארמיס בסבב האחרון לפי שווי של 400 מיליון דולר. מייסדי החברה יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל צפויים לרשום אקזיט משמעותי של עשרות רבות של מיליוני דולרים ולצד זאת להישאר עדיין כמנהלי החברה.

 

בעקבות הרכישה תהפוך אינסייט לבעלת המניות העיקרית. החברה צפויה להמשיך לעבוד כרגיל. שתי הקרנות ירכשו את האחזקות של כל המשקיעים בחברה שכוללים את: סקויה קפיטל , ו-Intermountain Venture. קרנות נוספות, כגון: Ceca Fund Bain Capital Ventures, Red Dot Capital Partners, ו-Tenaya Capital הרחיבו את השקעתן בחברה בסבב. סך הגיוסים של החברה עומדים על כ-115 מיליון דולר. משקיעים נוספים בחברה כוללים את יזם הסייבר הישראלי אסף רפפורט, אחד ממייסדי אדאלום ומנכ"ל מרכז הפיתוח הפורש של מיקרוסופט בישראל, מיקי בודאי,ראקש לונקאר, מיכאל שאולוב, גילי רענן מסקויה וקרן ההשקעות סייברסטארס, זוהר זיספאל ו- René Bonvanie בכיר בתעשיית הסייבר העולמית ולשעבר סגן נשיא בפאלו אלטו נטוורקס.

מימין: נדיר יזרעאל ויבגני דיברוב מייסדי ארמיס מימין: נדיר יזרעאל ויבגני דיברוב מייסדי ארמיס צילום: ארמיס

 

חברת ארמיס סקיוריטי הוקמה בשנת 2015 על ידי יבגני דיברוב (יוצא חברת הסייבר אדאלום שנרכשה ב-2015 על ידי מיקרוסופט ב-320 מיליון דולר), שמשמש בתפקיד של מנכ"ל החברה ובעברו בוגר היחידה הטכנולוגית של חיל מודיעין, נדיר יזרעאל שמשמש בתפקיד סמנכל הטכנולוגיות החברה CTO, שהיה בעבר בכיר בגוגל ובוגר 8200 ותומר שוורץ שעזב את החברה ב-2017. חברת ארמיס סקיוריטי מעסיקה כ- 240 עובדים במטה החברה הממוקם בפאלו אלטו, קליפורניה ובתל אביב.

 

חברת ארמיס מציעה פלטפורמת אבטחה לחברות, אשר מתמודדת עם מרחב האיומים של מכשירי אינטרנט הדברים (IoT) ללא מערכות הגנה מובנות. לחברה יש שורה של לקוחות מרשימת Fortune 100 ו-500 בכ-160 מדינות. הטכנולוגיה של ארמיס אינה מותקנת על שרתים מקומיים, ומאפשרת לגלות ולנתח את כל מכשירי ה-IoT המחוברים - המוגנים, ושאינם מוגנים - החל ממכשירים מסורתיים כגון לפטופים וסמארטפונים ועד למכשירים לא-מנוהלים כגון טלוויזיות חכמות, מצלמות רשת, מדפסות, מערכות מיזוג ובקרת אוויר, רובוטים תעשייתיים, מכשירים רפואיים, ועוד.

 

ארמיס מזהה מכשירים המחוברים והמנותקים מהרשת, מנתחת באופן שוטף את התנהגות המכשירים לזיהוי איומים והתקפות, ומגנה על מערכות ומידע קריטי על ידי זיהוי מכשירים חשודים או מזיקים והכנסתם להסגר. בין לקוחותיה ניתן לציין את Mondelēz, Sysco Foods, Allergan, Samsung , ועוד. בידיעה על הגיוס האחרון אמר יבגני דיברוב, מנכ"ל ומייסד-שותף של ארמיס: "תחום אבטחת ה-IoT הגיע לבשלות, ומנהלי מערכות מידע (CIOs) ומנהלי אבטחת מידע (CISOs) בתעשיות רבות מתעדפים תחום זה מתוך הבנת הסיכונים המשמעותיים במכשירים מסוג זה המחוברים לרשת החברה".

 

בעיית המכשירים המחוברים לאינטרנט הפכה לקשה מאוד בשנים האחרונות. מאות מיליוני מכשירים כוללים אפשרויות לחיבור לרשתות, כאשר חלק גדול מהן לא נכללים ברשת האבטחה הכוללת של הארגון. החדירה לארגונים דרך מכשירים אלו הפכה להיות אבן הנגף של מערכות האבטחה. כך לדוגמא רשת מחשוב של ארגון דוגמת בית חולים יכולה להיפגע מחדירה למכשירים הרפואיים השונים, מפעלי ייצור יכולים להיסגר תוך כדי חדירה למערכות השליטה ובקרה ועוד.

 

התחום שבו פועלת החברה הוא אחד התחומים החמים להשקעות ופעילות של ענקיות ההיי טק. לאחרונה הכריזה מיקרוסופט על מערכת הגנה כוללת לתחום המכשירים המחוברים. התחום אשר מנוהל בישראל מהווה לדעת החברה את אחד הבעייתים ביותר מבחינת אבטחת מידע. תחומים משיקים אליו דוגמת התעשיה מושכים אליהם משקיעים רבים וחברות ענק. גם ענקית אבטחת המידע סיסקו הכריזה לאחרונה על פעילות משמעותית בתחום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x