$
חדשות טכנולוגיה

אמזון אוסרת על כוחות המשטרה להשתמש בטכנולוגיית זיהוי הפנים שלה

החברה הודיעה הלילה על הקפאת השימוש באפליקציית זיהוי הפנים Rekognition בקרב כוחות המשטרה בארה"ב. המהלך מצטרף לזה של IBM שהודיעה השבוע כי היא נוטשת לחלוטין את הפיתוח בתחום זה

רפאל קאהאן 15:4411.06.20
אמזון הודיעה הלילה (ה') על הקפאת השימוש באפליקציית זיהוי הפנים שלה, Rekognition, בקרב כוחות משטרה בארה"ב. בכך היא מצטרפת ל-IBM שהודיעה שהיא יוצאת לגמרי מהתחום ולשלל חברות טכנולוגיה אחרות ששוקלות מחדש את שיתוף הפעולה עם סוכנויות אכיפת חוק. הטענה העיקרית נגד טכנולוגיית זיהוי פנים היא ההטייה המובנית בה שאינה מאפשרת זיהוי מדויק, בעיקר אם נשוא הזיהוי ממוצא אתני כלשהו, שחורים, אסייתים או בעלי תווי פנים מזרחיים.

השימוש בטכנולוגיה הפך לבעייתי בימים אלה של מחאה כנגד הרצח של ג'ורג' פלויד השחור בידי שוטר לבן לפני יותר משבועיים. עד כה אמנם הטכנולוגיה לא נקשרה לרצח עצמו, אך הטענה היא שהמשטרה נוטה להסתמך עליה בשלל תיקים שוטפים וכך מעצימה את היקף ההפללות של חשודים שאינם לבנים. עבור חברות הטכנולוגיה מדובר בדרך קלה להראות הזדהות עם מחאת Black Lives Matter.  

ג'ף בזוס, מנכ"ל אמזון ג'ף בזוס, מנכ"ל אמזון צילום: בלומברג

 

עם זאת ובניגוד ל-IBM למשל, אמזון לא הפסיקה לגמרי את השיווק של אפליקציית זיהוי הפנים שלה. בנוסף לא ברור אם היא תפסיק את מכירתה למשטרה רק בארה"ב או גם מדינות נוספות. כמו כן, ההחלטה תקפה רק לשנה הקרובה ולא ברור אם מדובר בדרך מתוחכמת לתת לסערה לחלוף ואז להחזיר את השירות לשוק אכיפת החוק כשהמחאה תידום ותישכח.

 

מאמזון נמסר שהמהלך מיועד לאפשר לקונגרס להגדיר את מסגרת השימוש של הטכנולוגיה בארה"ב. כך נכתב בפוסט שפרסמה החברה בבלוג הרשמי שלה. הצעת חוק של הדמוקרטים שהוגשה בתחילת השבוע (ב') מבקשת לאסור את השימוש בטכנולוגיות זיהוי פנים בזמן אמת בידי סוכנויות אכיפת החוק הפדרליות.
מערכת זיהוי פנים מערכת זיהוי פנים צילום: רויטרס

 

אמזון סיפקה את אפליקציית Rekognition לשורה ארוכה של סוכנויות משטרה בארה"ב והמהלך כנראה יעלה לה בירידה בהכנסות. אך כנראה שלא מדובר בהיקף כספי משמעותי מספיק כדי שהיא תעדיף להמשיך את עסקיה בתחום. חברות רבות שמספקות טכנולוגיות דומות מתחרות עם אמזון וביניהן חברת Clearview AI שידועה לשמצה לאחר שהתברר שהיא נוהגת לסרוק את הרשתות החברתיות כדי לבצע זיהוי פנים המוני לחשודים בפשעים שונים. סוכנויות אכיפת חוק רבות משתמשות בטכנולוגיה שלה והיא ספגה ביקורת רבה על כך שהיא מפרה את תנאי השימוש של שירותי מדיה חברתית רבים וביניהם פייסבוק וטוויטר.
אמזון אמזון צילום: איי פי

 

חברה נוספת שמספקת את הטכנולוגיה לסוכנויות אכיפת חוק היא מיקרוסופט. אך זו מנסה ללמנוע מהמשטרה לעשות בה שימוש גורף למעקב המוני. בשנה שעברה היא אף סירבה למכור את השירות שלה למשטרות בקליפורניה מתוך דאגה שזו תשמש למעקב המוני, כך לפי דברי נשיא החברה בראד סמית' בשנה שעברה

 

הבעיה העיקרית כיום עם הטכנולוגיה הזו היא שהרגולציה עליה אינה ברורה במדינות רבות ולמעשה השימוש בה אינו מוסדר גם ברמה המקומית וגם ברמה הפדרלית. סוכנויות רבות בארה"ב ובעולם הראו עניין רב בשימוש בה, אך רק בסין היא הפכה לאמצעי אכיפת חוק ומעקב נפוץ. אך אפילו מדינות אירופה, שדוגלות בשמירה על הפרטיות לא נמנעו משימוש בה בעיקר באמתלה של מאבק בטרור. גם בישראל הטכנולוגיה נמצאת בשימוש במחסומים באיו''ש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x