CES 2020
אובר ויונדאי ישתפו פעולה בפיתוח מוניות מעופפות
בכוונת יונדאי להשקיע בפיתוח תחום "ניידות האוויר העירונית" 1.5 מיליארד דולר עד 2025; המוניות המעופפות מתוכננות להמריא ולנחות באופן אנכי, ולטוס לטווח של עד 97 ק"מ במהירות של עד 290 קמ"ש. שוק מוניות האוויר צפוי להיות שווה 1.5 טריליון דולר לשנה עד 2040
חברת שיתוף הנסיעות אובר ויצרנית הרכב הדרום קוריאנית יונדאי משתפות פעולה על מנת לפתח מוניות מעופפות, ובכך מצטרפות למירוץ המתפתח בדרך להשקת רכבים מעופפים בערים גדולות.
האב-טיפוס שנחשף בתערוכת האלקטרוניקה CES בלאס ווגאס בשבוע שעבר, של מונית אוויר חשמלית לחלוטין בעלת ארבעה מושבים, תנווט בתחילה בעזרת אדם, אך עם הזמן תהפוך לאוטונומית, כך מסרו מאובר. בחברה אמרו כי בכוונתם לבצע בדיקת טיסה במהלך השנה, וכי הם מקווים להתחיל בהפעלה מסחרית תוך שלוש שנים.
- איך הפכה כלכלת השיתוף מבשורה לאסון תעסוקתי
- מייסד אובר והמנכ"ל לשעבר טרוויס קלאניק עוזב את דירקטוריון החברה
- אובר מתרחבת: תציע לנהגים לספק שירותי בישול, ניקיון וכביסה
אובר רואה ב"שירותי אוויר" אחד מהאספקטים העתידניים בחזונה להפוך להיות ה-"אמזון של התחבורה", ודרך להוציא אנשים מרכביהם הפרטיים אל רשת הרכבים השיתופיים שהיא מנהלת. עם זאת, תחום ההסדרה של מוניות אוויר עדיין לא מוגדר ברובו.
יונדאי, יצרנית הרכב החמישית בגודלה בעולם יחד עם שותפתה, קיה, מנסות להשלים פערים בתחום מול מתחרות גדולות יותר, ומול צרכנים המעדיפים גישה על פני בעלות - טרנד שתרם רבות לירידה במכירות הרכבים ברחבי העולם.
"החזון שלנו לגבי ניידות אוויר עירונית ישנה את הקונספט של תחבורה עירונית" אמר ג'איוון שין, ראש מחלקת ניידות אוויר עירונית. החברה שכרה את שין, מהנדס לשעבר בנאס"א, בשנה שעברה, על מנת להוביל את פיתוח ניידות האוויר העירונית, והיא מתכננת להשקיע בתחום 1.8 טריליון וון (1.5 מיליארד דולר) עד 2025.
מאובר נמסר שיונדאי היא יצרנית הרכב הראשונה שחתמה על החוזה לפרויקט. שותפה נוספת היא אאורה, חברה בת של יצרנית המטוסים בואינג.
"אנחנו מאמינים שליונדאי יש את הפוטנציאל לבנות את רכבי האוויר של אובר בהיקפים שלא נראו בתעשיית החלל והתעופה, ליצר כלי טיס אמינים ובאיכות גבוהה ולהוריד את העלויות של הצרכן בכל נסיעה" אמר אריק אליסון, ראש Uber Elevate, המחלקה האווירית של אובר.
המוניות המעופפות מתוכננות להמריא ולנחות באופן אנכי, ולטוס לטווח של עד 97 ק"מ במהירות של עד 290 קמ"ש. שוק מוניות האוויר צפוי להיות שווה 1.5 טריליון דולר לשנה עד 2040, לפי דיווח ממורגן סטנלי מהשנה שעברה, כשתנועת נוסעים מכילה 851 מיליארד דולר מתוך הסכום.
סגן יושב הראש של יונדאי, יואי סון, אמר ב CES שהחברה תמשיך בשיתוף הפעולה עם המובילים בפיתוח הטכנולוגיה בתחום כאשר יצרניות כלי טייס, רכבים וחברות טכנולוגיה יצטרפו עם הזמן.
יצרנית כלי הטיס האמריקאית, בואינג, עובדת עם פולקסווגן על מנת לפתח מכונית מעופפת קונספטואלית, ובמקביל, יצרנית הרכב הסינית Geely מחזיקה חלק קטן בסטארט-אפ המונית המעופפות הגרמני Volocopter.
עם זאת, מומחים מעריכים שיחלוף עוד זמן רב עד שרכבים מעופפים יהיו זמינים לשימוש מסחרי, בהתחשב באתגרים הטכנולוגים והרגולטוריים הגדולים.
"בהיעדרה של מסגרת רגולטורית, הם צריכים לבנות מערכת שלמה ושרשרת אספקה. מכונית מעופפת דורשת טכנולוגיה מתקדמת יותר מזאת של רכבים אוטונומיים" אמר לי הנג-קו, חוקר במכון הקוריאני לכלכלה תעשייתית ומסחר. "אני לא חושב שהשירות יהיה זמין מבחינה מסחרית בשבע-שמונה שנים הקרובות". הוסיף.