איידוק הישראלית קיבלה אישור FDA לזיהוי קורונה בבתי חולים
החברה הישראלית שהוקמה ב-2016 פיתחה מערכת בינה מלאכותית שמתחברת למערכות הדימות בבי"ח ומנתחות את כל תמונות ה-CT הקיימות. כך יש אפשרות לגלות קורונה גם אצל מי שמגיע להבדק, לכאורה מסיבות אחרות
- רפואה - מ-Aidoc ועד אפליקציה לחוות דעת רפואית של K-Health
- חברת הבריאות הדיגיטלית Aidoc גייסה 27 מיליון דולר
- מה מחפשת אינטל במוביט ואיך מגדילים מכירות בימי הקורונה
החברה הישראלית שהוקמה ב-2016 פיתחה תוכנה לביצוע סריקות רפואיות שמבדילה בין סריקות תקינות ופגומות, ומשתמשת בבינה מלאכותית לאיתור מחלות קריטיות וסיבוכים אפשריים. היא מחזיקה כבר ארבעה אישורי FDA על אלגוריתמים לזיהוי מקרים דחופים כמו שבץ או תסחיף ריאה בעזרת כלים לניתוח תוצאות דימות. כעת יכולה המערכת שפותח בחברה לסייע לרדיולוגים ולהצביע על אנומליות בתמונת הריאות, גם בסריקות שאינן ממוקדות ריאה.
רופאים יודעים היום לזהות קורונה בסריקה, וחולים נשלחים לסריקה ייעודית, אולם הפתרון המשלים של איידוק מיועד ספציפית לזיהוי מקרי של המחלה. הפתרונות של החברה מתחברים למערכות הדימות הקיימות ומנתחות את כל תמונות ה-CT בבית החולים. לפיכך, המערכת של איידוק עשויה לגלות את המחלה גם אצל פציינטים שבאו לבית החולים מסיבות שאינן קשורות ישירות לנגיף. כך שהמערכת נועדה לייצר שכבת הגנה נוספת מפני הפצת המחלה והדבקות בבתי החולים.
לדוגמא, אצל אדם שהגיע עם כאב בטן ועבר סריקת CT באזור הבטן בחשד לדלקת תוספתן. בבדיקה ממסוג זה ניתן להבחין גם בממצאים בריאה, וכעת שימוש בתוכנה של איידוק אשר יודעת לזהות תסמיני ריאה שונים, וכן כאלה המאפיינים דלקת ריאות הנגרמת מקורונה, יתריע על חשד לקורונה ויאפשר טיפול מתאים בחולה, באנשים שבאו איתו במגע ובמערכות בית החולים שיש חשש שהזדהמו.
"אנו יודעים שאצל רוב החולים הקורונה גורמת לשינויים בריאות. בשל העובדה שלכ-15% מחולי הקורונה אין תופעות קליניות מובהקות, ושיעור גבוה מהנדבקים כלל לא מודעים לכך בשלבים המקדמים של המחלה, עולה החשש כי עם הגיעם למחלקות שונות בבתי החולים, תתרחש הפצה מחודשת של הנגיף - חשש הגובר במערכות הבריאות לקראת החורף הבא״, מסבירה רעות יעלון, מנהלת מוצר באיידוק.
מהחברה נמסר: "אנחנו מעריכים שהיכולת להתריע על פציינטים מקריים עם קורונה, תהיה משמעותית מאוד. הצורך חיוני כבר היום ומספר בתי חולים מקצים רדיולוג נוסף על גבי הסורק, כדי שיקרא כל סריקה בזמן אמת לגילוי קורונה מקרית. לצערנו, ברוב רובם של בתי החולים זה לא יתאפשר ואנחנו מאמינים שהמוצר הזה ישנה מהותית את צורת ההתמודדות".