גוגל חושפת: עד כמה אנחנו באמת מקפידים על המגבלות
בדו"ח שפרסמה החברה, המבוסס על תנועות של אזרחים ב-131 מדינות, מפרטת החברה איזו ירידה חלה בתנועה של ישראלים למקומות עבודה, רשתות קמעונאות, פארקים ומקומות נוספים בימים האחרונים. האם אנחנו מצייתים לכללים?
גוגל מתגייסת למאבק בקורונה ומפרסמת נתונים בהיקף גדול שנמצאים ברשותה על תנועה של אנשים במהלך משבר הקורונה. בימים האחרונים פרסמה החברה נתונים על 131 מדינות, ובהן ישראל, שממחישים כיצד משפיע משבר הקורונה על תנועה של אנשים למגוון מקומות, ובכלל זה למסעדות ובתי קפה, רשתות קמעונאות, פארקים, מקומות עבודה ועוד.
על פי הדוח על ישראל, שאותו ניתן למצוא כאן, חלה בימים האחרונים ירידה של 67% בתנועה של ישראלים לרשתות קמעונאות לעומת "קו הבסיס" (זה מוגדר על ידי גוגל כ"ערך החציוני עבור היום המקביל בשבוע בין ה-3 בינואר ל-6 בפברואר"). במקביל חלה ירידה של 13% בתנועה של ישראלים לרשתות מזון ופארמה בימים שנבדקו וצניחה של 56% בתנועה של ישראלים לפארקים. עוד חלה ירידה של 59% בתנועה של ישראלים למקומות העבודה שלהם וצניחה של 61% בשימוש בתחבורה הציבורית. לעומת זאת, בתקופה שנבחנה חלה עלייה של 30% בהגעה לבתים.
האם הנתונים מצביעים על ציות של ישראלים לכללים? נראה שכן. בהשוואה לארה"ב למשל, נראה כי הישראלים הרבה יותר מקפידים להסתגר. בארה"ב חלה ירידה של 47% בהליכה לרשת קמעונאות, ירידה של 19% בתנועה לפארקים וירידה של 38% בתנועה למקומות עבודה. עם זאת, בארה"ב חלה ירידה חדה יותר בתנועה לרשתות מזון ופארמה של 22%.
בפוסט שפרסמה בנושא מסרה גוגל כי היא מקווה שמעקב אחר מגמות התנועה של אנשים לאורך זמן תוכל לעזור לעצב תגובות יעילות יותר של סוכנויות בריאות למגפת הקורונה. הדוחות, שמכילים מידע של היומיים או השלושה הקודמים, מיועדים לזהות טרנדים באופן שבו אנשים מתנהגים ומגיבים להוראות הריחוק החברתי.
הדוחות יקוטלגו על פי מדינות ואזורים, ויראו אם אנשים הולכים לחנויות מכולת וסופרמרקטים, בתי מרקחת, פארקים, מקומות עבודה ועוד. הם יראו גם כמה עמוסים המקומות האלה היו לפני פרוץ המגפה.
החברה ציינה שהממצאים "נוצרו באמצעות מערך מידע אנונימי שנצבר ממשתמשים שהפעילו את אפשרות זיהוי המיקום שלהם בטלפון, אשר ברירת המחדל שלה היא במצב כבוי". היא הוסיפה שלא תפרסם מידע שעשוי לשמש כדי לזהות משתמשים, כמו מיקומים של אנשים ספציפיים או קשרים ביניהם.
"בנוסף למשאבים אחרים, יוכלו פקידי בריאות הציבור להשתמש בדוחות שלנו כדי להגיע למסקנות בנוגע לאופן הטיפול המיטבי במגפת ה-COVID19", מסרה גוגל בפוסט שפרסמה. "המידע הזה יוכל לעזור לפקידים להבין את השינויים במסלולם של אנשים כדי לעצב טוב יותר המלצות ואסטרטגיות למלחמה בוירוס."