חברת הסייבר Secret Double Octopus גייסה 15 מיליון דולר
החברה שפיתחה פתרון לאימות משתמשים ללא סיסמא, מעסיקה 40 עובדים בישראל, ארה"ב ואירופה. המנכ"ל רז רפאלי: נגייס עובדים נוספים
חברת הסייבר הישראלית Secret Double Octopus גייסה 15 מיליון דולר בסבב גיוס שני. הגיוס ישמש את החברה לפיתוח העסקי והרחבת הפעילות ביעדים אסטרטגיים ומול חברות וארגונים גלובליים המתמודדים עם הצורך הגובר בפתרונות אימות משתמשים וגישה מרחוק.
את הגיוס הובילה קרן הון הסיכון JVP שהיא המשקיעה הגדולה בחברה לצד Ventures (“BGV”) Benhamou Global, ומשקיעים חדשים נוספים דוגמת קרנות הון הסיכון Sony Financial Ventures, KDDI ו-Global Brains, לצד משקיעים קיימים מהארץ והעולם כמו Global,Liberty Media ,Iris Capital.
עד היום, כולל הגיוס הנוכחי, גייסה החברה 22.5 מיליון דולר. מנכ"ל החברה רז רפאלי מסר לכלכליסט שיש לחברה כוונה להתרחבות וגיוס עובדים על מנת להרחיב ולחזק את התמיכה בלקוחות ושותפים. החברה מעסיקה כיום 40 עובדים בישראל, ארצות הברית ואירופה.
"השקעה זו היא עדות נוספת לצורך אמיתי במוצר החדשני שלנו. כעת חשוב מאי פעם ליישם פתרונות פשוטים ומהירים לחיזוק האבטחה של ארגונים תוך כדי אפשור מירבי של עבודה יעילה מרחוק. אנו מאפשרים זאת במקביל לצמצום דרמטי בהוצאות הכספיות ובמאמץ הארגוני שכרוכים בניהול סיסמות משתמשים", מסר רז רפאלי, מנכ"ל ומייסד-שותף של Secret Double Octopus.
החברה פיתחה פתרון לאימות משתמשים ללא סיסמא. הפתרון מבוסס על אימות באמצעות המכשיר הסלולרי ומבוסס על עיקרון קריפטוגרפי שבו משתמשים, בין היתר, להצפנת קודי השיגור הגרעיניים של ארה"ב. במקום הסיסמא, האימות מתבסס בשלב ראשון על הודעת "Push" הנשלחת ממכשיר הטלפון ומבקשת מהמשתמש לאשר או לחסום כניסה לשירות או פעולה הדורשת אבטחה. בשלב שני מופעלת פרוצדורה ביומטרית שמאמתת באופן נוסף את זהותו של המחזיק במכשיר.
האדם הממוצע מחזיק בהמון סיסמאות לשירותי אונליין שונים. בחברה בינונית עד גדולה, הוא יידרש להחליף חלק מן הסיסמאות הללו מדי חודש עד שישה חודשים בסיסמא "חזקה" כלומר, כזו הכוללת אותיות גדולות, קטנות, סימנים ומספרים. המציאות הזו מובילה לכך שכולנו משתמשים בטכניקות לא בטוחות לשמור ולזכור סיסמאות, החל בקביעת סיסמא המכילה את יום ההולדת של הילד, ועד לניהול קובץ או גרוע מכך, פתק שבו מרוכזות, אחת אחרי שנייה, כל הסיסמאות הסודיות שלנו.
הצורך הופך לחיוני יותר על רקע משבר הקורונה, שבעקבותיו עובדים ברחבי העולם נאלצים לעבוד מרחוק ולהסתמך על רשתות Wi-Fi ביתיות. בנוסף לשימוש הגובר במכשירים פרטיים, חברות נדרשות לתת מענה גמיש ומאובטח ביותר לצורך גישה מרחוק של עובדים ואבטחת מכשירי הקצה שלהם.
"המעבר לטכנולוגית של זיהוי ללא סיסמאות מייצג שינוי דרמטי בתפיסת אבטחת המידע של ארגונים ומצמצם משמעותית את הסכנה הנשקפת מאמצעי תקיפה רבים", מסר יואב צרויה, שותף כללי בקרן JVP.