בלעדי לכלכליסט
בפלאפון נערכים לצמצם משרות; הוועד: "ניצול ציני ומקומם של המצב"
ההנהלה הזמינה את הוועד למו"מ קיבוצי על מנת "לצמצם את הוצאות החברה ולדון במתווה להחזרת עובדים מחל"ת"; יו"ר הוועד: "ההנהלה לא קיצצה שקל ממשכורתה. עלינו לא יעשו סיבוב בחסות הקורונה"
הנהלת פלאפון נערכת לקיצוץ משמעותי בכוח האדם – כך עולה ממכתב ששלח בתחילת השבוע סמנכ"ל משאבי אנוש בחברות הבנות בבזק, צביקה אברמוביץ', ליו"ר הוועד, יחיאל שמן.
"אנו מזמינים אתכם להיכנס למשא ומתן קיבוצי לקראת ביצוע צעדים להתמודדות עם השלכות משבר וירוס קורונה" נאמר במכתב. "מדובר במשבר חסר תקדים ובלתי צפוי, המציב בפנינו כל העת אתגרים וקשיים חדשים שמעולם לא ידענו כמותם. כבר כעת ברור שהמשבר גרם לפגיעה משמעותית בתוצאותיה הכספיות של החברה. אנו חוששים כי התארכות המשבר, כמו גם "תופעות הלוואי" שלו בהכרח ימשיכו ללוות אותנו עוד זמן רב. לכן, חובה עלינו להיערך ללא דיחוי ולבצע השלמות בין היתר בכל בקשור בצמצום הוצאות החברה וניהול המשאב האנושי שלה, על מנת לצלוח את המשבר בצורה טובה ולמנוע משבר קשה יותר בעתיד הקרוב".
- חברות הסלולר איבדו 9% מהכנסותיהן השנתיות
- ועד עובדי פלאפון: "ההצעה לרכוש את גולן טלקום יכולה להזניק את החברה"
- הסכם קיבוצי בפלאפון: תוספת שכר, בונוסים ו-400 עובדים שיעזבו על פני 3 שנים
עוד נכתב: "בימים הקרובים נתאם מולכם מועדים למפגשי מו"מ. בפגישה הראשונה נציג לכם נתונים כלכליים ואחרים ולאחר מכן נביא בפניכם את הצעותינו לצעדים שיסייעו להתגבר על הפגיעה ברווחיות החברה ונבקש לשמוע את הצעותיכם והתייחסותכם. כמו כן, נדון עמכם במתווה להחזרת עובדים מחל"ת. מטרתנו היא למצוא יחדיו, פתרונות להתמודדות על הקשיים הכלכליים באופן שיצמצם ככל הניתן את הפגיעה בעובדים ובחברה".
מדברי יו"ר הוועד, שמן, ל"כלכליסט", עולה כי הוא נערך למאבק חסר פשרות בהנהלה: "אפילו נגיף הקורונה לא הצליח לעורר את הנהלת פלאפון שלא קיצצה בתקופה זאת אפילו שקל אחד ממשכורתה. הנהלת פלאפון מנצלת את המצב בצורה צינית ומקוממת. כבר עברו שבע שנים מאז הקמת הוועד והם עדיין חושבים שהם יאיימו עלינו ויפחידו אותנו או יזרקו לנו כמה פירורים כדי שנשב בשקט. חברת פלאפון היא האחרונה שצריכה לזעוק לעזרה, בטח כשבסביבה נשמעים זעקות השבר של עצמאים, חברות, וגופים שבאמת סגרו את הדלתות ונקלעו למצוקה".
עוד הוא מוסיף: "אותנו זה לא מפתיע. המניע ברור, השיטה היא אותה שיטה, הצגת מצג שווא של מצוקה להכשרת הקרקע לתהליכי התייעלות להגדלת רווחי הבעלים ושכר הבכירים. נאבקנו בשיטה הצינית הזו כשיצאנו למאבק ההתארגנות וניצחנו, נאבקנו בשיטה הזו בשנים האחרונות כשעדיין חשבו שקריאת גרפים ומאזנים היא נחלת ההנהלה בלבד, ונאבקנו בשיטה הזאת רק לפני מספר חודשים כשהוכחנו להנהלה שחברת פלאפון יציבה כסלע כלכלית ועסקית. בכל המאבקים הייתה ידנו על העליונה מהסיבה הפשוטה – ידענו שאנחנו צודקים, הוכחנו שאנחנו צודקים. עלינו לא יעשו סיבוב בחסות הקורונה".
ההסכם הקיבוצי האחרון נחתם בנובמבר
מבין חברות התקשורת, חברות הסלולר צפויות לספוג הפסדים כבדים עקב סגירת מרכזיים מסחריים וקניונים ועצירת ענף התיירות, שיובילו לירידה משמעותית בהכנסות ממכירת ציוד קצה ומשירותי נדידה לחו"ל. ממסמך שהגיש משרד התקשורת לאוצר בתחילת המשבר, הוא העריך כי היקף הנזק לכלל החברות יעמוד על כ-700 מיליון שקל. במעגל השני נפגעות חברות התקשורת גם מהמכה שספגו עסקים קטנים ובינוניים שתוביל להתנתקות מנויים. כלל חברות התקשורת הוציאו עובדים לחל"ת, כאשר חברת פלאפון הוציאה כ-450 עובדים, מתוך מצבה של כ-2,300. בצעד זה חסכה החברה תשלום משכורות במשך כחודשיים, במקביל להפחתה צפויה בדמי שכירות בקניונים.
רק בנובמבר האחרון נחתם הסכם קיבוצי חדש בפלאפון עד ליולי 2022, לאחר משא ומתן ארוך ומורכב שנערך למעלה משנה. במסגרת ההסכם, נקבע כי החברה תוכל להפריש 210 עובדים קבועים בפרישה מרצון, מתוכם לא יותר מ-90 עובדים בפיטורים, וזאת על פני 3 שנים. עוד על פי תכנית ההנהלה מאז ושלא במסגרת ההסכם, לצמצם גם 190 משרות של עובדים שאינם קבועים.