ווטסאפ הגיעה ל-2 מיליארד משתמשים בעולם
הנתון נחשף בפוסט שפורסם בבלוג האפליקציה, ב-2018 היו לה 1.5 מיליארד וב-2016 מיליארד משתמשים בלבד; פייסבוק רכשה את ווטסאפ ב-2014 עבור כ-21 מיליארד דולר
ווטסאפ הגיעה ל-2 מיליארד משתמשים בעולם, כך פורסם אמש (ד') בבלוג האפליקציה. מדובר בגידול של כחצי מיליארד משתמשים מאז הדיווח הקודם ב-2018 אז התגאתה ב-1.5 מיליארד משתמשים והכפלה של היקף המשתמשים מ-2016 אז עמד מספרם על מיליארד.
- יום הדין: ווטסאפ הפסיקה לתמוך בסמארטפונים ישנים
- דיווח: ה-FBI חוקר שימוש בטכנולוגיות של חברת הסייבר הישראלית NSO
- דיווח: פייסבוק התחרטה - ולא תמכור פרסומות בווטסאפ
המספר המרשים מדגיש עוד יותר את העובדה שעד כה פייסבוק לא הצליחה למצוא מודל עסקי שיאפשר לה להוון את הרכישה של ווטסאפ. החברה נרכשה ב-2014 כשהיו לה "רק" 500 מיליון משתמשים עבור קצת יותר מ-21 מיליארד דולר. עד כה לא הצליחו ברשת החברתית למצוא דרך לייצר הכנסות בהיקפים שמצדיקים את ההוצאה.
גרוע מכך, התכנית של פייסבוק להטמיע פרסומות באפליקציה שעלתה על שולחן הדיונים בשנה שעברה בוטלה לאחרונה. בינתיים התכניות של פייסבוק כוללות היוון של גרסת ווטסאפ לעסקים ואולי שימוש עקיף במידע המשתמשים להתאמת פרסומות בפלטפורמות אחרות. פייסבוק אמנם לא קוראת את הודעות המשתמשים אך כן עושה שימוש במידע נלווה כגון מספר הטלפון, זהות המשתמשים ומיקומם.
בשנתיים האחרונות עברה ווטסאפ טלטלות לא מעטות לאחר שמייסדיה עזבו אותה על רקע התוכניות של פייסבוק לדחוף פרסומות למשתמשים וזאת בניגוד להתחייבותה בעבר ובעיקר בניגוד להבטחות המפורשות של המייסדים לפני הרכישה. יאן קום ובריאן אקטון שהקימו את החברה ב-2009 עזבו אותה בכעס, אקטון בסוף 2017 וקום כמעט שנה לאחר מכן, וזאת לאחר שנואשו מניסיונות חברת האם להחליש את הפרטיות של משתמשיה לטובת צרכיה העסקיים.
כנראה שזו הסיבה שבגלל בווטסאפ הדגישו בפוסט את המחויבות של האפליקציה לפרטיות המשתמשים. "אנו מבינים שככל שאנו מחברים יותר, עלינו להגן יותר", כך נכתב בפוסט. "זו הסיבה שכל הודעה פרטית הנשלחת דרך ווטסאפ מאובטחת בהצפנה מקצה לקצה כברירת מחדל. הודעות נשמרות רק על מכשירכם, ואף גורם לא יכול לקרוא את ההודעות או להאזין לשיחות שלכם, אפילו לא אנחנו. השיחות הפרטיות שלכם נותרות במחיצתכם. הצפנה חזקה הינה הכרחית בימינו. לא נתפשר על אבטחה, אחרת משתמשים יהיו פחות בטוחים".