משרד התקשורת לא מאשר לבזק להשיק שירות סטרימינג
לטענת המשרד, שירות כזה צריך להתבצע אך ורק באמצעות חברת הבת yes; המשרד חושש כי בפעולה זו תגדיל בזק את כוחה המונופוליסטי ותשפיע על התחרות בשוק השידורים
משרד התקשורת בולם את התוכניות של בזק להקים שירות סטרימינג - טלוויזיה חדש על גבי האינטרנט (OTT) וטוען שפעילות כזו צריכה להתבצע אך ורק באמצעות חברת הבת yes – כך עולה מתגובת המשרד לבזק בשבוע שעבר, לאור בקשה שהגישה החברה במהלך 2019.
- שירות הסטרימינג של אמזון בישראל עולה שלב בשת"פ עם סלקום ופרטנר
- yes נפרדת מהלוויין: משיקה שירות סטרימינג בשיתוף אפל
- קשת בודקת היתכנות לרכישת 50% מחברת אקספון
בכוונתה של בזק להקים שירות במודל של "סופר אגרגטור", כמו זה של פרטנר, המאפשר הנגשה של שירותים שונים (נטפליקס, אמזון פריים, ספוטיפיי וכו') במכשיר אחד. כלומר, לא תהיה אספקה ישירה של תכנים על ידי בזק וההתקשרות מתבצעת כביכול בין הלקוח לספק התוכן.
בשנה האחרונה בחנה בזק חתימת הסכמים מול גופים שונים. למרות זאת, משמש השירות של בזק כמתווך ומהווה עבור הלקוח מעין "one stop shop" לכל הפחות לעניין החיוב והגבייה, ולא מן הנמנע שיאפשר הזמנת חבילות תוכן מספקי תוכן שונים.
לאחר שהמשרד בחן את מאפייני השירות, הוא סבור כי קיים חשש כפול – הגדלת כוחה המונופוליסטי של בזק שיכלול שירות שידורים ב-OTT, והשפעה על התחרות בשוק השידורים תוך ניצול כוחה של בזק בשוק הנייח. הוראות ההפרדה המבנית החלות על בזק קובעות חובה להפרדה מלאה בין מגזרי הפעילות השונים בקבוצת בזק על מנת למתן את כוחה של החברה, שהוכרזה כמונופול בתשתית הנייחת ובשירות טלפוניה, ועל מנת למנוע מבזק למנף את כוחה המונופוליסטי למגזרי פעילות שבהם חלקה והשפעתה נמוכים יותר.
עוד עולה מהתגובה, כי אקט תיווך התשלום מאפשר את הצבת בזק בחזית מול הלקוח כשחקן OTT בשוק השידורים, בין היתר, בהאחדת החשבוניות, התשלומים ובאמצעים שיווקיים כאלה ואחרים שיוצעו במסגרת הפלטפורמה.
כיום, עולם השידורים על גבי האינטרנט לא נמצא תחת אכיפה ופיקוח. המשרד נמצא בתהליך עדכון האסדרה על שוק השידורים ואף הפיץ תזכיר חוק אשר מוצע בו לאחד את האסדרה על שחקנים שונים בשוק השידורים, ובהם שחקני OTT. על אף ששירותי OTT אינם מאוסדרים כעת, עמדת המשרד היא כי יש לראות בהם כחלק ממארג השירותים העשויים להשפיע על התחרות בשוק השידורים, בו פועלת בזק באמצעות yes.