מנכ''ל גוגל ואלפבית: "צריך לפקח על הבינה המלאכותית"
בטור דעה שפורסם היום טוען סונדאר פיצ'אי שאי אפשר לבנות טכנולוגיה ולהשאיר לכוחות השוק להחליט כיצד תשמש. "אין לי ספק שטכנולוגיית הבינה המלאכותית צריכה להיות מפוקחת", קבע פיצ'אי, אך הביא כדוגמאות בעיקר את הפרויקטים של החברה
- דו"ח בבריטניה: יש להטיל מס על ענקיות הטכנולוגיה
- גוגל תמנע ממפרסמים לעקוב אחרי הגולשים בכרום
- בוגרי מדעי המחשב מעדיפים לעבוד בחברה מוסרית מאשר אצל פייסבוק, גוגל או אמזון
פיצ'אי פרסם היום (ב') טור דעה בעיתון הבריטי פייננשל טיימס וציין במיומנות כיצד "בינה מלאכותית צריכה להיות מפוקחת". לראייתו, חברות לא יכולות לבנות טכנולוגיה ופשוט "לתת לכוחות השוק להחליט כיצד היא תנוצל". "כעת אין לי ספק שטכנולוגיית הבינה המלאכותית צריכה להיות מפוקחת. זה חשוב מדי בשביל שזה לא יבוצע. השאלה היחידה היא כיצד לגשת לזה".
הוא ציין כי "ההיסטוריה מלאה דוגמאות על סגולות טכנולוגיות" שהביאו להרעת המצב, והסביר כי מנוע הבנזין הגדיל את כמות הנסיעות אך גם גרם ליותר תאונות. בתקופה הלא רחוקה, הישגיו של האינטרנט היו שהוא עזר בקלות להפצת פייק ניוז. פיצ'אי הניח כמה נקודות וקווים מנחים. ביניהם כמה "שעל הגורמים הבינלאומיים ליישר קו ולהסכים על תקנים ותקנות", והפנה ל-GDPR האירופי כ-"בסיס חזק".
"מסגרת רגולטורית טובה תיקח בחשבון בטיחות, הגינות ואחריות על מנת להבטיח שאנחנו מפתחים את הכלים הטובים בדרכים הטובות. רגולציה הגיונית חייבת לקחת גישה מידתית ולאזן נזק פוטנציאלי, בעיקר במקומות ונסיבות בהם הסיכון גבוה, עם הזדמנויות חברתיות".
כשירד לפרטים, ציין פיצ'אי כיצד מסגרות רפואיות קיימות הן "נקודת התחלה טובה" למכשירים כמו מכשירי ניטור פעולות הלב שנעזרים בבינה מלאכותית. במקביל, מכוניות אוטונומיות דורשות שממשלות "יחוקקו חוקים חדשים ומתאימים ושייקחו בחשבון את העלויות והרווחים". שלא במפתיע הדוגמאות שהביא פיצ'אי לקוחות ישירות מפרויקטים של גוגל. הראשון הוא משהו ש-Google Health ו-Verily של אלפבית עובדים עליו, בזמן שאת האחרון מפעילה Waymo לנסיעות מסחריות בפיניקס, אריזונה.
גוגל מעוניינת להיות "שותפה מסייעת לרגולטורים ומעורבת ברגולציה" בכך שתציע "ניסיון, מומחיות וכלים בזמן שאנחנו מנווטים בין הנושאים האלו ביחד". סונדאר פיצ'אי התחיל וסיים את מאמר הרגולציה שלו בכך שהוא מציין את ההבטחה העצומה שיש בבינה המלאכותית: "לבינה מלאכותית יש את הפוטנציאל לשפר חייהם של מיליונים, והסיכון הגדול יכול להיות הכישלון בלעשות את זה. על ידי הבטחה כי הפיתוח נעשה בצורה אחראית, כך שכולם יפיקו ממנה תועלת, אנחנו יכולים לתת השראה לדורות הבאים להאמין בכוח של הטכנולוגיה כמו שאני מאמין בו".